- Almo Čatlak
- 45 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Žele od grožđa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žele od grožđa.
Što se pravi od grožđa? Mnogi će prvi refleksno reći: vino! Ne bi bilo u redu tvrditi da su u krivu, ali mi imamo nešto inovativniju uporabu za to jesensko voće pa krenite našim stopama i grožđe upotrijebite za žele – sigurni smo da nećete požaliti.
Žele od grožđa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žele od grožđa. - grožđe (bijelog), grožđe (crnog), crno vino, aroma vanilije, limun, mješavina za želiranje, šećer, Prije svega grožđe dobro operemo, skinemo s peteljki, te cijele bobice stavimo u lonac. ; Zatim ulijemo crno vino, dodamo aromu vanilije, naribamo malo limunove korice, poklopimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja u zdjelicu istresemo mješavinu za želiranje voća, dodamo nekoliko žlica šećera, sve zajedno izmješamo, dodamo u lonac s grožđem i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo preostali šećer i na laganoj vatri kuhamo odstranjujući koštice koje isplivaju, te pjenu koja se stvara na površini. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja ugasimo vatru i još vruću želatinu premjestimo u pasterizirane staklenke. Zatvorimo ih i ostavimo da se ohlade.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grožđe, 300 g bijelog
- grožđe, 300 g crnog
- crno vino, 300 ml
- aroma vanilije, 15 ml
- limun, 1
- mješavina za želiranje, 25 g
- šećer, 400 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega grožđe dobro operemo, skinemo s peteljki, te cijele bobice stavimo u lonac.
- Zatim ulijemo crno vino, dodamo aromu vanilije, naribamo malo limunove korice, poklopimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta kuhanja u zdjelicu istresemo mješavinu za želiranje voća, dodamo nekoliko žlica šećera, sve zajedno izmješamo, dodamo u lonac s grožđem i izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo preostali šećer i na laganoj vatri kuhamo odstranjujući koštice koje isplivaju, te pjenu koja se stvara na površini.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja ugasimo vatru i još vruću želatinu premjestimo u pasterizirane staklenke. Zatvorimo ih i ostavimo da se ohlade.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |