Žur staropolski

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Žur staropolski
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poljsku juhu Žur staropolski.

Ako nikada niste probali niti jedan specijalitet iz Poljske, onda je ova uskršnja juha izvrstan početak. Krepka je i izuzetno hranjiva, pa ju možete jesti čak i kao cjelokupni obrok. A kažu i da liječi mamurluk...

Žur staropolski - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poljsku juhu Žur staropolski. - raženo brašno, voda (prokuhane), voda (hladne), pšenično brašno, maslac, luk, jaje (tvrdo kuhana), kobasica, mladi češnjak, kiselo vrhnje, mažuran, sol i papar, Dva dana prije pripreme, raženo brašno pomiješamo s prokuhanom toplom vodom, ulijemo u staklenku ili glinenu posudu i ostavimo na toplome. Kada smo dobili kvas ugodnog mirisa možemo pripremati jelo. ; Luk nasjeckamo i popržimo na maslacu i podlijemo vrelom vodom.; Pomiješamo s brašnom, ulijemo u lonac i ostavimo da zavrije. ; Dodamo sjeckani češnjak, na kolute narezanu kobasicu, te začinimo solju i paprom. ; U zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje s malo juhe i ulijemo u lonac, te još jednom ostavimo da sve lagano zavrije. ; U duboke tanjure posložimo na četvrtine narezana kuhana jaja, prelijemo juhom s kobasicama i posipamo svježe naribanim hrenom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Dva dana prije pripreme, raženo brašno pomiješamo s prokuhanom toplom vodom, ulijemo u staklenku ili glinenu posudu i ostavimo na toplome. Kada smo dobili kvas ugodnog mirisa možemo pripremati jelo.
  2. Luk nasjeckamo i popržimo na maslacu i podlijemo vrelom vodom.
  3. Pomiješamo s brašnom, ulijemo u lonac i ostavimo da zavrije.
  4. Dodamo sjeckani češnjak, na kolute narezanu kobasicu, te začinimo solju i paprom.
  5. U zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje s malo juhe i ulijemo u lonac, te još jednom ostavimo da sve lagano zavrije.
  6. U duboke tanjure posložimo na četvrtine narezana kuhana jaja, prelijemo juhom s kobasicama i posipamo svježe naribanim hrenom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: