- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Zec na lovački način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca na lovački način.
Znaju lovci kako se jede, a ovaj recept za zeca na lovački način će i Vas u to uvjeriti. Neće biti potrebno da za njega odete u lov jer se do zeca može doći i na manje avanturističke načine, ali bit će itekako potrebno da dobro pripremite nepce na poslasticu koja slijedi...
Zec na lovački način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca na lovački način. - zečetina, svinjska mast, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, mljevena crvena paprika, crno vino, jaje, mileram, brašno, sjeckana rajčica, sol, U lonac stavimo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina, posolimo, promiješamo, te na povrće dodamo komade zečetine koju na laganoj vatri pirjamo povremeno je okrećući. ; Zatim po mesu posipamo mljevenu crvenu papriku i malo izmiješamo sastojke. ; Potom sastojke podlijemo crnim vinom, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat. ; Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo mileram, dodamo žutanjke i malo izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu dodamo brašno, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te umiješamo u lonac sa zečetinom. ; Sve zajedno još kratko prokuhamo da umak malo zgusne i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- zečetina, 500 g
- svinjska mast, 50 g
- luk, 1/2 glavice
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- korijen peršina, 100 g
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- crno vino, 120 ml
- jaja, 2
- mileram, 80 g
- brašno, 15 g
- rajčica, 150 g (sjeckana)
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina, posolimo, promiješamo, te na povrće dodamo komade zečetine koju na laganoj vatri pirjamo povremeno je okrećući.
- Zatim po mesu posipamo mljevenu crvenu papriku i malo izmiješamo sastojke.
- Potom sastojke podlijemo crnim vinom, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat.
- Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo mileram, dodamo žutanjke i malo izmiješamo sastojke.
- Zatim u zdjelicu dodamo brašno, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te umiješamo u lonac sa zečetinom.
- Sve zajedno još kratko prokuhamo da umak malo zgusne i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |