- Ivana Vukmanić
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni zagorski štrukli s orasima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle s orasima.
Evo jedne prave poslastice! Slasne slatke štrukle odličan su desert. Zbog oraha, meda i grožđica pripisujemo im i afrodizijačka svojstva. Pripazite da ispečete dovoljno štrukli, jer djeca će ih razgrabiti dok kažete keks! Odnosno štrukla. Svejedno.
Zapečeni zagorski štrukli s orasima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle s orasima. - orasi, kravlji sir, grožðice, brašno, jaje, mlijeko, šećer, vanilin šećer, cimet, med, kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, maslac, ulje, sol, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta. ; U tavi, na vatri, pomiješamo mlijeko, šećer, grožđice, med i orahe, kratko pirjamo i stavljamo na stranu da se ohladi. ; U posebnoj posudi izmiješamo sir, jaje, kiselo vrhnje, šećera i vanilin šećer. Tako pripremljenu smjesu dodamo u ohlađenu smjesu od oraha. ; Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. ; Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove) i pustimo ga da se malo posuši. ; Tijesto nadijevamo hrpicama pripremljenog nadjeva u prvom redu ispred nas, s lijeva na desno, u razmaku od 10 cm. ; Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotamo tijesto. Rubom dlana utiskujemo tijesto između nadjevenih dijelova i režemo ga (odvajamo) rubom tanjura. ; Slažemo ih u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo vrhnjem za kuhanje. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 45 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- orasi, 300 g
- kravlji sir, 300 g
- grožđice, 50 g
- brašno, 350 g
- jaja, 2
- mlijeko, 150 ml
- šećer, 4 žlice
- vanilin šećer, 1 vrećica
- cimet, 1 žličica
- med, 1 žlica
- kiselo vrhnje, 1 dl
- vrhnje za kuhanje, 3 dl
- maslac, 100 g
- ulje, 2 žlice
- sol, 1 prstohvat
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto.
- Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.
- U tavi, na vatri, pomiješamo mlijeko, šećer, grožđice, med i orahe, kratko pirjamo i stavljamo na stranu da se ohladi.
- U posebnoj posudi izmiješamo sir, jaje, kiselo vrhnje, šećera i vanilin šećer. Tako pripremljenu smjesu dodamo u ohlađenu smjesu od oraha.
- Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima.
- Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove) i pustimo ga da se malo posuši.
- Tijesto nadijevamo hrpicama pripremljenog nadjeva u prvom redu ispred nas, s lijeva na desno, u razmaku od 10 cm.
- Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotamo tijesto. Rubom dlana utiskujemo tijesto između nadjevenih dijelova i režemo ga (odvajamo) rubom tanjura.
- Slažemo ih u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo vrhnjem za kuhanje.
- Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |