- Almo Čatlak
- 75 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečene palačinke sa sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene palačinke sa sirom.
Palačinke su odlična stvar; brzo se pripravljaju, potrebne sastojke skoro uvijek imamo kod kuće, a djeca ih naprosto obožavaju. Također su izvrsno sredstvo za oživljavanje polumrtvih tuluma: "Idemo peći palačinke!". A zapečene palačinke sa sirom zahtijevaju i upotrebu pećnice, što će vašem posrnulom tulumu dati dodatnu notu ozbiljnosti koja se sa običnom tavicom jednostavno ne može postići.
Zapečene palačinke sa sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene palačinke sa sirom. - Za palačinke:: jaja, brašno, mlijeko, mineralna voda, sol (prstohvat soli), Za nadjev:: jaje, šećer, limun (naribane korice), kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, maslac (maslac), U dubokoj posudi izmiješamo jaja, prstohvat soli i mlijeko te postupno, neprekidno miješajući, dodajemo brašno. Smjesu ostavimo da odstoji oko pola sata pa u vrućoj tavi na vrlo malo ulja jednu po jednu ispečemo palačinke.; Bjelanjke odvojimo od žutanjaka pa od njih istučemo čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer pjenasto izmiješamo, dodamo limunovu koricu, svježi kravlji sir, snijeg od bjelanjaka i sve zajedno lagano izmiješamo u jednoličnu smjesu.; Pečene palačinke nadijevamo izrađenom smjesom, zamatamo ih i slažemo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Prije stavljanja u pećnicu palačinke zalijemo kiselim vrhnjem i zapečemo u pećnici dok ne porumene.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Za palačinke:
- jaja, 3 komada
- brašno, 250 g
- mlijeko
- mineralna voda, 200 ml
- sol, 1 prstohvat prstohvat soli
- Za nadjev:
- jaja, 3 komada
- šećer, 120 g
- limun, 1/2 naribane korice
- kravlji sir, 400 g svježeg
- kiselo vrhnje, 300 ml
- maslac maslac
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U dubokoj posudi izmiješamo jaja, prstohvat soli i mlijeko te postupno, neprekidno miješajući, dodajemo brašno. Smjesu ostavimo da odstoji oko pola sata pa u vrućoj tavi na vrlo malo ulja jednu po jednu ispečemo palačinke.
- Bjelanjke odvojimo od žutanjaka pa od njih istučemo čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer pjenasto izmiješamo, dodamo limunovu koricu, svježi kravlji sir, snijeg od bjelanjaka i sve zajedno lagano izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Pečene palačinke nadijevamo izrađenom smjesom, zamatamo ih i slažemo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Prije stavljanja u pećnicu palačinke zalijemo kiselim vrhnjem i zapečemo u pećnici dok ne porumene.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |