- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Zimska miso juha od povrća i tofua
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua.
Svako godišnje doba ima svoju miso juhu. Ona je kraljica juha u prirodnoj prehrani. Zima je vrijeme kada je naš organizam potrebno dodatno ugrijati, pa će vam ova juha posebno prijati ujutro prije nego što izađete iz toplog doma i sjednete u hladan automobil. Svakako probajte ovu ljekovitu kombinaciju!
Zimska miso juha od povrća i tofua - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua. - gljive (3-4 shiitake gljive), tofu (svježeg), tofu (dimljenog), umak od soje (tamari), luk, korijen peršina, mrkva, poriluk (manji), temeljac povrtne juhe, miso (ječmeni), sezamovo ulje (tamno), Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo. ; U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša. ; Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute. ; Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta. ; Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gljive 3-4 shiitake gljive
- tofu, 100 g svježeg
- tofu, 100 g dimljenog
- sojin umak, 1 žlica tamari
- luk, 1 glavica
- korijen peršina, 1
- mrkva, 1
- poriluk, 1 manji
- povrtni temeljac, 800 ml
- miso, 2 žlice ječmeni
- sezamovo ulje tamno
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice.
- Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo.
- U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša.
- Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute.
- Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute.
- Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta.
- Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |