- Almo Čatlak
- 220 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Žgvacet od boškarina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žgvacet od boškarina.
Ovo je jedno od onih jela koja uistinu zaslužuju našu punu pozornost kad se iznesu na stol. Arome boškarina, povrća i začina tako će se prožeti i spojiti u neponovljiv okus da ćete imati dojam da sjedite u vrhunskom restoranu, a ne za vlastitim stolom...
Žgvacet od boškarina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žgvacet od boškarina. - boškarin ((odležanog za gulaš)), kosti, luk (ljubičastog), češnjak, peršin (sjeckani), mažuran, klinčić, koncentrat rajčice, crno vino, tjestenina (istarske (posutice)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, narežemo na kocke veličine 2-3 cm i začinimo solju. ; U loncu ugrijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk i malo ga posolimo. Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, mrvljeni mažuran i klinčiće, te izmiješamo sastojke. ; Na povrće stavimo narezano meso, posolimo i popaprimo, pa sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri bez miješanja, 10-15 minuta, odnosno dok luk ispod mesa ne omekša. Zatim sve zajedno nježno izmiješamo kuhačom i na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, pirjamo još 20-ak minuta, odnosno dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo. ; Potom u lonac umiješamo koncentrat rajčice, dodamo kosti, ulijemo crno vino, po potrebi još toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri dalje kuhamo, povremeno protresajući posudu, po prilici tri sata. ; Gotov žgvacet poslužimo s kuhanim posuticama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- boškarin, 1 kg (odležanog za gulaš)
- kosti, 300 g
- luk, 600 g ljubičastog
- češnjak, 4 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- mažuran, 1 žličica
- klinčić, 2 - 3
- koncentrat rajčice, 2 žlica
- crno vino, 400 ml
- tjestenina, 500 g istarske (posutice)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica, narežemo na kocke veličine 2-3 cm i začinimo solju.
- U loncu ugrijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk i malo ga posolimo. Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, mrvljeni mažuran i klinčiće, te izmiješamo sastojke.
- Na povrće stavimo narezano meso, posolimo i popaprimo, pa sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri bez miješanja, 10-15 minuta, odnosno dok luk ispod mesa ne omekša. Zatim sve zajedno nježno izmiješamo kuhačom i na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, pirjamo još 20-ak minuta, odnosno dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo.
- Potom u lonac umiješamo koncentrat rajčice, dodamo kosti, ulijemo crno vino, po potrebi još toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri dalje kuhamo, povremeno protresajući posudu, po prilici tri sata.
- Gotov žgvacet poslužimo s kuhanim posuticama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:220minuta |