Mahune su najzdravije namirnice dostupne tijekom cijele godine, stoga ih treba uključiti u tjedni jelovnik.
Odličan su izvor vitamina C, biotina, vitamina B6, vitamina K i folne kiseline kao i mnogim mineralima.
Osim što zauzimaju značajno mjesto u svakodnevnoj prehrani, nezamjenjiv su sastojak mnogih dijeta.
Mahune možete termički obrađivati na razne načine: pirjati, pariti ili kuhati. Odličan su dodatak salatama i jelima s mesom.

Toplo hladna salata od šunke, jaja i povrća
25 min

Piletina sa shiitake gljivama i povrćem iz woka
30 min

Muzgavci s povrćem
30 min

Pivski gulaš s mahunama
110 min

Gulaš od svinjetine s mahunama
110 min

Mesne roladice s gorgonzolom na povrtnom gulašu
60 min

Zapečene mahune s jajima
45 min

Junetina na lešo
90 min

Pikantni mesni lonac s mahunama
120 min

Vara ili varivo od zrnja
15 min