- Almo Čatlak
 - 45 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži ribu/ morske plodove
 
        Zapečeni bakalar s povrćem    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem.    
        Svake se godine iznova veselimo bakalaru na svečanoj trpezi i to s pravom! Ta je riba specifične arome pravi simbol božićnog slavlja, a ove godine Vam predlažemo da klasični recept malo izokrenete i unesete osvježenje na blagdanski stol...
Zapečeni bakalar s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem. - riba bakalar ((svježih fileta bez kostiju)), luk, poriluk, češnjak, masline (iskoštenih, crnih), bijelo vino, brokula, ružmarin, lovorov list, peršin (sjeckani), krušne mrvice, maslinovo ulje, sol, U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - bakalar, 800 g (svježih fileta bez kostiju)
 - luk, 3 glavice
 - poriluk, 3
 - češnjak, 2 češnja
 - masline, 100 g iskoštenih, crnih
 - bijelo vino, 200 ml
 - brokula, 100 g
 - ružmarin, 1 grančica
 - lovorov list, 1
 - peršin, 1 žlica sjeckani
 - krušne mrvice, 20 g
 - maslinovo ulje
 - sol
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.
 - Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute.
 - Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
 - Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





