- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
        Zapečeni bijeli grah s kobasicom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bijeli grah s kobasicom.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - bijeli grah, 400 g
- mesna okruglica, 4
- ulje, 150 ml
- crveni luk, 2 glavica
- slanina, 100 g
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- pire rajčice, 1 žličica
- češnjak, 2 režnja
- brašno, 1 žličica
- chili s morskom soli
- sol
- papar svježe mljeveni
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Luk nasjeckamo i dodamo u tavu na ulje.
- Češnjak narežemo na male komadiće i dodamo u tavu s lukom.
- Za to vrijeme slaninu narežemo na prutiće i stavimo u tavu s lukom i češnjakom. Sastojke lagano pržimo i potom dodamo koncentrat rajčice dok se potpuno ne rastopi.
- U tavu dodamo brašno, ulijemo malo ulja da napravimo blagu zapršku. U tavu ulijemo vodu i sastojke dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice.
- U tavu dodamo bijeli grah iz konzerve i po potrebi dodamo još vode.
- U grah dodamo svježe sjeckani peršin, crvenu mljevenu papriku i pustimo da se lagano kuha.
- Kobasice narežemo na kolutiće, dodamo ih u tavu s grahom i još malo kuhamo.
- Pripremljeni grah prelijemo u vatrostalnu posudu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-tak minuta.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





