Koliko dobro poznajete fritule?

fritule

Fritule su vjerojatno najpopularnija dalmatinska poslastica. Odraz su tradicije i načina života u nekim malo davnijim vremenima. Živjelo se u neimaštini, stoga se hrana pripremala s malo sastojaka, ali s puno ljubavi. Ovisno o regiji, sastojci mogu malo varirati, ali jedno je sigurno, kada se jedu u dobrom društvu, sve fritule su odlične! Donosimo kratki pregled različitih inačica i njihovih “ključnih” sastojaka.

  • Bračke fritule – narančina korica.
  • Splitske fritule – jabuke.
  • Dubrovačke fritule – rakija (lozovača) ili rum.
  • Svetojelenske fritule (Crikvenica) – bijelo vino.
  • Zagrebačke fritule – jogurt.
  • Posne fritule – bez jaja.

Svakako pogledajte i naš brzi recept za pripremu fritula s jogurtom.

Cijeli recept i upute pogledajte ovdje. Kako se kod vas pripremaju fritule? Podijelite u komentarima.

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

3.71 / 5 (38 votes)
Facebooktwitterpinterestmail

Najnovije zanimljivosti: