- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečene srdele na posteljici od špinata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene srdele na posteljici od špinata. – srdele (očišćenih), pecivo ((stara jedan dan)), špinat (očišćenog i opranog), češnjak, jaje, parmezan (naribanog), pinjoli, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Češnjak narežemo na listiće, jaje umutimo, a peciva narežemo na kockice i premjestimo ih u zdjelu. ; Zatim kockice peciva posolimo, prelijemo ih s cca. 300 ml mlake vode, malo utisnemo dlanovima i ostavimo ih na se namaču 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo listove špinata i kuhamo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja špinat ocijedimo, premjestimo u zdjelu s kockicama peciva i pričekamo da se malo ohladi. ; Zatim u zdjelu dodamo umućeno jaje, naribani parmezan, pinjole, listiće češnjaka i izmiješamo sastojke. ; Od dobivene smjese žlicom oblikujemo hrpice na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, preko svake hrpice stavimo po dvije srdele, premažemo ih maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Srdela je u Hrvatskoj još poznata kao sardina, srđela, šardela, a ponegdje kao štijavica ili žir i izuzetno je zdrava riba prepuna omega-3 masnih kiselina. Kaže se da uz ribu odlično paše blitva i krumpir, no ovaj put smo ju sljubili sa špinatom i jako smo zadovoljni, pa predlažemo da pokušate i vi.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečene srdele na posteljici od špinata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene srdele na posteljici od špinata. – srdele (očišćenih), pecivo ((stara jedan dan)), špinat (očišćenog i opranog), češnjak, jaje, parmezan (naribanog), pinjoli, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Češnjak narežemo na listiće, jaje umutimo, a peciva narežemo na kockice i premjestimo ih u zdjelu. ; Zatim kockice peciva posolimo, prelijemo ih s cca. 300 ml mlake vode, malo utisnemo dlanovima i ostavimo ih na se namaču 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo listove špinata i kuhamo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja špinat ocijedimo, premjestimo u zdjelu s kockicama peciva i pričekamo da se malo ohladi. ; Zatim u zdjelu dodamo umućeno jaje, naribani parmezan, pinjole, listiće češnjaka i izmiješamo sastojke. ; Od dobivene smjese žlicom oblikujemo hrpice na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, preko svake hrpice stavimo po dvije srdele, premažemo ih maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Zapečene srdele na posteljici od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene srdele na posteljici od špinata.
Srdela je u Hrvatskoj još poznata kao sardina, srđela, šardela, a ponegdje kao štijavica ili žir i izuzetno je zdrava riba prepuna omega-3 masnih kiselina. Kaže se da uz ribu odlično paše blitva i krumpir, no ovaj put smo ju sljubili sa špinatom i jako smo zadovoljni, pa predlažemo da pokušate i vi.
Zapečene srdele na posteljici od špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene srdele na posteljici od špinata. - srdele (očišćenih), pecivo ((stara jedan dan)), špinat (očišćenog i opranog), češnjak, jaje, parmezan (naribanog), pinjoli, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Češnjak narežemo na listiće, jaje umutimo, a peciva narežemo na kockice i premjestimo ih u zdjelu. ; Zatim kockice peciva posolimo, prelijemo ih s cca. 300 ml mlake vode, malo utisnemo dlanovima i ostavimo ih na se namaču 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo listove špinata i kuhamo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja špinat ocijedimo, premjestimo u zdjelu s kockicama peciva i pričekamo da se malo ohladi. ; Zatim u zdjelu dodamo umućeno jaje, naribani parmezan, pinjole, listiće češnjaka i izmiješamo sastojke. ; Od dobivene smjese žlicom oblikujemo hrpice na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, preko svake hrpice stavimo po dvije srdele, premažemo ih maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Češnjak narežemo na listiće, jaje umutimo, a peciva narežemo na kockice i premjestimo ih u zdjelu.
- Zatim kockice peciva posolimo, prelijemo ih s cca. 300 ml mlake vode, malo utisnemo dlanovima i ostavimo ih na se namaču 10-15 minuta.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo listove špinata i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.
- Nakon 5-6 minuta kuhanja špinat ocijedimo, premjestimo u zdjelu s kockicama peciva i pričekamo da se malo ohladi.
- Zatim u zdjelu dodamo umućeno jaje, naribani parmezan, pinjole, listiće češnjaka i izmiješamo sastojke.
- Od dobivene smjese žlicom oblikujemo hrpice na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, preko svake hrpice stavimo po dvije srdele, premažemo ih maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|