Poriluk je vrlo blizak češnjaku, crvenom luku i ostalim vrstama luka. Sadrži tvari koje djeluju kao prirodni antibiotici, snižava krvni tlak, jača krvnožilni i imunološki sustav.
Poriluk se može jesti sirov, a najčešće se priprema u tradicionalnim jelima s krumpirom ili vrhnjem. Izvrstan je sam ili u kombinaciji s drugim povrćem kao i dodatak juhama.
Izrazito je bogat izvor vitamina C, B6 i željeza.
Iskoristite zdravstvene blagodati ovog čudešnog povrća i isprobajte neke od naših top deset jela s porilukom.
Juha od lososa s lukom i slaninom
45 min
Juneći ragu s porilukom i slanutkom
100 min
Krem juha od povrća i kesten pirea
45 min
Gusta riblja juha s porilukom i pancetom
90 min
Slani kolačići od lisnatog tijesta i mljevenog mesa
80 min
Juha od pečene cvjetače i poriluka
30 min
Jelenji ragu
90 min
Cannelloni s dimljenom oradom i povrćem
90 min
Bubble 'n' squeak
60 min
Riblji gulaš s krumpirom
40 min