- Almo Čatlak
- 45 min
- 10 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Zvjezdice sa cimetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zvjezdice sa cimetom.
Cimet okusom, a zvijezde oblikom - nisu li to tipični simboli božićnih blagdana? U ovom receptu spojeni su u prigodne kolačiće kojih biste se mogli sjećati i dugo nakon što blagdani završe. Stoga - pripremite ih čak i kada za to nema posebnog razloga!
Zvjezdice sa cimetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zvjezdice sa cimetom. - bademi (mljevenih), lješnjaci (mljevenih), šećer, aroma naranče, cimet (u prahu), jaje, šećer u prahu, aroma ruma, limun, Za pripremu šećernog premaza, u zdjelicu prosijemo šećer u prahu, dodamo sok od limuna, aromu ruma i miješamo dok smjesa ne postane glatka i sjajna. ; U zasebnu zdjelu stavimo mljevene bademe i lješnjake, šećer, aromu narančine kore, cimet u prahu i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo bjelanjke (prvo 3, a zatim po potrebi još 1, jer tijesto ne smije biti previše mekano), promiješamo sastojke, te na dasci izradimo jednolično i čvrsto tijesto. ; Gotovo tijesto stavimo u zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, najmanje dva sata.; Radnu površinu posipamo šećerom u prahu, te na njoj, razvaljamo tijesto na debljinu 7 mm. ; Zatim, zvjezdastim modelom za kekse, istiskujemo zvjezdice i slažemo na lim, na papir za pečenje. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 120°C, po prilici 12 minuta. ; Pečene zvjezdice izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohlade i samo s gornje strane premažemo šećernim premazom. ; Zvjezdice će biti najukusnije ako odstoje u kutiji za kekse 7 dana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bademi, 160 g mljevenih
- lješnjaci, 80 g mljevenih
- šećer, 400 g
- aroma naranče, 1/2 vrećice
- cimet, 8 g u prahu
- jaja, 4
- šećer u prahu, 200 g
- aroma ruma, 1
- limun, 1
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za pripremu šećernog premaza, u zdjelicu prosijemo šećer u prahu, dodamo sok od limuna, aromu ruma i miješamo dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
- U zasebnu zdjelu stavimo mljevene bademe i lješnjake, šećer, aromu narančine kore, cimet u prahu i izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo bjelanjke (prvo 3, a zatim po potrebi još 1, jer tijesto ne smije biti previše mekano), promiješamo sastojke, te na dasci izradimo jednolično i čvrsto tijesto.
- Gotovo tijesto stavimo u zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, najmanje dva sata.
- Radnu površinu posipamo šećerom u prahu, te na njoj, razvaljamo tijesto na debljinu 7 mm.
- Zatim, zvjezdastim modelom za kekse, istiskujemo zvjezdice i slažemo na lim, na papir za pečenje.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 120°C, po prilici 12 minuta.
- Pečene zvjezdice izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohlade i samo s gornje strane premažemo šećernim premazom.
- Zvjezdice će biti najukusnije ako odstoje u kutiji za kekse 7 dana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |