Paprike su prepune vitaminima. Sadrže četiri puta više vitamina C od naranče, obiluje vitaminom B6 te je dobar izvor vitamina A.
Kao namirnica odlično se slaže uz skoro sva jela od mesnih kombinacija, do povrća i ribe.
Može se pripremati na razne načine, možete ih konzumirati svježe, skuhane ili pečene izbor je vaš.
Osim toga papriku možete puniti mljevenim mesom, raznim povrćem, rižom i drugim žitaricama ili pikantnim sirevima.

Sjevernoafrička riblja juha
60 min

Pašteta od guščje jetre
120 min

Souvlaki (janjeći ražnjići) sa salatom tzatziki
30 min

Salata od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira
70 min

Fusilli s pršutom i povrtnim umakom
40 min

Pikantna riža s kobasicama i povrćem
40 min

Pikantne mesne okruglice s feta sirom i povrćem
60 min

Pečeni krumpirići s crvenim umakom
60 min

Šarena peperonata
30 min

Šaran s pikantnim umakom iz pećnice
90 min