- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama.
Ukusan obrok kojim možete ugodno iznenaditi ukućane ili goste, a priprema nije teška. Ako mislite ovo jelo poslužiti kao predjelo, napravite veću količinu jer je teško prestati uživati u njemu.
Zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama. - gamberi (s tikvicama), maslac, glatko brašno, vrhnje za kuhanje, povrtna juha iz kocke, lisnato tijesto, muškatni oraščić, sol i papar (bijeli), Za početak lisnato tijesto razvaljamo na kvadrat veličine stranica 26 cm i debljine 3 mm. Zatim tijestu poravnamo rubove, te ga razrežemo na četiri jednaka kvadrata. ; Svaki kvadrat presavijemo dijagonalno, u oblik trokuta. Potom kraće stranice zarežemo 1 cm od ruba i do 1 cm od vrha trokuta gdje se spajaju. ; Zatim tijesto rastvorimo u kvadrat, rubove premažemo vodom, a prerezane vrhove presavijemo jedan preko drugoga. Tako pripremljeno tijesto premjestimo na papir za pečenje, na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta. ; Za to vrijeme napravimo nadjev, tako što u tavi rastopimo maslac, dodamo glatko brašno i pržimo stalno miješajući pjenjačom. ; Prije nego brašno počne tamniti ulijemo vrhnje za kuhanje, povrtnu juhu i stalno miješamo da ne ostanu grudice. ; Zatim začinimo solju i paprom, muškatnim oraščićem, dobro izmiješamo, dodamo gambere s tikvicama, promiješamo i kuhamo 2 minute. ; Gotove zdjelice od lisnatog tijesta stavimo na tanjur, malo prstom udubimo sredinu, nadjenemo, ukrasimo peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gamberi, 300 g s tikvicama
- maslac, 30 g
- glatko brašno, 30 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- povrtna juha iz kocke, 500 ml
- lisnato tijesto, 250 g
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- sol i papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak lisnato tijesto razvaljamo na kvadrat veličine stranica 26 cm i debljine 3 mm. Zatim tijestu poravnamo rubove, te ga razrežemo na četiri jednaka kvadrata.
- Svaki kvadrat presavijemo dijagonalno, u oblik trokuta. Potom kraće stranice zarežemo 1 cm od ruba i do 1 cm od vrha trokuta gdje se spajaju.
- Zatim tijesto rastvorimo u kvadrat, rubove premažemo vodom, a prerezane vrhove presavijemo jedan preko drugoga. Tako pripremljeno tijesto premjestimo na papir za pečenje, na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta.
- Za to vrijeme napravimo nadjev, tako što u tavi rastopimo maslac, dodamo glatko brašno i pržimo stalno miješajući pjenjačom.
- Prije nego brašno počne tamniti ulijemo vrhnje za kuhanje, povrtnu juhu i stalno miješamo da ne ostanu grudice.
- Zatim začinimo solju i paprom, muškatnim oraščićem, dobro izmiješamo, dodamo gambere s tikvicama, promiješamo i kuhamo 2 minute.
- Gotove zdjelice od lisnatog tijesta stavimo na tanjur, malo prstom udubimo sredinu, nadjenemo, ukrasimo peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |