- Miro Biondić
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Žličnjaci od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žličnjake od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike.
Žličnjaci od krumpira. Fino. Žličnjaci od bundeve? Još bolje. Žličnjaci od bundeve sa umakom od piletine, tikvica i crvene paprike? Predivno jelo. Jednostavno i harmonično. Da vam nije palo na pamet da ga pripremate za goste! Sve pojedite sami!
Žličnjaci od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žličnjake od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike. - bundeva, pileća prsa, svježa crvena paprika, tikvica, luk, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, parmezan, jaje, glatko brašno, maslinovo ulje, sol, papar, Bundevu narezanu na krupnije kocke pečemo u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. ; Pečenu bundevu očistimo od kore i zapečenih vrhova, protisnemo kroz pasirku i pustimo da se ohladi. ; Ohlađenoj bundevi dodamo jaje, glatko brašno i zamijesimo mekše tijesto. ; Pomoću dvije jušna žlice oblikujemo žličnjake i stavljamo ih u kipuću slanu vodu. Kuhamo ih dok ne isplivaju. ; Na vrućem ulju prepržimo kosani luk i očišćena pileća prsa narezana na rezance. ; Dodamo crvenu papriku rezanu na rezance, a zatim i tikvice rezane na kolute. ; Podlijemo bijelim vinom i vrhnjem za kuhanje, pustimo da prokuha te okus doradimo sa soli, paprom i kosanim listom peršina. ; Prilikom serviranja žličnjake i umak posipamo sa ribanim parmezanom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bundeva, 800 g
- pileća prsa, 400 g
- svježe crvene paprike, 2
- tikvice, 1 komad
- luk, 1 glavica
- bijelo vino, 0.5 dl
- vrhnje za kuhanje, 2 dl
- parmezan, 1 vrećica
- jaje, 1
- glatko brašno, 250 g
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu narezanu na krupnije kocke pečemo u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
- Pečenu bundevu očistimo od kore i zapečenih vrhova, protisnemo kroz pasirku i pustimo da se ohladi.
- Ohlađenoj bundevi dodamo jaje, glatko brašno i zamijesimo mekše tijesto.
- Pomoću dvije jušna žlice oblikujemo žličnjake i stavljamo ih u kipuću slanu vodu. Kuhamo ih dok ne isplivaju.
- Na vrućem ulju prepržimo kosani luk i očišćena pileća prsa narezana na rezance.
- Dodamo crvenu papriku rezanu na rezance, a zatim i tikvice rezane na kolute.
- Podlijemo bijelim vinom i vrhnjem za kuhanje, pustimo da prokuha te okus doradimo sa soli, paprom i kosanim listom peršina.
- Prilikom serviranja žličnjake i umak posipamo sa ribanim parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |