Zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama.

Ukusan obrok kojim možete ugodno iznenaditi ukućane ili goste, a priprema nije teška. Ako mislite ovo jelo poslužiti kao predjelo, napravite veću količinu jer je teško prestati uživati u njemu.

Zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zdjelice od lisnatog tijesta s gamberima i tikvicama. - gamberi (s tikvicama), maslac, glatko brašno, vrhnje za kuhanje, povrtna juha iz kocke, lisnato tijesto, muškatni oraščić, sol i papar (bijeli), Za početak lisnato tijesto razvaljamo na kvadrat veličine stranica 26 cm i debljine 3 mm. Zatim tijestu poravnamo rubove, te ga razrežemo na četiri jednaka kvadrata. ; Svaki kvadrat presavijemo dijagonalno, u oblik trokuta. Potom kraće stranice zarežemo 1 cm od ruba i do 1 cm od vrha trokuta gdje se spajaju. ; Zatim tijesto rastvorimo u kvadrat, rubove premažemo vodom, a prerezane vrhove presavijemo jedan preko drugoga. Tako pripremljeno tijesto premjestimo na papir za pečenje, na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta. ; Za to vrijeme napravimo nadjev, tako što u tavi rastopimo maslac, dodamo glatko brašno i pržimo stalno miješajući pjenjačom. ; Prije nego brašno počne tamniti ulijemo vrhnje za kuhanje, povrtnu juhu i stalno miješamo da ne ostanu grudice. ; Zatim začinimo solju i paprom, muškatnim oraščićem, dobro izmiješamo, dodamo gambere s tikvicama, promiješamo i kuhamo 2 minute. ; Gotove zdjelice od lisnatog tijesta stavimo na tanjur, malo prstom udubimo sredinu, nadjenemo, ukrasimo peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Za početak lisnato tijesto razvaljamo na kvadrat veličine stranica 26 cm i debljine 3 mm. Zatim tijestu poravnamo rubove, te ga razrežemo na četiri jednaka kvadrata.
 2. Svaki kvadrat presavijemo dijagonalno, u oblik trokuta. Potom kraće stranice zarežemo 1 cm od ruba i do 1 cm od vrha trokuta gdje se spajaju.
 3. Zatim tijesto rastvorimo u kvadrat, rubove premažemo vodom, a prerezane vrhove presavijemo jedan preko drugoga. Tako pripremljeno tijesto premjestimo na papir za pečenje, na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta.
 4. Za to vrijeme napravimo nadjev, tako što u tavi rastopimo maslac, dodamo glatko brašno i pržimo stalno miješajući pjenjačom.
 5. Prije nego brašno počne tamniti ulijemo vrhnje za kuhanje, povrtnu juhu i stalno miješamo da ne ostanu grudice.
 6. Zatim začinimo solju i paprom, muškatnim oraščićem, dobro izmiješamo, dodamo gambere s tikvicama, promiješamo i kuhamo 2 minute.
 7. Gotove zdjelice od lisnatog tijesta stavimo na tanjur, malo prstom udubimo sredinu, nadjenemo, ukrasimo peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.46
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: