Zbog velike zagađenosti hrane, zraka i vode podložni smo utjecaju mnogih toksina.
Kako biste ojačali imunološki sustav i uklonili toksine, pokušajte prirodno očistiti svoje tijelo biljkama. Postoje četiri biljke koje su jeftine, lako dostupne, a koje možete koristiti u detoksifikaciji tijela.
1. Origano
Ova biljka ima dugu medicinsku primjenu. Vrlo je hranjiva, prepuna fitonutrijentima te pokazuje snažno antioksidativno svojstvo. Izvor je vitamina E i K, vlakana, željeza, mangana, kalcija i omega-3 masnih kiselina.
Postoje i znanstveni dokazi koji upućuju da origano utječe na smrt stanica raka.
Osim toga, origano pomaže održavanju zdravog dišnog sustava. Koristan je u borbi protiv jakih alergija, bronhitisa i prehlade. Ulje origana pokazalo je nevjerojatne rezultate u liječenju infekcija.
2. Ružmarin
Mediteran nam je podario mnogo dobrih stvari, a među njima i snažne prednosti ružmarina. Ova mirisna biljka koristi se u mnogim jelima te kozmetici.
Ružmarin ima prirodno antibakterijsko, protuupalno i antitumorsko djelovanje.
Ulje ružmarina pomaže jačanju imunološkog sustava, zaštiti središnjeg živčanog sustava, olakšanju boli u mišićima i zglobovima, dok karnolska kiselina u ružmarinu šiti od senilne degeneracije i nastanka Alzheimerove bolesti. Također je vrlo učinkovit u smanjenju stresa.
3. Korijandar
Jedna od najstarijih poznatih biljaka. Najčešće se koristi u meksičkim jelima. Sastojci korijandera omogućuju regulaciju razine glukoze u krvi, smanjenje lošeg kolesterola. Osim toga ova moćna biljka djeluje antimikrobno, antibakterijski i protuupalo.
4. Peršin
Kao i ružmarin, peršin je prirodni anti-kancerogen. Djeluje protuupalno i odličan je način za poboljšanje zdravlja srca, jačanje kosti i kontrolu šećera u krvi.
Kako pročistiti tijelo?
Upalite difuzor dok spavate, stavite hladnu vodu, dodajte dvije kapi svakog ulja uz dvije kapi ulja lavande za miris.
Uključite u vašu prehranu tjedan dana zeleni smoothie s ružmarinom, korijandrom, origanom i peršinom.
U vodu dodajte nekoliko listića od svake biljke i ostavite 2 sata u hladnjaku. Dodajte nekoliko kriški limuna i konzumirajte hladno. U zimsko vrijeme može se konzumirati toplo uz malo meda.
Koristite li vi ove biljke u svojoj prehrani? Podijelite u kometarima.