Začini za prirodnu detoksifikaciju tijela

biljke za detoksifikaciju

Zbog velike zagađenosti hrane, zraka i vode podložni smo utjecaju mnogih toksina.

Kako biste ojačali imunološki sustav i uklonili toksine, pokušajte prirodno očistiti svoje tijelo biljkama. Postoje četiri biljke koje su jeftine, lako dostupne, a koje možete koristiti u detoksifikaciji tijela.

1. Origano

origano

Ova biljka ima dugu medicinsku primjenu. Vrlo je hranjiva, prepuna fitonutrijentima te pokazuje snažno antioksidativno svojstvo. Izvor je vitamina E i K, vlakana, željeza, mangana, kalcija i omega-3 masnih kiselina.

Postoje i znanstveni dokazi koji upućuju da origano utječe na smrt stanica raka.

Osim toga, origano pomaže održavanju zdravog dišnog sustava. Koristan je u borbi protiv jakih alergija, bronhitisa i prehlade. Ulje origana pokazalo je nevjerojatne rezultate u liječenju infekcija.

2. Ružmarin

Mediteran nam je podario mnogo dobrih stvari, a među njima i snažne prednosti ružmarina.  Ova mirisna biljka koristi se u mnogim jelima te kozmetici.

ružmarin

Ružmarin ima prirodno antibakterijsko, protuupalno i antitumorsko djelovanje.

Ulje ružmarina pomaže jačanju imunološkog sustava, zaštiti središnjeg živčanog sustava, olakšanju boli u mišićima i zglobovima, dok karnolska kiselina u ružmarinu šiti od senilne degeneracije i nastanka Alzheimerove bolesti. Također je vrlo učinkovit u smanjenju stresa.

3. Korijandar

korijander

Jedna od najstarijih poznatih biljaka. Najčešće se koristi u meksičkim jelima. Sastojci korijandera omogućuju regulaciju razine glukoze u krvi, smanjenje lošeg kolesterola. Osim toga ova moćna biljka djeluje antimikrobno, antibakterijski i protuupalo.

4. Peršin

persin

Kao i ružmarin, peršin je prirodni  anti-kancerogen. Djeluje protuupalno i odličan je način za poboljšanje zdravlja srca, jačanje kosti i kontrolu šećera u krvi.

Kako pročistiti tijelo?

Upalite difuzor dok spavate, stavite hladnu vodu, dodajte dvije kapi svakog ulja uz dvije kapi ulja lavande za miris.

Uključite u vašu prehranu tjedan dana zeleni smoothie s ružmarinom, korijandrom, origanom i peršinom.

U vodu dodajte nekoliko listića od svake biljke i ostavite 2 sata u hladnjaku. Dodajte nekoliko kriški limuna i konzumirajte hladno. U zimsko vrijeme može se konzumirati toplo uz malo meda.

Koristite li vi ove biljke u svojoj prehrani? Podijelite u kometarima.

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

3.88 / 5 (24 votes)

Najnovije zanimljivosti: