Kako se riješiti gorkog okusa krastavaca?

krastavci

Svako toliko dogodi se da zagrizemo (na prvi pogled) savršen krastavac i ostanemo razočarani njegovim neugodnim, gorkim okusom.

Neovisno o tome koliko pažnje posvetite odabiru krastavaca u trgovini, ova situacija ponekad je jednostavno neizbježna. Glavni krivac je organski sastojak krastavca koji se skuplja u lišću, stabljikama i korijenu. Nažalost, njegova sposobnost da ponekad dospije do samog ploda može nam stvoriti probleme, iako se ta situacija ipak ne događa tako često. Zbog manjka vode ili visokih temperatura krastavci mogu proizvesti više gorčine, stoga se najčešće preporučuje uklanjanje kože krastavca jer se upravo u njoj skuplja najviše sastojka koji će izazvati gorak okus.

Međutim, najviše nutrijenata nalazi se upravo u koži i sjemenkama, stoga njihovo uklanjanje nije najbolje rješenje. Na sreću, postoji jednostavan trik kojim se možete riješiti gorkog okusa bez da žrtvujete kožu i nutrijente iz krastavaca.

  1. Temeljito operite krastavce, a zatim odrežite mali dio s njihovih krajeva.
  2. Zatim vratite odrezani komadić na krastavac i počnite ih međusobno trljati.
  3. Ubrzo će se pojaviti bijela pjenica – nastavite trljati još nekoliko minuta sve dok se bijela pjena ne prestane stvarati.
  4. Ponovite postupak na drugom kraju krastavca, dobro isperite i spremni ste za konzumaciju.

Jeste li već isprobali ovu metodu? Koliko se uspješnom pokazala? Podijelite u komentarima.

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

4.10 / 5 (48 votes)

Najnovije zanimljivosti: