Zec u bijelom vinu s palentom

 • 60 min
 • 6 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Zec u bijelom vinu s palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca u bijelom vinu s palentom.

Nikad niste jeli zeca? Obavezno morate probati. Ukoliko ste veliki gurman i vrijeđa vas prethodno pitanje, tada ga obavezno morate probati pripravljenog na ovaj način. Savršeni omjer korjenastog povrća i začina u pacu oslobodit će ga intenzivnog mirisa, vino i timijan prožet će ga neodoljivom aromom. A palenta je savršen prilog ovom aromatičnom jelu.

Zec u bijelom vinu s palentom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca u bijelom vinu s palentom. - zečetina (iz paca), palenta, bijelo vino, mrkva, korijen celera, luk, lovorov list, peršin, papar (u zrnu), češnjak, ocat, vrhnje za kuhanje, majčina dušica, parmezan, maslac, mlijeko, Priprema paca za mesa od divljači:: Zeca zajedno sa kostima narezati na krupnije komade i staviti u pac da meso izgubi svoj intenzivan miris. Režemo ga na zglobovima. ; Narezane komade zeca zalijemo bijelim vinom octom i dodajemo korjenasto povrće, a sve zajedno na kraju zalijemo vodom. ; Pac ne solimo kako meso divljači ne bi izgubilo svoju prirodnu sočnost. Ovako pripremljena marinada treba odstajati preko noći na hladnom mjestu.; Priprema:: Odležano meso zeca iz paca prepržimo na vrućem ulju. Ulje na tavi mora biti jako vruće da se zatvore pore mesa, kako bi ono ostalo sočno. ; Kada se meso sa jedne strane zarumeni, posolimo ga i okrenemo na drugu stranu, također ga posolimo i pustimo da se peče. ; Kratko nakon toga mesu dodamo luk narezan na ploške. Pirjamo dok luk malo opusti. ; Sada podlijevamo sa bijelim vinom, vodom i začinimo sa malo svježeg timijana. ; Zbog tvrdoće mesa pustimo da se sve zajedno lagano pirja 50-tak minuta. ; Dok se meso zeca pirja radimo palentu na mlijeku. U tavicu nalijemo mlijeko, a kad prokuha posolimo ga i uz miješanje dodajemo palentu. ; Palentu miješamo dok kuha na laganoj vatri 2 - 3 minute. Kuhanu palentu maknemo sa vatre i dodamo joj maslac i parmezan. ; Tako pripremljenu palentu serviramo tako da je u krug raširimo po tanjuru. ; Gotovo meso zeca vadimo na stranu, a umaku od zeca dodajemo vrhnje za kuhanje sol i papar. ; Kada umak prokuha izmiksamo ga sa štapnim mikserom u nekoj višoj posudi. ; Jelo serviramo tako da na prethodno raširenu palentu posložimo komade zeca te preko toga zalijemo pripremljen umak.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Priprema paca za mesa od divljači:
 1. Zeca zajedno sa kostima narezati na krupnije komade i staviti u pac da meso izgubi svoj intenzivan miris. Režemo ga na zglobovima.
 2. Narezane komade zeca zalijemo bijelim vinom octom i dodajemo korjenasto povrće, a sve zajedno na kraju zalijemo vodom.
 3. Pac ne solimo kako meso divljači ne bi izgubilo svoju prirodnu sočnost. Ovako pripremljena marinada treba odstajati preko noći na hladnom mjestu.
Priprema:
 1. Odležano meso zeca iz paca prepržimo na vrućem ulju. Ulje na tavi mora biti jako vruće da se zatvore pore mesa, kako bi ono ostalo sočno.
 2. Kada se meso sa jedne strane zarumeni, posolimo ga i okrenemo na drugu stranu, također ga posolimo i pustimo da se peče.
 3. Kratko nakon toga mesu dodamo luk narezan na ploške. Pirjamo dok luk malo opusti.
 4. Sada podlijevamo sa bijelim vinom, vodom i začinimo sa malo svježeg timijana.
 5. Zbog tvrdoće mesa pustimo da se sve zajedno lagano pirja 50-tak minuta.
 6. Dok se meso zeca pirja radimo palentu na mlijeku. U tavicu nalijemo mlijeko, a kad prokuha posolimo ga i uz miješanje dodajemo palentu.
 7. Palentu miješamo dok kuha na laganoj vatri 2 - 3 minute. Kuhanu palentu maknemo sa vatre i dodamo joj maslac i parmezan.
 8. Tako pripremljenu palentu serviramo tako da je u krug raširimo po tanjuru.
 9. Gotovo meso zeca vadimo na stranu, a umaku od zeca dodajemo vrhnje za kuhanje sol i papar.
 10. Kada umak prokuha izmiksamo ga sa štapnim mikserom u nekoj višoj posudi.
 11. Jelo serviramo tako da na prethodno raširenu palentu posložimo komade zeca te preko toga zalijemo pripremljen umak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: