- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečeni krumpir sa slaninom u mlijeku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir sa slaninom u mlijeku.
Krumpir je primjerena zamjena za tjesteninu, rižu i kruh, a kao namirnica ne deblja, nego masnoće koje lako upija, a osim toga ima pozitivna energetska i diuretička svojstva. Sad kad i to znate možete pogledati pripremu ovog jednostavnog i ukusnog jela. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 1 kg
- pečene paprike, 150 g
- slanina, 150 g pečene
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- mlijeko, 800 ml
- vrhnje za kuhanje, 300 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Slaninu i pečenu papriku narežemo na trakice, a krumpir ogulimo i narežemo na kriške.
- Narezan krumpir premjestimo ga u zdjelu, začinimo ga solju i sušenom majčinom dušicom, dodamo narezanu slaninu i pečenu papriku, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- Zatim sastojke ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih mlijekom i vrhnjem za kuhanje te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 50-ak minuta.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, začinimo ga svježe mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |