- Fina Malinić
- 15 min
- 10 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni kruh sa sirom i češnjakom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh sa sirom i češnjakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- talijanski kruh, 1 štruca
- maslac, 5 žlica (omekšali)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 2 žličice
- češnjak, 3 češnja (nasjeckani)
- sušeni origano, 1 žličica
- sir mozzarella, 1 šalica (naribani)
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Narežite kruh na kriške debljine 2,5-5 cm.
- U maloj zdjeli pomiješajte maslac, maslinovo ulje, češnjak, origano, sol i papar. Rasporedite ravnomjerno po narezanom kruhu.
- Posložite kruh na lim za pečenje i pažljivo pecite pod gornjim grijačem oko 5 minuta, odnosno dok lagano ne porumene. Redovito provjeravajte kako kruh ne bi izgorio.
- Izvadite iz pećnice, pospite naribanim mozzarella sirom te pecite još 2-3 minute dok se sir ne otopi.
- Odmah servirajte.
|
Vrijeme pripreme:15minuta |