- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha s crnim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s crnim vinom. – crno vino, mesni temeljac, grožđe (crnog), krem sir (svježeg), kruh (bijelog), punomasni sir, slanina, maslac, brašno, lovorov list, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Kruhu odstranimo koru i narežemo ga na kockice, slaninu na prutiće, a sir naribamo. ; Na papir za pečenje, na limu za pečenje, stavimo po tri kockice kruha, posipamo ih prstohvatom naribanog sira i slanine, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, dok se sir na zapeče. ; U lonac, na rastopljeni maslac, dodamo brašno i pržimo dok ne počne dobijati boju. ; Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom da ne ostanu grudice, ulijemo crno vino, mesnu juhu, dodamo lovorov list i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme operemo grožđe, odvojimo bobice od peteljke, prepolovimo ih i žličicom izvadimo koštice. ; Potom u lonac umiješamo svježi krem sir, začinimo muškatnim oraščićom, solju, bijelim paprom, i ostavimo da zavri. ; Na dno tanjura stavimo nekoliko polovica bobica grožđa, prelijemo ih juhom, ukrasimo prženim kockicama kruha sa sirom i slaninom, te poslužimo.; – Pravi recept za ljubitelje vina. Pojedete li puno ove juhe, ne sjedajte za volan, jer će vaša isprika policiji da ste pojeli „samo tanjur, dva juhe“ zvučati smiješno.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha s crnim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s crnim vinom. – crno vino, mesni temeljac, grožđe (crnog), krem sir (svježeg), kruh (bijelog), punomasni sir, slanina, maslac, brašno, lovorov list, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Kruhu odstranimo koru i narežemo ga na kockice, slaninu na prutiće, a sir naribamo. ; Na papir za pečenje, na limu za pečenje, stavimo po tri kockice kruha, posipamo ih prstohvatom naribanog sira i slanine, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, dok se sir na zapeče. ; U lonac, na rastopljeni maslac, dodamo brašno i pržimo dok ne počne dobijati boju. ; Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom da ne ostanu grudice, ulijemo crno vino, mesnu juhu, dodamo lovorov list i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme operemo grožđe, odvojimo bobice od peteljke, prepolovimo ih i žličicom izvadimo koštice. ; Potom u lonac umiješamo svježi krem sir, začinimo muškatnim oraščićom, solju, bijelim paprom, i ostavimo da zavri. ; Na dno tanjura stavimo nekoliko polovica bobica grožđa, prelijemo ih juhom, ukrasimo prženim kockicama kruha sa sirom i slaninom, te poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha s crnim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s crnim vinom. – crno vino, mesni temeljac, grožđe (crnog), krem sir (svježeg), kruh (bijelog), punomasni sir, slanina, maslac, brašno, lovorov list, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Kruhu odstranimo koru i narežemo ga na kockice, slaninu na prutiće, a sir naribamo. ; Na papir za pečenje, na limu za pečenje, stavimo po tri kockice kruha, posipamo ih prstohvatom naribanog sira i slanine, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, dok se sir na zapeče. ; U lonac, na rastopljeni maslac, dodamo brašno i pržimo dok ne počne dobijati boju. ; Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom da ne ostanu grudice, ulijemo crno vino, mesnu juhu, dodamo lovorov list i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme operemo grožđe, odvojimo bobice od peteljke, prepolovimo ih i žličicom izvadimo koštice. ; Potom u lonac umiješamo svježi krem sir, začinimo muškatnim oraščićom, solju, bijelim paprom, i ostavimo da zavri. ; Na dno tanjura stavimo nekoliko polovica bobica grožđa, prelijemo ih juhom, ukrasimo prženim kockicama kruha sa sirom i slaninom, te poslužimo.; -</div>