Žele od grožđa

  • 45 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Žele od grožđa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žele od grožđa.

Što se pravi od grožđa? Mnogi će prvi refleksno reći: vino! Ne bi bilo u redu tvrditi da su u krivu, ali mi imamo nešto inovativniju uporabu za to jesensko voće pa krenite našim stopama i grožđe upotrijebite za žele – sigurni smo da nećete požaliti.

Žele od grožđa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žele od grožđa. - grožđe (bijelog), grožđe (crnog), crno vino, aroma vanilije, limun, mješavina za želiranje, šećer, Prije svega grožđe dobro operemo, skinemo s peteljki, te cijele bobice stavimo u lonac. ; Zatim ulijemo crno vino, dodamo aromu vanilije, naribamo malo limunove korice, poklopimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja u zdjelicu istresemo mješavinu za želiranje voća, dodamo nekoliko žlica šećera, sve zajedno izmješamo, dodamo u lonac s grožđem i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo preostali šećer i na laganoj vatri kuhamo odstranjujući koštice koje isplivaju, te pjenu koja se stvara na površini. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja ugasimo vatru i još vruću želatinu premjestimo u pasterizirane staklenke. Zatvorimo ih i ostavimo da se ohlade.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega grožđe dobro operemo, skinemo s peteljki, te cijele bobice stavimo u lonac.
  2. Zatim ulijemo crno vino, dodamo aromu vanilije, naribamo malo limunove korice, poklopimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri.
  3. Nakon 15-ak minuta kuhanja u zdjelicu istresemo mješavinu za želiranje voća, dodamo nekoliko žlica šećera, sve zajedno izmješamo, dodamo u lonac s grožđem i izmiješamo sastojke.
  4. Zatim dodamo preostali šećer i na laganoj vatri kuhamo odstranjujući koštice koje isplivaju, te pjenu koja se stvara na površini.
  5. Nakon 10-ak minuta kuhanja ugasimo vatru i još vruću želatinu premjestimo u pasterizirane staklenke. Zatvorimo ih i ostavimo da se ohlade.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: