Zapečeni bakalar s povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem. – bakalar ((svježih fileta bez kostiju)), luk, poriluk, češnjak, masline (iskoštenih, crnih), bijelo vino, brokula, ružmarin, lovorov list, peršin (sjeckani), krušne mrvice, maslinovo ulje, sol, U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Svake se godine iznova veselimo bakalaru na svečanoj trpezi i to s pravom! Ta je riba specifične arome pravi simbol božićnog slavlja, a ove godine Vam predlažemo da klasični recept malo izokrenete i unesete osvježenje na blagdanski stol…
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zapečeni bakalar s povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem. – riba bakalar ((svježih fileta bez kostiju)), luk, poriluk, češnjak, masline (iskoštenih, crnih), bijelo vino, brokula, ružmarin, lovorov list, peršin (sjeckani), krušne mrvice, maslinovo ulje, sol, U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Zapečeni bakalar s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem.
Svake se godine iznova veselimo bakalaru na svečanoj trpezi i to s pravom! Ta je riba specifične arome pravi simbol božićnog slavlja, a ove godine Vam predlažemo da klasični recept malo izokrenete i unesete osvježenje na blagdanski stol...
Zapečeni bakalar s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem. - riba bakalar ((svježih fileta bez kostiju)), luk, poriluk, češnjak, masline (iskoštenih, crnih), bijelo vino, brokula, ružmarin, lovorov list, peršin (sjeckani), krušne mrvice, maslinovo ulje, sol, U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.
Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute.
Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.