- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina sa shitake gljivama, mladim lukom i vrhnjem za kuhanje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa shiitake gljivama,mladim lukom i vrhnjem za kuhanje. – tjestenina, mladi luk, maslac, shiitake gljive, suho bijelo vino, povrtna juha, vrhnje za kuhanje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Mladi luk operemo očistimo i narežemo na kolutiće. Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.; U tavu ulijemo ulje, stavimo maslac i dodamo bijeli dio mladog luka kojeg prepržimo. Na mladi luk dodamo shiitake gljive koje pržimo 1 minutu, potom ulijemo suho bijelo vino. Kad vino na pola ispari dodamo povrtnu juhu. Sve zajedno malo posolimo. ; Kad je tjestenina gotova, ocijedimo je i stavimo u tavu sa shiitake gljivama. Preko tjestenine dodamo zeleni dio mladog luka, sastojke izmiješamo, ulijemo malo vrhnja za kuhanje i pričekamo da zavrije 1-2 minute.; –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s tikvicama i vrhnjem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s tikvicama i vrhnjem. – tjestenina, tikvice, sušeni origano, češnjak, vrhnje za kuhanje, peršin ((sjeckani)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, U vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme narežemo tikvice na ploške. Tikvice stavimo u tavu na malo maslinovog ulja i prepržimo ih kratko. Potom u tavu s tikvicama dodamo narezani češnjak na listiće, sušeni origano i sastojke promiješamo. Kad češnjak počne puštati miris u tavu dodamo malo maslaca, pričekamo da se rastopi pa ulijemo vrhnje za kuhanje i posipamo svježim peršinom. ; U gotovi umak dodamo kuhanu procijeđenu tjesteninu sve zajedno promiješamo i poslužimo.; –
- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s celerom, paprikom i pancetom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s celerom, paprikom i pancetom – tjestenina, panceta, češnjak, celerova stabljika, crvena paprika, mini rajčica, peršin ((nasjeckani)), maslac sa začinskim biljem, jaje, punomasni sir ((naribani)), krušne mrvice, sol, Papriku narežemo na kockice, stabljiku celera na komadiće, a pancetu na prutiće. U vrelu posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. U tavu stavimo papriku, stabljiku celera i popržimo par minuta, potom u tavu dodamo na pola prepolovljene mini rajčice i pancetu. Sastojke pržimo dalje nekoliko minuta. Režanj češnjaka narežemo i stavimo u tavu.; U čistu zdjelu razbijemo jaja, umutimo ih, malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo svježe sjeckani peršin i još malo izmiješamo sastojke. Kuhanu tjesteninu procijedimo i stavimo u tavu s povrćem, preko tjestenine stavimo maslac s začinskim travama.; Sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, malo ih rasporedimo. Preko tjestenine prelijemo umućena jaja, naribamo malo punomasnog sira i sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 20-tak minuta.; –
- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina s tjesteninom u umaku od miješanog voća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s tjesteninom u umaku od miješanog voća. – tjestenina (plukanci), svinjski odrezak (od buta ili karea), voćni kompot, curry (u prahu), ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Luk očistimo i nasjeckamo, a svinjski kare očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na prutiće. ; Zatim u lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo ulje, na njega stavimo narezanu svinjetinu i kratko pržimo sa svih strana. ; Nakon dvije minute kada je meso počelo dobivati boju preko njega stavimo sjeckani luk, sastojke posolimo i pržimo dalje dok luk ne omekša. ; Kada je luk omekšao, u tavu dodamo i miješano voće iz kompota, pričekamo da se voće ugrije, potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo curry prah i sastojke nježno izmiješamo. ; Kada je umak zgusnuo ugasimo vatru i meso poslužimo uz kuhanu tjesteninu.
; –
- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Povrtne košarice s tikvicama i mini rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne košarice s tikvicama i mini rajčicama. – tikvice, mini rajčica, sir mozzarella, maslac sa začinskim biljem, kapare, sol, papar (svježe mljeveni), Mini rajčice narežemo na četvrtine i stavimo ih u zdjelu. Tikvicama odrežemo krajeve i narežemo ih na kockice te ih dodamo u zdjelu s rajčicama. Sir mozzarellu narežemo na kockice te dodamo u zdjelu.; Sastojke začinimo s provansalskom mješavinom začina, dodamo kapare i izmiješamo sastojke.; Košarice oblikujemo tako da aluminijsku foliju oblikujemo po manjoj posudi. U aluminijsku foliju stavljamo pripremljenu smjesu od tikvica i mini rajčica. Na vrh stavimo ploškicu maslaca s začinskim biljem.; Ovako pripremljene košarice vadimo iz zdjelica i slažemo na grill tavu ili roštilj. Nakon 15-tak minuta, povrće je gotovo.
; –
- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Juha od krumpira s dimljenim lososom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira s lososom. – dimljeni losos, luk, krumpir, povrtna juha, mlijeko, jogurt, chili s morskom soli, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Krumpir ogulimo i operemo, a jedan neoguljeni krumpir stavimo sa strane.; U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.; Za to vrijeme oguljeni krumpir naribamo na krupni ribež. Naribani krumpir stavimo preko luka i posolimo. Sve zajedno povremeno miješajući pržimo 5-6 minuta. Kad je krumpir malo omekšao dodamo povrtnu juhu, mlijeko, chili s morskom soli i kuhamo 20-tak minuta.; Neoguljeni krumpir koji smo stavili sa strane narežemo na tanke ploške. U vruću grill tavu stavimo malo ulja i na njemu prepržimo krumpir s obje strane.; Smjesu krumpira i luka izradimo sa štapnim mikserom u jednoličnu smjesu. U izrađenu kremastu juhu dodamo jogurt.; U tanjure stavimo krem juhu od krumpira. U vruću juhu natrgamo listiće dimljenog lososa i stavimo ploškice preprženog krumpira. Juhu posipamo s malo svježeg vlasca.; –
- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Složenac od patliđana, paprika,tikvica i rajčica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od patlidžana, paprika, tikvica i rajčica. – svježa žuta paprika, patlidžan, rajčica, tikvice, češnjak, umak pesto genovese, peršin ((sjeckani)), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Povrće operemo i očistimo. Patlidžane i tikvice narežemo na dugačke ploške, paprike na kriške, a rajčice filetiramo i uklonimo srednji mekani dio.; Na vruću tavu ulijemo maslinovo ulje i na njemu popržimo ploške patlidžana. Nakon 3-4 minute kad je patlidžan omekšao izvadimo ga i slažemo na dno vatrostalne posude. Zatim u tavu kratko popržimo tikvice. ; Patlidžane u vatrostalnoj posudi popaprimo, posolimo i pokapamo umakom pesto genovese. Omekšale tikvice slažemo preko patlidžana. Češnjak narežemo na listiće i dodamo u vatrostalnu posudu. Preko tikvica složimo filetiranu rajčicu. ; Složenac pokapamo preostalim pesto genovesom i slažemo narezane kriške paprike. Potom posipamo s krušnim mrvicama, prelijemo s još malo maslinovog ulja i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta.; Gotovi složenac posipamo svježe sjeckanim peršinom i svježe naribanim sirom parmezanom.; –
- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pačja prsa s karameliziranim kruškama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa s karameliziranim kruškama. – pačja prsa (s kožom (po 200 g)), kruška (svježa), crno vino, kokošji temeljac, peperoncini (sušeni), korijen đumbira, pekmez od šljiva, maslac, provansalska mješavina začina, ulje, sol, bijeli papar (mljeveni), Đumbir i kruške ogulimo, a potom kruške narežemo na kriške, stavimo ih u zdjelu i pokapamo sokom od limuna. ; Sada pačja prsa lagano po koži zarežemo, posolimo ih i s kožom prema dolje ih stavimo peći u tavu na vruće ulje. Nakon poprilici 5 minuta pačja prsa okrenemo i na laganoj vatri pečemo dalje. Nakon još 7 minuta pačja prsa izvadimo u posudu i pokrijemo ih aluminijskom folijom, a umak od pečenja procijedimo. ; Zatim u tavu ulijemo masnoću od pečenja, na nju stavimo kruške i lagano ih pržimo sa svih strana. Nakon 3-4 minute kruške izvadimo iz tave, po potrebi u tavu ulijemo još malo masnoće od pečenja te ulijemo crno vino i juhu. ; Odmah zatim preko svega naribamo malo svježeg đumbira, sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina, dodamo peperoncine koje smo prethodno izmrvili u mužaru i pričekamo da vino i juha napola reduciraju. ; Kada je umak reducirao u tavu ulijemo pekmez od šljiva, dodamo nekoliko kockica maslaca i promiješamo. ; Sada pačja prsa izvadimo na dasku i ukoso ih narežemo na trakice. ; Zatim na tanjur za posluživanje stavimo umak, preko umaka složimo narezana pačja prsa, dodamo karamelizirane kruške i jelo poslužimo.
; –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Košarice od parmezana s mini rajčićama i mozzarellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti košarice od parmezana s mini rajčicama i mozzarellom. – parmezan, sir mozzarella, mini rajčica, rukola, bosiljak (sušeni ), mediteranska mješavina začina, maslinovo ulje, balzamični ocat, sol, papar, Parmezan naribamo na fini ribež te slažemo u hrpice na papiru za pečenje u razmaku od nekoliko centimetara. Hrpice raširimo širine 10 cm i debljine pola cm. Oblikovane hrpice stavimo peći na 100°C, 10 minuta.; Pečene hrpice parmezana izvadimo iz pećnice i pustimo 1-2 minute da se ohlade, potom ih stavljamo preko dna čaša kako bismo dobili oblik košarice i ostavimo 10-tak min da se parmezan stvrdne.; U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo vinski ocat začinimo solju i paprom te penjačom izmiješamo sastojke. Kad smo dobili dressing uzmemo listove rukole umočimo ih u dressing i slažemo u košarice. Rajčice prerežemo po pola i stavljamo u dressing, dodamo narezani sir mozzarelle na kockice, sve zajedno začinimo mediteranskom mješavinom začina. Sastoje izmiješamo i stavljamo u košarice preko rukole.; –
- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe na posteljici od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe na posteljici od povrća. – bijela riba ((u filetima)), tikvice, patlidžan, maslac, špinat ((zamrznuti)), češnjak, suho bijelo vino, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Tikvice i patlidžane očistimo, operemo i narežemo na ploške. ; Sada, u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na ulje slažemo ploške povrća, a u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i ulijemo malo maslinovog ulja. ; Zatim na rastopljeni maslac dodamo zamrznuti špinat, preko njega protisnemo jedan režanj češnjaka, posolimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute, ploške tikvica i patlidžana okrenemo na drugu stranu, a po potrebi ulijemo još malo maslinovog ulja. Nakon desetak minuta prženja, povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo peći riblje filete. ; U posudu s prokuhanim špinatom sada dodamo očišćenu rukolu, začinimo s malo svježe mljevenog papra, promiješamo i ugasimo vatru. ; Nakon već minutu i pol ribu okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko. ; Kada je riba gotova, u tavu ulijemo malo suhog bijelog vina, začinimo svježe mljevenim paprom, ugasimo vatru i jelo možemo poslužiti. ; Prvo na tanjure slažemo tikvice i patlidžane, preko njih složimo špinat i rukolu, a preko svega stavimo jedan file bijele ribe te po želji pokapamo s još malo maslinovog ulja.
; –
- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina s graškom i mini mrkvom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s graškom i mini mrkvom. – janjeći but ((otkošteni)), luk, grašak ((zamrznuti)), baby mrkva, povrtna juha, maslac, peršin ((sjeckani)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar, Luk očistimo i nasjeckamo na kockice. Na ugrijanu tavu stavimo narezani luk, malo ga posolimo i pržimo na laganoj vatri. ; Otkošteni janjeći but očistimo od kožica i žilica, potom ga narežemo na jednake komade i stavimo u tavu s lukom. Kad se meso popržilo, u tavu ulijemo juhu, sastojke poklopimo i povremeno polijevajući juhom kuhamo dalje. Meso malo posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri oko 4 minute sa svake strane.; Nakon 40 minuta u tavu dodamo grašak, ponovno poklopimo i kuhamo još 5 minuta. Zatim dodamo kockice maslaca i baby mrkvu, sve zajedno posipamo svježe sjeckanim peršinom. I kratko pričekamo da se svi sastojci skuhaju.; Gotovo jelo poslužimo na tanjure.; –
- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od bundeve s jabukama i kokosovim mlijekom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od bundeve s jabukama i kokosovim mlijekom. – hokkaido bundeva (ili muškatna), jabuke, đumbir, kokosovo mlijeko, mesni temeljac, kruh, muškatni oraščić, vrhnje za kuhanje, maslac, bučino ulje, Kriške kruha očistimo od kore, i narežemo na kockice veličine 1 cm. Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo rastopljeni maslac, na njega dodamo narezani kruh i kratko popržimo sa svih strana. ; Nakon 2-3 minute popržene kockice kruha izvadimo na stranu. ; Sada narežemo i očistimo voće i povrće. Bundevi prvo odrežemo gornji i donji dio, zatim nožem lagano skinemo koru, bundevu rasječemo po pola, izvadimo joj koštice i narežemo ju na kockice. Jabuke također ogulimo, očistimo i narežemo na kockice, a zatim naribamo oguljeni đumbir. ; Sada lonac stavimo iznad vatre, u njega ulijemo malo ulja, a na ulje dodamo bundevu, jabuku i naribani đumbir. ; Zatim u lonac ulijemo povrtnu juhu, dodamo muškatni oraščić, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja u lonac ulijemo kokosovo mlijeko i vrhnje za kuhanje, lagano izmiješamo i pričekamo da zavri. ; Na kraju sastojke posolimo i izradimo štapnim mikserom. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; –
- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File škarpine s blitvom, na posteljici od patlidžna i tikvica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file škarpine s blitvom, na posteljici od patlidžana i tikvica. – škarpina (bez glave), mediteranska mješavina začina, blitva (zamrznuta), češnjak, povrtna juha, suho bijelo vino, tikvice, patlidžan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Škarpinu bez glave filetiramo i očistimo od kosti. Patlidžane i tikvice narežemo na kolutove.; U tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo smrznutu blitvu, povrtnu juhu, bijelo vino, i režnjeve češnjaka. Sastojke posolimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući.; Za to vrijeme na grill tavi popržimo povrće s jedne i druge strane. Kad je povrće dobilo lijepu boju izvadimo ga i stavimo sa strane. ; Na preostalu masnoću u grill tavu s kožom prema gore stavilo pržiti filete škarpine. Ribu prepržimo s obje strane dok ne uhvati zlatnu boju.; Na tanjur slažemo posteljicu od preprženih patlidžana i tikvica na koju stavimo blitvu u kalup za kolače kako bi zadržala oblik. Potom na vrh složimo file škarpine. Sve prelijemo s malo maslinovog ulja i po želji začinimo s malo papra.; –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s povrćem i cous cousom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s povrćem i cous cousom. – pileća prsa (filet), luk (1), mrkva, povrtna juha, cous cous, češnjak, crvena paprika (svježa), bućine sjemenke, tikvice, celer, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk očistimo, narežemo na kockice te natrgamo na listiće. Papriku i stabljiku celera narežemo na kockice, a mrkvu i tikvicu ukoso na kolutove. Pileća prsa narežemo na prutiće, prvo po duljini, a potom poprečno na kockice. ; Pileća prsa narežemo na prutiće, prvo po duljini, a potom poprečno na kockice. . U visoku tavu na zagrijano ulje stavimo piletinu, malo je posolimo i popržimo sa svih strana. Nakon 7-8 minuta piletina je gotova i izvadimo je sa strane.; Na masnoću od pečenja stavimo luk i mrkvu te kratko pržimo. Zatim dodamo crvenu papriku i stabljiku celera, povrće još malo posolimo i dok je još hrskavo izvadimo sa strane.; U tavu stavimo bućine sjemenke koje kratko prepržimo, preko njih dodamo na listiće narezan češnjak i malo ulja. U tavu dodamo cous cous i prelijemo juhom. Potom ugasimo vatru i pustimo u poklopljenu tavu cous cous 5 minuta. ; Kad je cous cous gotov u tavu dodamo ostale sastojke, tikvice te ponovno upalimo vatru, potom ulijemo tamari umak i nježno izmiješamo sastojke. Kad su se svi sastojci dobro ugrijali jelo je gotovo.; –
- Almo Čatlak
- 180 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Panettone sa sušenim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti panettone sa sušenim voćem. – Sušene marelice nasjeckamo, stavimo ih u čistu zdjelicu i dodamo im obične i sultanove grožđice. Odmah zatim sušeno voće prelijemo prošekom i aromom vanilije i ostavimo da se moči. ; U zasebnu zdjelicu natrgamo svježi kvasac, dodamo žličicu šećera, ulijemo mlako mlijeko, sastojke dobro izmiješamo pjenjačom i stavimo na toplo da se pjenica digne. ; Sada u zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo mu šećer, malo izmrvljenog anisa i mikserom dobro izmiješamo. Kada smo dobili jednoličnu kremu u zdjelu dodamo tri cijela jaja i dva žumanjka. ; Sada, nakon pet minuta miješanja, u zdjelu dodamo brašno, dignutu pjenicu i lagano izmiješamo sastojke. Kada smo dobili jednolično tijesto pokrijemo ga prozirnom kuhinjskom folijom i tanjurom te stavimo na toplo. ; Nakon poprilici sat vremena kada je tijesto dobilo duplu veličinu, maknemo tanjur i preko tijesta sada možemo staviti natopljeno sušeno voće. Sada na pobrašnjenu površinu stavimo tijesto i lagano umijesimo. ; Dobiveno tijesto sada premjestimo na dno kalupa kojeg smo obložili papirom za pečenje. ; Ovako pripremljeno tijesto ostavimo da se diže još sat vremena, a nakon toga stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. ; Nakon 35-40 minuta panettone je gotov, možemo ga izvaditi iz kalupa, posipati šećerom u prahu i poslužiti.
; –
- Almo Čatlak
- 90 min
- 6 porcije
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof od dizanog tijesta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof od dizanog tijesta. – brašno za dizana tijesta, suhi kvasac ((za kolače)), maslac, šećer, jaje, mlijeko, limun ((naribani)), šećer u prahu, U zdjelu s brašnom dodamo suhi kvasac za kolače, šećer, naribamo koricu limuna, dodamo namočene grožđice u rumu i izmiješamo sastojke. U čistu zdjelu odvojimo bjelanjak od žumanjaka, žumanjke prebacimo u zdjelicu sa rastopljenim maslacem, a bjelanjke lagano istučemo pjenjačom; Suhe sastojke premjestimo u zdjelu za tijesto, dodamo omekšali maslac i žumanjke, malo posolimo, ulijemo mlako mlijeko, dodamo lagano tučeni bjelanjak i sve zajedno mikserom izradimo u jednolično tijesto. Kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo brašnom. Pripremljeno tijesto stavimo u kalup za kuglof, rasporedimo ravnomjerno i malo protisnemo. ; Pripremljeno tijesto prekrijemo kuhinjom krpom te pustimo da odstoji 1 sat. Kad se tijesto izdiglo stavimo ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 25 minuta kuglof izvadimo iz pećnice te prebacimo na tanjur i posipamo šećerom u prahu.; –
- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirane tikvice s ovčjim sirom i vrhnjem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane tikvice s ovčjim sirom i vrhnjem. – tikvice, vrhnje za kuhanje, origano (sušeni), češnjak, sir (ribani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Tikvice operemo i ukoso narežemo na kolute. ; U ugrijanu grill tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na ulje dodamo tikvice. Nakon tri do četiri minute, tikvice okrenemo na drugu stranu i pečemo dalje. ; Kada su tikvice pečene vadimo ih u vatrostalnu posudu. ; Sada u čistu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani ovčji sir i sušeni origano. ; Zatim u smjesu protisnemo češnjak, začinimo s malo svježe mljevenog papra, posolimo i pjenjačom izmiješamo. ; Sada tikvice u vatrostalnoj posudi prelijemo pripremljenim nadjevom i stavljamo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva. ; Nakon 15-ak minuta tikvice su gotove i možemo ih poslužiti, a po želji, po njima naribati još malo sira.
; –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Shiitake gljive sa svježim zelenim rezancima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa shiitake gljivama i mladim lukom. – zeleni rezanci ("tagliatelle verde" ), shiitake gljive, pasta od sezama ("tahin"), suho bijelo vino, povrtna juha, vrhnje za kuhanje, luk (mladi), sol i papar, –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fritata s kobasicama i mini rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s kobasicama i mini rajčicama. – jaje, mini rajčica, kobasica (češnjovka), Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo. Kobasicu prepolovimo na pola po dužini. Iz kobasica izdvojimo mesni dio, a ostatak odstranimo. U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo luk, mesni dio kobasica te sve sastojke pržimo na srednje jakoj vatri.; Za to vrijeme u zdjelu razbijemo cijela jaja, posolimo ih, začinimo mješavinom mediteranskih začina, protisnimo malo češnjaka i sve zajedno umutimo. ; Na preprženi luk i kobasice dodamo mini rajčice iz konzerve i pričekamo 2-3 minute. Potom sve sastojke prebacimo u vatrostalnu posudu. Preko svega prelijemo umućena jaja i ovako pripremljene sastojke stavimo u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, 20-tak minuta.; Spečenu fritatu možemo poslužiti kad se malo ohladi.; –
- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Palenta iz pećnice s mini rajčicama – – šampinjoni, luk, češnjak, sir mozzarella, mini rajčica, kukuruzna krupica, maslac, talijanska mješavina začina, sol i papar, U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo maslac i palentu. Povremeno miješajući palentu kuhamo na srednje jakoj vatri.; Luk narežemo na kolutiće. U vruću tavu dodamo malo ulja i stavimo kolutiće luka te na četvrtine narezane šampinjone. Kad se luk počeo karamelizirati, šampinjone posolimo i dodamo narezani češnjak na listiće. Sve promiješamo i pojačamo vatru kako bismo prepržili šampinjone pritom pazeći da nam češnjak ne izgori. U tavu ulijemo bijelo vino i začinimo talijanskom mješavinom začina. Kuhamo dok vino ne ispari.; U vatrostalnu posudu ulijemo malo ulja, potom dodamo malo rjeđu palentu i ravnomjerno rasporedimo. Preko svega dodamo narezanu mozzarellu na ploške i posložimo mini rajčice iz konzerve.; Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 30-tak minuta jelo je gotovo. Palentu ostavimo da se ohladi prije posluživanja.; –
- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Povrtni bulgur – Saznajte kako pripremiti povrtni bulgur u našem video receptu. – bulgur, kokošji temeljac, luk, tikvice, mrkva, svježa crvena paprika, korijen celera, češnjak, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Povrće operemo, očistimo i narežemo. ; Sada pripremimo bulgur tako da ga stavimo u zdjelu, prelijemo vrućom juhom i ostavimo da se moči. ; U vrući wok iznad vatre ulijemo ulje, na koje zatim dodamo krupno narezani luk. ; Nakon jedne minute dodamo korijen celera, a odmah zatim dodamo svježu crvenu papriku i mrkvu i sve zajedno miješajući pržimo dalje. ; Sada u wok s hrskavim povrćem dodamo tikvicu, sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina i kada začin pusti miris u wok dodamo na listiće nasjeckan češnjak. ; Sada sve zajedno promiješamo, dodamo bulgur s juhom i pričekamo da tekućina ispari.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti, a po želji na njega dodati i nekoliko kockica maslaca.
; –
- Almo Čatlak
- 15 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Salata s dinjom i šunkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu s dinjom i šunkom. – dinja, rukola, sjemenke suncokreta, dimljena šunka, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Očistimo dinju, izdubimo sredinu i narežemo na kriške.; Na vruću tavu stavimo sjemenke suncokreta i malo ih prepržimo dok ne dobiju boju.; Listove rukole rasporedimo na pladanj i pokapamo ih sokom limuna, poprskamo maslinovim uljem te slažemo na kriške narezanu dinju.; Između dinje slažemo dimljenu šunku. Sve zajedno posipamo prženim sjemenkama suncokreta i poslužimo.; –
- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ollebrod - dansku juhu od kruha i piva.