- Ivana Vukmanić
- 20 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina. – kruh (svježi (francuz ili talijan)), maslac, peršin, vlasac, čili papričica (mljevene), češnjak, sol, Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje, te dobro izradimo vilicom. Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo. ; Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem, te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici. ; Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene. ; Ako pečemo više porcija za redom vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.; – Ovo jelo može biti ukusan brzi zalogaj, a možete ga poslužiti i kao fino predjelo. A možda ga je najslađe jesti u one kasne noćne sate kada vam treba nešto slano, ali ne želite baš ponovo večerati… Sigurno je zdravije od čipsa ili sličnih grickalica, ali i pikantnije, zato pazite!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina. – kruh (svježi (francuz ili talijan)), maslac, peršin, vlasac, čili papričica (mljevene), češnjak, sol, Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje, te dobro izradimo vilicom. Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo. ; Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem, te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici. ; Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene. ; Ako pečemo više porcija za redom vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.; -</div>
Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina.
Ovo jelo može biti ukusan brzi zalogaj, a možete ga poslužiti i kao fino predjelo. A možda ga je najslađe jesti u one kasne noćne sate kada vam treba nešto slano, ali ne želite baš ponovo večerati... Sigurno je zdravije od čipsa ili sličnih grickalica, ali i pikantnije, zato pazite!
Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina. - kruh (svježi (francuz ili talijan)), maslac, peršin, vlasac, čili papričica (mljevene), češnjak, sol, Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje, te dobro izradimo vilicom. Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo. ; Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem, te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici. ; Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene. ; Ako pečemo više porcija za redom vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.; -
Upute po koracima:
- Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje, te dobro izradimo vilicom. Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo.
- Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem, te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici.
- Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene.
- Ako pečemo više porcija za redom vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 45
Rating: 4.31
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
Zapečeni kruh s cimetom, zapečeni kruh recepti,
Jela koja su danas popularna:
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Oshi sushi s lososom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Njoki na mediteranski način
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pikantna palenta s rajčicom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Odresci morskog psa s krumpirom i šparogama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Zagorski štrukli na dva načina
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Mediteranska salata s kajganom i povrćem
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)