- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Zimska miso juha od povrća i tofua – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua. – gljive (3-4 shiitake gljive), tofu (svježeg), tofu (dimljenog), sojin umak (tamari), luk, korijen peršina, mrkva, poriluk (manji), povrtni temeljac, miso (ječmeni), sezamovo ulje (tamno), Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo. ; U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša. ; Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute. ; Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta. ; Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.; – Svako godišnje doba ima svoju miso juhu. Ona je kraljica juha u prirodnoj prehrani. Zima je vrijeme kada je naš organizam potrebno dodatno ugrijati, pa će vam ova juha posebno prijati ujutro prije nego što izađete iz toplog doma i sjednete u hladan automobil. Svakako probajte ovu ljekovitu kombinaciju!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zimska miso juha od povrća i tofua – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua. – gljive (3-4 shiitake gljive), tofu (svježeg), tofu (dimljenog), umak od soje (tamari), luk, korijen peršina, mrkva, poriluk (manji), temeljac povrtne juhe, miso (ječmeni), sezamovo ulje (tamno), Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo. ; U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša. ; Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute. ; Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta. ; Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.; -</div>
Zimska miso juha od povrća i tofua
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua.
Svako godišnje doba ima svoju miso juhu. Ona je kraljica juha u prirodnoj prehrani. Zima je vrijeme kada je naš organizam potrebno dodatno ugrijati, pa će vam ova juha posebno prijati ujutro prije nego što izađete iz toplog doma i sjednete u hladan automobil. Svakako probajte ovu ljekovitu kombinaciju!
Zimska miso juha od povrća i tofua - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua. - gljive (3-4 shiitake gljive), tofu (svježeg), tofu (dimljenog), umak od soje (tamari), luk, korijen peršina, mrkva, poriluk (manji), temeljac povrtne juhe, miso (ječmeni), sezamovo ulje (tamno), Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo. ; U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša. ; Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute. ; Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta. ; Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice.
- Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo.
- U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša.
- Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute.
- Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute.
- Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta.
- Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 23
Rating: 4.61
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
miso juha, miso juha zimska,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Fritata od povrća s krem sirom
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)