- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Žganci s kiselim zeljem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žgance s kiselim zeljem.
Srce se katkad zaželi onih dobrih starih najjednostavnijih stvari, a zna se dogoditi da Vam u tom trenutku nijedna dobra stara iskusna kuharica nije pri ruci. Tad na scenu stupamo mi i pokazujemo Vam kako doskočiti problemu. Žganci s kiselim zeljem? Evo odmah!
Žganci s kiselim zeljem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žgance s kiselim zeljem. - kiseli kupus, slanina, luk, svinjska mast, kukuruzna krupica, sol, U tavu na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Potom dodamo slaninu narezanu na trakice, preko nje stavimo kiseli kupus i sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u loncu s vrelom posoljenom vodom skuhamo palentu po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu rasporedimo na sredinu tanjura, u sredini palente napravimo malu udubinu koju nadjenemo pripremljenim kupusom i slaninom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 400 g
- slanina, 100 g
- luk, 1 glavica
- svinjska mast, 25 g
- kukuruzna krupica, 150 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Potom dodamo slaninu narezanu na trakice, preko nje stavimo kiseli kupus i sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 20-ak minuta.
- Za to vrijeme u loncu s vrelom posoljenom vodom skuhamo palentu po uputama na pakiranju.
- Gotovu palentu rasporedimo na sredinu tanjura, u sredini palente napravimo malu udubinu koju nadjenemo pripremljenim kupusom i slaninom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |