- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečene kobasice s krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene kobasice s krumpirom.
Kobasice + krumpir = Oktoberfest? Ne, ne... Iskušajte ovu našu posebnu varijaciju na tu dobro poznatu temu, pa ćete vidjeti da svako jelo ima na tisuće lica koja samo čekaju da ih otkrijete!
Zapečene kobasice s krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene kobasice s krumpirom. - kobasica (mesne (kranjske)), krumpir, bijelo vino, kiselo vrhnje (ili vrhnja za kuhanje), brašno, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Krumpir u kori stavimo kuhati u hladnu vodu i kada zavrije kuhamo dok ne omekša (pazimo da ga ne prekuhamo). ; Mesne kobasice stavimo u vrelu vodu, kuhamo ih 20-ak minuta, izvadimo ih iz lonca, ohladimo i narežemo na duguljaste ploške. ; Kuhani krumpir ocijedimo, ostavimo da se malo ohladi, te ga ogulimo i narežemo na ploške debljine jednog centimetra. ; Na dno vatrostalne posude ulijemo malo maslinovog ulja, te naizmjence slažemo krumpir i kobasice, poput crijepa na krovu. ; Zatim u zdjelu stavimo vrhnje, ulijemo bijelo vino, 50 ml maslinovog ulja, dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenom smjesom prelijemo krumpir i kobasice, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kobasica, 400 g mesne (kranjske)
- krumpir, 600 g
- bijelo vino, 50 ml
- kiselo vrhnje, 100 ml ili vrhnja za kuhanje
- brašno, 20 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir u kori stavimo kuhati u hladnu vodu i kada zavrije kuhamo dok ne omekša (pazimo da ga ne prekuhamo).
- Mesne kobasice stavimo u vrelu vodu, kuhamo ih 20-ak minuta, izvadimo ih iz lonca, ohladimo i narežemo na duguljaste ploške.
- Kuhani krumpir ocijedimo, ostavimo da se malo ohladi, te ga ogulimo i narežemo na ploške debljine jednog centimetra.
- Na dno vatrostalne posude ulijemo malo maslinovog ulja, te naizmjence slažemo krumpir i kobasice, poput crijepa na krovu.
- Zatim u zdjelu stavimo vrhnje, ulijemo bijelo vino, 50 ml maslinovog ulja, dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom.
- Dobivenom smjesom prelijemo krumpir i kobasice, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |