- Almo Čatlak
 
				
				
				
								
					- 70 min
 
												
					- 4-5 porcije
 
													- Srednje kalorično
  
													- Jednostavna priprema
  
								
				
									- Jelo sadrži meso
  
							
			
			
				
		
		Zapečeni nadjeveni krumpir – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni nadjeveni krumpir. – krumpir, mljeveno meso (miješanog), sir mozzarella, luk, povrtni temeljac, koncentrat rajčice, češnjak, peršin (sjeckani), majčina dušica (sušene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Češnjak protisnemo, mozzarellu narežemo na ploške, a luk nasjeckamo.
; Oprane i osušene krumpire vilicom izbodemo sa svih strana, premjestimo ih u zdjelu, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i rukama izmiješamo. ; Ovako začinjene krumpire stavimo peći na rešetku u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 50 minuta (ispod rešetke stavimo alu foliju). ; 25 minuta prije kraja pečenja, u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo, i čim češnjak zamiriše, dodamo mljeveno meso i pržimo ga često miješajući i usitnjavajući, dok ne postane zrnato. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo povrtnu juhu, dodamo majčinu dušicu, koncentrat rajčice, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5 minuta. ; Pečeni krumpir izvadimo iz pećnice i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. ; Zatim ga odozgo po sredini izbodemo vilicom, pritisnemo s oba kraja kako bi se izbodeni dio rastvorio i mljevenim mesom nadjenemo svaki krumpir. ; Potom preko mesnog nadjeva stavimo po plošku mozzarelle i sve zajedno stavimo peći u pećnicu pod gril, zagrijanu na 170°C, još 5 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.;  – Krumpir je zahvalna namirnica i osnova za mnoga jela. Mi smo pustili mašti na volju i pripremili jedno fino jelo od krumpira, mljevenog mesa i mozzarelle. Ako želite saznati više, pogledajte video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečeni nadjeveni krumpir – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni nadjeveni krumpir. – krumpir, mljeveno meso (miješanog), sir mozzarella, luk, povrtni temeljac, koncentrat rajčice, češnjak, peršin (sjeckani), majčina dušica (sušene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Češnjak protisnemo, mozzarellu narežemo na ploške, a luk nasjeckamo.
; Oprane i osušene krumpire vilicom izbodemo sa svih strana, premjestimo ih u zdjelu, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i rukama izmiješamo. ; Ovako začinjene krumpire stavimo peći na rešetku u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 50 minuta (ispod rešetke stavimo alu foliju). ; 25 minuta prije kraja pečenja, u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo, i čim češnjak zamiriše, dodamo mljeveno meso i pržimo ga često miješajući i usitnjavajući, dok ne postane zrnato. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo povrtnu juhu, dodamo majčinu dušicu, koncentrat rajčice, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5 minuta. ; Pečeni krumpir izvadimo iz pećnice i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. ; Zatim ga odozgo po sredini izbodemo vilicom, pritisnemo s oba kraja kako bi se izbodeni dio rastvorio i mljevenim mesom nadjenemo svaki krumpir. ; Potom preko mesnog nadjeva stavimo po plošku mozzarelle i sve zajedno stavimo peći u pećnicu pod gril, zagrijanu na 170°C, još 5 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Zapečeni nadjeveni krumpir    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni nadjeveni krumpir.    
         
     
                
        
            
        Krumpir je zahvalna namirnica i osnova za mnoga jela. Mi smo pustili mašti na volju i pripremili jedno fino jelo od krumpira, mljevenog mesa i mozzarelle. Ako želite saznati više, pogledajte video.
Zapečeni nadjeveni krumpir - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni nadjeveni krumpir. - krumpir, mljeveno meso (miješanog), sir mozzarella, luk, povrtni temeljac, koncentrat rajčice, češnjak, peršin (sjeckani), majčina dušica (sušene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Češnjak protisnemo, mozzarellu narežemo na ploške, a luk nasjeckamo.
; Oprane i osušene krumpire vilicom izbodemo sa svih strana, premjestimo ih u zdjelu, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i rukama izmiješamo. ; Ovako začinjene krumpire stavimo peći na rešetku u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 50 minuta (ispod rešetke stavimo alu foliju). ; 25 minuta prije kraja pečenja, u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo, i čim češnjak zamiriše, dodamo mljeveno meso i pržimo ga često miješajući i usitnjavajući, dok ne postane zrnato. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo povrtnu juhu, dodamo majčinu dušicu, koncentrat rajčice, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5 minuta. ; Pečeni krumpir izvadimo iz pećnice i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. ; Zatim ga odozgo po sredini izbodemo vilicom, pritisnemo s oba kraja kako bi se izbodeni dio rastvorio i mljevenim mesom nadjenemo svaki krumpir. ; Potom preko mesnog nadjeva stavimo po plošku mozzarelle i sve zajedno stavimo peći u pećnicu pod gril, zagrijanu na 170°C, još 5 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
      
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Češnjak protisnemo, mozzarellu narežemo na ploške, a luk nasjeckamo. 
 - Oprane i osušene krumpire vilicom izbodemo sa svih strana, premjestimo ih u zdjelu, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i rukama izmiješamo. 
 - Ovako začinjene krumpire stavimo peći na rešetku u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 50 minuta (ispod rešetke stavimo alu foliju). 
 - 25 minuta prije kraja pečenja, u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. 
 - Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo, i čim češnjak zamiriše, dodamo mljeveno meso i pržimo ga često miješajući i usitnjavajući, dok ne postane zrnato. 
 - Nakon 10-ak minuta ulijemo povrtnu juhu, dodamo majčinu dušicu, koncentrat rajčice, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5 minuta. 
 - Pečeni krumpir izvadimo iz pećnice i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. 
 - Zatim ga odozgo po sredini izbodemo vilicom, pritisnemo s oba kraja kako bi se izbodeni dio rastvorio i mljevenim mesom nadjenemo svaki krumpir. 
 - Potom preko mesnog nadjeva stavimo po plošku mozzarelle i sve zajedno stavimo peći u pećnicu pod gril, zagrijanu na 170°C, još 5 minuta. 
 - Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
 
     
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        
            
    
        Votes: 50 
        Rating: 4.7 
        You:      
    
        Rate this recipe!     
          | 
                                
                     | 
                    
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | 
            Za Print recepta klikni ikonu >>         | 
                                
            
         | 
                    
    
     
         
    
    
                        | 
            Vrijeme pripreme:70minuta         | 
                                
            
         |