- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zubatac punjen kozicama, tikvicama i rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zubaca punjenog kozicama, tikvicama i rajčicom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- zubatac, 1 kg
- rajčica, 200 g
- tikvice, 200 g
- kozice, 300 g
- češnjak, 2 režnja
- sir mozzarella, 150 g
- bosiljak, 1 žličica
- vrhnje za kuhanje, 4 dl
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sa zubaca ostrugamo ljuske, a zatim iz njega izvadimo kičmenu kost, škrge i ostatak utrobe.
- Sada ribu operemo i dobro posušimo na kuhinjskom papiru, a na vruće maslinovo ulje dodamo rajčicu, tikvice, jedan dio kozica, sastojke posolimo, popaprimo i začinimo bosiljkom.
- Zatim nauljimo posudu za pečenje, a ribe stavimo uz sami rub posude da ne bi tijekom pečenja pale.
- Sada ribu posolimo i popaprimo, dodamo joj malo maslinovog ulja, a zatim pripremljeni nadjev promiješamo i njime punimo ribu. Ovako pripremljeno jelo stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na 25 minuta.
- Zadnjih 10 minuta pečenja preko ribe stavimo mozzarellu i vratimo nazad u pećnicu.
- Za to vrijeme u tavu dodamo maslinovo ulje, preostale kozice, začinimo soli i paprom, lagano popržimo te dodamo protisnuti češnjak i bosiljak.
- Zatim kozicama dodamo slatko vrhnje i pustimo da umak prokuha.
- Ribu sada izvadimo iz pećnice, stavimo ju na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |