- Fina Malinić
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krumpir pripremljen na ovaj način možete iskoristit kao prilog, no jednako je dobar i kao samostalno jelo, uz koje ćete zaboraviti na meso.
Zapečeni krumpir
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 1 kg
- luk, 2 glavice
- sir, 150 g
- vrhnje za kuhanje, 350 ml
- mlijeko, 350 ml
- maslac
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir i luk ogulimo, operemo i narežemo na tanke kolute.
- Maslac rastopimo i namažemo posudu za pečenje.
- Zatim krumpir i luk posolimo i začinimo paprom te složimo u posudu za pečenje.
- Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Nakon 10-15 minuta, preko krumpira pospemo naribani sir i pečemo dalje.
- Kada je krumpir omekšao, preko njega prelijemo mješavinu vrhnja za kuhanje, mlijeka, soli, papra i muškatnog oraščića te dalje pečemo.
- Nakon poprilici 30 minuta, krumpir izvadimo iz pećnice, a zatim poslužimo uz prilog ili kao samostalno jelo.
|
Vrijeme pripreme:80minuta |