- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Zeleni vegetarijanski sladoled
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeleni vegetarijanski sladoled.
Sladoled za desert? Odličan izbor. Ali ne jedete meso, pa tako niti mliječne proizvode i jaja? Onda probajte ovaj vegeterijanski sladoled! Inače, Kinezi su prvi pripremali sladoled, i to od voćnih sokova i snijega. U 17. stoljeću sladoled je postao luksuzni proizvod koji se posluživao samo na dvorovima. Tek u 19. stoljeću izmišljeni su strojevi za rashlađivanje, pa je sladoled polako prerastao u svjetski hit.
Zeleni vegetarijanski sladoled - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeleni vegetarijanski sladoled. - sojino mlijeko, tofu (čvrstog, s malo masnoće), kivi, zeleni čaj, med, ekstrakt vanilije, Mlijeko i čajne vrećice stavimo u prikladnu posudu da zavrije. Kad zavrije, miješajući lagano kuhamo još 5 minuta. ; Oprezno izvadimo i istisnemo čajne vrećice i ostavimo čaj oko min 30 minuta na stranu da se rashladi. ; Tekućinu prelijemo u mjericu te štapnim mikserom izmiješamo sojino mlijeko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanilije, kivi (oguljen i narezan na kriške) i po želji prehrambenu zelenu boju. Miksamo dok smjesa ne postane glatka. ; Smjesu prelijemo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne. ; Prije posluživanja ukrasimo svježe tučenim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sojino mlijeko, 1 šalica
- tofu, 350 g čvrstog, s malo masnoće
- kivi, 2
- zeleni čaj, 4 vrećice
- med, 200 ml
- ekstrakt vanilije, 1 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mlijeko i čajne vrećice stavimo u prikladnu posudu da zavrije. Kad zavrije, miješajući lagano kuhamo još 5 minuta.
- Oprezno izvadimo i istisnemo čajne vrećice i ostavimo čaj oko min 30 minuta na stranu da se rashladi.
- Tekućinu prelijemo u mjericu te štapnim mikserom izmiješamo sojino mlijeko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanilije, kivi (oguljen i narezan na kriške) i po želji prehrambenu zelenu boju. Miksamo dok smjesa ne postane glatka.
- Smjesu prelijemo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne.
- Prije posluživanja ukrasimo svježe tučenim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |