Cimet je neizostavan dio jesenskih recepata i vjerojatno najbolji način da im podarite fini okus bez dodatnih kalorija.
Zapravo, cimet sadrži i jako puno zdravstvenih pogodnosti – krcat je bogatim antioksidansima, ima protuupalna svojstva, snižava razinu šećera u krvi, pomaže u regulaciji metabolizma… Ukratko, čini da je cimet poput magične prašine koja vam pomaže u svakoj prilici, stoga nema razloga da ga češće ne uključujete u svoju prehranu. Možete početi sa sljedećih 8 jela.
Zobena kaša
Zobena kaša vjerojatno je najjednostavniji zdravi doručak koji možete pripremiti. Dodati joj možete voće, orašaste plodove, pa čak i mrkvu ili bundevu. Najbolje od svega? Cimet će se odlično slagati sa svim tim dodacima.
Batat
Pospite batat cimetom, a po želji možete dodati i malo maslaca od badema ili narezanih jabuka – užitak je zajamčen.
Kava s mlijekom
Cimet će kavi s mlijekom dodati onaj poseban okus i utjehu tijekom kišnih jesenskih dana.
Kokice
Pospite malo cimeta po kokicama s maslacem, i dobili ste prilično zdravu grickalicu za sljedeći filmski maraton. Ovu kombinaciju možete dodatno “začiniti” i sušenim brusnicama te komadićima čokolade.
Vafli
Šećer od cimeta može vaše vafle od cjelovitih žitarica podići na potpuno novu razinu.
Jogurt
Jogurtu dodajte malo pirea od bundeve, javorovog sirupa, vanilije i cimeta te ste praktički dobili pitu od bundeve. Ili napravite slojevito jelo od jogurta, voća i žitarica te ga pospite s malo cimeta.
Smoothie od banane
Smrznute banane, maslac od kikirikija, vanilija, mlijeko i cimet sastojci su za savršen jesenski smoothie.
Umak od jabuka
Dodajte malo cimeta i uživajte u toplom, zdravom desertu, doručku ili međuobroku.
Postoje li još neke situacije u kojima je cimet vaš neizostavan sastojak? Podijelite u komentarima.