- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapržena kuhana piletina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaprženu kuhanu piletinu.
Mnogima na pamet padne „Oh, ne!“ kad im se spomene kuhana piletina, ali postoji način da se svemu doskoči pa tako i tome – zapečena kuhana piletina savim je druga priča i kome god je spomenete, prva će reakcija zasigurno biti: „Oh, da!“
Zapržena kuhana piletina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaprženu kuhanu piletinu. - pile ((po prilici 1.5 kg)), mrkva, korijen celera, luk, papar (u zrnu), lovorov list, slatka mljevena paprika, ulje, sol, Prije svega pile očistimo i narežemo na osam komada, a mrkvu i korijen celera narežemo na kocke. ; U lonac stavimo očišćeno i narezano povrće, dodamo piletinu, cijelu glavicu luka, papar u zrnu, lovorov list, posolimo i ulijemo toliko vode da pokrije sastojke. Kada zavri sve zajedno kuhamo, po potrebi dolijevajući vodu, dok meso ne omekša. ; Nakon jednog sata kuhanja meso izvadimo iz lonca i stavimo na sredinu tanjura na kojem ćemo ga poslužiti, a oko njega složimo kuhano povrće. ; Zatim u tavu za umake ulijemo ulje i na jakoj vatri ga grijemo dok ne postane vrelo. ; Potom piletinu posipamo mljevenom slatkom crvenom paprikom, prelijemo vrelim uljem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pile, 1 (po prilici 1.5 kg)
- mrkva, 3
- korijen celera, 200 g
- luk, 1 glavica
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- lovorov list, 1-2
- slatka mljevena paprika, 1 žlica
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega pile očistimo i narežemo na osam komada, a mrkvu i korijen celera narežemo na kocke.
- U lonac stavimo očišćeno i narezano povrće, dodamo piletinu, cijelu glavicu luka, papar u zrnu, lovorov list, posolimo i ulijemo toliko vode da pokrije sastojke. Kada zavri sve zajedno kuhamo, po potrebi dolijevajući vodu, dok meso ne omekša.
- Nakon jednog sata kuhanja meso izvadimo iz lonca i stavimo na sredinu tanjura na kojem ćemo ga poslužiti, a oko njega složimo kuhano povrće.
- Zatim u tavu za umake ulijemo ulje i na jakoj vatri ga grijemo dok ne postane vrelo.
- Potom piletinu posipamo mljevenom slatkom crvenom paprikom, prelijemo vrelim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |