- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni kruh s više vrsta sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s više vrsta sira.
Savršeno jelo za ljubitelje zapečena sira, a i za ljubitelje talijanske kuhinje kojima su dosadile pizze, špageti i lazanje. Istina, sve je tu baš kao da spremate pizzu, ali opet nekako originalnije, kreativnije i - hrskavije.
Zapečeni kruh s više vrsta sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s više vrsta sira. - kruh, sir mozzarella, sir ementaler, sir gorgonzola, sir camembert, rajčica, jaje, mlijeko, maslac, sol i papar, Kruh, rajčicu i sir narežemo na podjednako debele kriške. ; Na posebnom tanjuru posložimo 8 podjednakih ploški narezane rajčice i svaku prekrijemo sa po jednom ploškom sira mozzarella. ; Jaja razmutimo mlijekom, solju i bijelim paprom. ; Kriške kruha naizmjenice s pomiješanim kriškama preostalih vrsta sira posložimo u kalup poput crjepova na krovu i prelijemo ih mješavinom jaja i mlijeka. ; Tako posložene namirnice odozgo ukrasimo pripremljenim ploškama rajčice i sira mozzarelle. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kruh, 8 kriški
- sir mozzarella, 100 g
- sir ementaler, 100 g
- sir gorgonzola, 100 g
- sir camembert, 100 g
- rajčica, 2
- jaja, 2
- mlijeko, 2 dl
- maslac, 100 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kruh, rajčicu i sir narežemo na podjednako debele kriške.
- Na posebnom tanjuru posložimo 8 podjednakih ploški narezane rajčice i svaku prekrijemo sa po jednom ploškom sira mozzarella.
- Jaja razmutimo mlijekom, solju i bijelim paprom.
- Kriške kruha naizmjenice s pomiješanim kriškama preostalih vrsta sira posložimo u kalup poput crjepova na krovu i prelijemo ih mješavinom jaja i mlijeka.
- Tako posložene namirnice odozgo ukrasimo pripremljenim ploškama rajčice i sira mozzarelle.
- Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |