Poriluk je vrlo blizak češnjaku, crvenom luku i ostalim vrstama luka. Sadrži tvari koje djeluju kao prirodni antibiotici, snižava krvni tlak, jača krvnožilni i imunološki sustav.
Poriluk se može jesti sirov, a najčešće se priprema u tradicionalnim jelima s krumpirom ili vrhnjem. Izvrstan je sam ili u kombinaciji s drugim povrćem kao i dodatak juhama.
Izrazito je bogat izvor vitamina C, B6 i željeza.
Iskoristite zdravstvene blagodati ovog čudešnog povrća i isprobajte neke od naših top deset jela s porilukom.

Juneći ragu s porilukom i slanutkom
100 min

Krem juha od povrća i kesten pirea
45 min

Gusta riblja juha s porilukom i pancetom
90 min

Juha od lososa s lukom i slaninom
45 min

Slani kolačići od lisnatog tijesta i mljevenog mesa
80 min

Juha od pečene cvjetače i poriluka
30 min

Jelenji ragu
90 min

Cannelloni s dimljenom oradom i povrćem
90 min

Gusta riblja juha s porilukom i slaninom
45 min

Caneloni s povrćem i dimljenim lososom
70 min