- Robert Slezena
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Žur staropolski
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poljsku juhu Žur staropolski.
Ako nikada niste probali niti jedan specijalitet iz Poljske, onda je ova uskršnja juha izvrstan početak. Krepka je i izuzetno hranjiva, pa ju možete jesti čak i kao cjelokupni obrok. A kažu i da liječi mamurluk...
Žur staropolski - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poljsku juhu Žur staropolski. - raženo brašno, voda (prokuhane), voda (hladne), pšenično brašno, maslac, luk, jaje (tvrdo kuhana), kobasica, mladi češnjak, kiselo vrhnje, mažuran, sol i papar, Dva dana prije pripreme, raženo brašno pomiješamo s prokuhanom toplom vodom, ulijemo u staklenku ili glinenu posudu i ostavimo na toplome. Kada smo dobili kvas ugodnog mirisa možemo pripremati jelo. ; Luk nasjeckamo i popržimo na maslacu i podlijemo vrelom vodom.; Pomiješamo s brašnom, ulijemo u lonac i ostavimo da zavrije. ; Dodamo sjeckani češnjak, na kolute narezanu kobasicu, te začinimo solju i paprom. ; U zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje s malo juhe i ulijemo u lonac, te još jednom ostavimo da sve lagano zavrije. ; U duboke tanjure posložimo na četvrtine narezana kuhana jaja, prelijemo juhom s kobasicama i posipamo svježe naribanim hrenom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- raženo brašno, 100 g
- voda, 500 ml prokuhane
- voda, 1.5 l hladne
- pšenično brašno, 40 g
- maslac, 25 g
- luk, 1 glavica
- jaja, 4 tvrdo kuhana
- kobasica, 2
- mladi češnjak, 1
- kiselo vrhnje, 200 ml
- mažuran
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Dva dana prije pripreme, raženo brašno pomiješamo s prokuhanom toplom vodom, ulijemo u staklenku ili glinenu posudu i ostavimo na toplome. Kada smo dobili kvas ugodnog mirisa možemo pripremati jelo.
- Luk nasjeckamo i popržimo na maslacu i podlijemo vrelom vodom.
- Pomiješamo s brašnom, ulijemo u lonac i ostavimo da zavrije.
- Dodamo sjeckani češnjak, na kolute narezanu kobasicu, te začinimo solju i paprom.
- U zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje s malo juhe i ulijemo u lonac, te još jednom ostavimo da sve lagano zavrije.
- U duboke tanjure posložimo na četvrtine narezana kuhana jaja, prelijemo juhom s kobasicama i posipamo svježe naribanim hrenom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |