- Miro Biondić
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Žele od šumskog voća na umaku od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žele od šumskog voća na umaku od vanilije.
Ovaj predivan desert zgotovljuje se brzo i izuzetno je slastan. A umjesto navedenog voća, možete isprobati i neke druge kombinacije. Ali pazite sa tropskim voćem! Mango, papaja i ananas sadrže enzime koji razbijaju strukturu želatine. Zato ih prije upotrebe morate blanširati (nakratko skuhati u vrućoj vodi) ili koristiti one iz konzerve.
Žele od šumskog voća na umaku od vanilije - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žele od šumskog voća na umaku od vanilije. - jagode, kupine, ribiz, želatina, šećer, vanilin štapić, jaje, vrhnje za kuhanje, Jagode izmiksamo sa polovicom šećera, ugrijemo ih na tavi i dodamo listiće želatine koje smo prethodno namočili u hladnoj vodi da omekšaju. Pustimo da se malo rashladi. ; Za to vrijeme u zdjelice za serviranje naslažemo crni ribiz i kupine, te prelijemo mlakim želeom od jagoda. Stavimo u hladnjak da se stegne do kraja.; Prethodno razrezani štapić vanilije prokuhamo u vrhnju za kuhanje. ; Žumanjke razradimo sa preostalim šećerom, prelijemo sa rashlađenim, prethodno prokuhanim vrhnjem. ; Sve zajedno razradimo i podgrijemo, ali ne prokuhamo. Ohlađen žele izvrnemo na sredinu tanjura te ga prelijemo umakom od vanilije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 500 g
- kupine, 300 g
- ribiz, 300 g
- želatina, 8 listića
- šećer, 150 g
- vanilin štapić, 2 štapića
- jaja, 4
- vrhnje za kuhanje, 500 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jagode izmiksamo sa polovicom šećera, ugrijemo ih na tavi i dodamo listiće želatine koje smo prethodno namočili u hladnoj vodi da omekšaju. Pustimo da se malo rashladi.
- Za to vrijeme u zdjelice za serviranje naslažemo crni ribiz i kupine, te prelijemo mlakim želeom od jagoda. Stavimo u hladnjak da se stegne do kraja.
- Prethodno razrezani štapić vanilije prokuhamo u vrhnju za kuhanje.
- Žumanjke razradimo sa preostalim šećerom, prelijemo sa rashlađenim, prethodno prokuhanim vrhnjem.
- Sve zajedno razradimo i podgrijemo, ali ne prokuhamo. Ohlađen žele izvrnemo na sredinu tanjura te ga prelijemo umakom od vanilije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |