- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečene meksičke tortilje s piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene meksičke tortilje s piletinom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 1 glavica
- pileća prsa, 1 kg (file)
- sir feta, 300 g
- tortilja, 5 komada
- kokošja juha, 200 ml
- pasirana rajčica, 250 ml
- kumin, 1 žličica
- češnjak, 3 režnja
- majčina dušica, 1 žličica
- chili jalapeno (sušeni)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri. Pileći file narežemo na prutiće i dodamo u tavu s lukom, posolimo ga i pustimo da se sastojci prže 3-4 minute.
- U mužaru izmrvimo kumin s majčinom dušicom.
- Kad su se zatvorile pore mesa u tavu protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo kumin i majčinu dušicu, chili jalapeno, malo promiješamo i izvadimo sa strane. Tavu vratimo iznad vatre i u nju ulijemo pasiranu rajčicu, juhu i pustimo da se umak kuha 3-4 minute dok se ne zgusne.
- Na dno vatrostalne posude stavimo umak od rajčice, poslažemo tortilje na umak, stavimo piletinu, natrgamo feta sir, dodamo umaka od rajčice i prekrijemo drugom tortiljom te ponovimo postupak. Sve zajedno prelijemo preostalim umakom od rajčice i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |