Zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način.

Mediteranska kuhinja se odlikuje jednostavnošću, a takav je i ovaj recept. Složimo red bakalara, red začinjenog krumpira, prelijemo s malo maslinovog ulja i u pećnicu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo i narežemo na četvrtine, oprani bakalar na veće komade, a luk na veće kockice.
  2. U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, dno posipamo polovicom krušnih mrvica, po njemu rasporedimo komade ribe i začinimo ju solju i paprom.
  3. U zdjelu stavimo narezani krumpir, dodamo kockice luka, očišćeni češnjak, sjeckani peršin i sušeni origano, preostale krušne mrvice, posolimo, prelijemo maslinovim uljem i dobro promiješamo.
  4. Tako začinjen krumpir i luk rasporedimo preko komada ribe te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 45 minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 80
Rating: 4.4
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: