- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečeni bakalar s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem.
Svake se godine iznova veselimo bakalaru na svečanoj trpezi i to s pravom! Ta je riba specifične arome pravi simbol božićnog slavlja, a ove godine Vam predlažemo da klasični recept malo izokrenete i unesete osvježenje na blagdanski stol...
Zapečeni bakalar s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem. - riba bakalar ((svježih fileta bez kostiju)), luk, poriluk, češnjak, masline (iskoštenih, crnih), bijelo vino, brokula, ružmarin, lovorov list, peršin (sjeckani), krušne mrvice, maslinovo ulje, sol, U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 800 g (svježih fileta bez kostiju)
- luk, 3 glavice
- poriluk, 3
- češnjak, 2 češnja
- masline, 100 g iskoštenih, crnih
- bijelo vino, 200 ml
- brokula, 100 g
- ružmarin, 1 grančica
- lovorov list, 1
- peršin, 1 žlica sjeckani
- krušne mrvice, 20 g
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.
- Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute.
- Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |