- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s krumpirom na mediteranski način.
Mediteranska kuhinja se odlikuje jednostavnošću, a takav je i ovaj recept. Složimo red bakalara, red začinjenog krumpira, prelijemo s malo maslinovog ulja i u pećnicu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 700 g u filetima, svježeg
- krumpir, 700 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- origano, 1 žlica sušeni
- krušne mrvice, 20 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo i narežemo na četvrtine, oprani bakalar na veće komade, a luk na veće kockice.
- U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, dno posipamo polovicom krušnih mrvica, po njemu rasporedimo komade ribe i začinimo ju solju i paprom.
- U zdjelu stavimo narezani krumpir, dodamo kockice luka, očišćeni češnjak, sjeckani peršin i sušeni origano, preostale krušne mrvice, posolimo, prelijemo maslinovim uljem i dobro promiješamo.
- Tako začinjen krumpir i luk rasporedimo preko komada ribe te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 45 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |