- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečeni juneći odresci s mini rajčicama, tikvicama i parmezanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene juneće odreske s mini rajčicama, tikvicama i parmezanom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela juneća pisanica, 500 g
- tikvice, 1 komad
- mini rajčica, 10 komada
- parmezan, 40 g naribani
- peršin, 2 žlice sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Juneću bijelu pisanicu očistimo od kožica i žilica te narežemo na ploške debljine 1.5 cm. Meso istučemo ravnim batom za meso.
- U zagrijanu nauljenu tavu stavimo pripremljene juneće odreske, posolimo ih i na laganoj vatri pečemo 2 minute.
- Za to vrijeme očišćenu tikvicu narežemo na ploške, a potom na štapiće. Oprane mini rajčice prerežemo na četvrtine.
- Odreske okrenemo na drugu stranu te preko svakog odreska stavimo nekoliko štapića tikvica, pokoju mini rajčicu, jednu kockicu maslaca sve malo posolimo i popaprimo te na vrh naribamo malo parmezana.
- Tavu maknemo s vatre i stavimo peći u pećnicu na 180°C , 7-8 minuta. Pripazite da je tava prikladna za peći u pećnici
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |