- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečeni grah s kobasicom
Saznajte kako pripremiti zapečeni grah s kobasicom u našem video receptu.
Evo nama zapečenog graha ili kako bi Makedonci rekli "gravče na tavče". Ovo je jedan od najomiljenih načina priprave graha iako ga iz nepoznatih razloga obično jedemo u restoranima i rijetko ga pripravljamo kod kuće. Učinite to! Zaista je jednostavno, a razveselit ćete sve koji se nađu za stolom.
Zapečeni grah s kobasicom - Saznajte kako pripremiti zapečeni grah s kobasicom u našem video receptu. - grah (bijelog), kobasica, luk, slanina, slatka mljevena paprika, koncentrat rajčice (pire), češnjak, brašno, feferoni (suha), ulje, peršin, sol i papar, Grah očistimo, operemo i namočimo u hladnoj vodi preko noći. ; Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. ; Kada voda zavri, grah kuhamo deset minuta i ocijedimo u cjedilu. ; Grah potom vratimo u lonac, dodamo lovorov list, sol, svježu vodu i ponovo kuhamo po prilici 45 minuta. ; Zatim grah ocijedimo tako da u zdjeli ostane malo tekućine od kuhanja. ; U tavi na vrućem ulju pržimo nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu dok luk ne omekša. ; Dodamo mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajčice, nasjeckani češnjak i brašno, promiješamo te umiješamo kuhani grah s preostalom tekućinom od kuhanja i nasjeckani feferon. ; Po potrebi još malo začinimo solju i paprom te ostavimo da zavri. ; Tako pripremljen grah premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, a odozgo utisnemo kobasice. ; Sve zajedno pospemo nasjeckanim peršinom, prelijemo s malo ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 220 °C po prilici 25 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grah, 400 g bijelog
- kobasica, 4
- luk, 2 glavice
- slanina, 100 g
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- koncentrat rajčice, 1 žličica pire
- češnjak, 2 režnja
- brašno, 1 žlica
- feferoni, 2 suha
- ulje, 1.5 dl
- peršin
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Grah očistimo, operemo i namočimo u hladnoj vodi preko noći.
- Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu.
- Kada voda zavri, grah kuhamo deset minuta i ocijedimo u cjedilu.
- Grah potom vratimo u lonac, dodamo lovorov list, sol, svježu vodu i ponovo kuhamo po prilici 45 minuta.
- Zatim grah ocijedimo tako da u zdjeli ostane malo tekućine od kuhanja.
- U tavi na vrućem ulju pržimo nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu dok luk ne omekša.
- Dodamo mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajčice, nasjeckani češnjak i brašno, promiješamo te umiješamo kuhani grah s preostalom tekućinom od kuhanja i nasjeckani feferon.
- Po potrebi još malo začinimo solju i paprom te ostavimo da zavri.
- Tako pripremljen grah premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, a odozgo utisnemo kobasice.
- Sve zajedno pospemo nasjeckanim peršinom, prelijemo s malo ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 220 °C po prilici 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |