- Fina Malinić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Losos u umaku od javorovog sirupa – U našem receptu saznajte kako pripremiti losos u umaku od javorovog sirupa. – javorov sirup, sojin umak, češnjak ((nasjeckan)), sol, papar, losos, U maloj zdjeli pomiješajte javorov sirup, umak od soje, češnjak, sol i papar.; Losos stavite u plitku staklenu posudu za pečenje i prelijte ga umakom od javorovog sirupa. Prekrijte posudu i stavite u hladnjak na 30 minuta.; Zagrijte pećnicu na 200°C.; Otklopite posudu s lososom, prebacite ju u pećnicu i pecite 20-ak minuta.; –
- Kuzma Novak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Pohane brokule su brza i jednostavna grickalica koja je gotova za manje od pola sata! Predlažemo da ih poslužite uz umak od limuna.
Pohane brokule – U našem receptu saznajte kako pripremiti pohane brokule. – brokula, brašno, ulje, krušne mrvice, sol, curry, Brokulu rastavite na manje cvjetove i prokuhajte 10-ak minuta u malo posoljene vode. Ocijedite brokulu i ostavite da se ohladi. ; Pripremite mješavinu brašna i vode uz dodatak curryja. Uvaljajte brokulu u tu mješavinu, a potom u krušne mrvice. ; Tako pripremljene brokule pržite u vrućem ulju sa svih strana. ; –
- Kuzma Novak
- 60 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Donosimo vam recept za kolač neobičnog imena – Karpati!
Karpati kolač – U našem receptu saznajte kako pripremiti karpati kolač. – Tijesto: jaje, voda, margarin, brašno, sol, Žuta krema: puding (vanilija), mlijeko, margarin, šećer, Bijela krema: slatko vrhnje za šlag, kravlji sir, šećer u prahu, breskve iz kompota, Tijesto – prokuhajte vodu s margarinom. Kada se margarin otopi dodajte brašno i miješajte sve zajedno na vatri oko 3 minute. Maknite s vatre te ubacite jedno po jedno jaje i miksajte. ; Dobivenu smjesu podijelite na pola za dvije kore. Prvi dio premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u pećnici na 200º oko 20 minuta. Isti postupak ponovite s drugom korom.; Krema – skuhajte pudinge s predviđenom količinom mlijeka i šećera te kada se ohladi dodajte margarin koji ste prethodno izradili. ; Za bijelu kremu mikserom dobro izradite sir i posebno ulupajte šlag. Potom, pomiješajte sir, šlag i šećer u prahu. ; Pripremite kolač na način da se prvo slaže kora, žuta krema, voće iz konzerve, bijela krema i druga kora na kraj. Ostavite kolač prije posluživanja da se ohladi u hladnjaku. ; –
- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Punjene rajčice s tunom i lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene rajčice s tunom i lukom. – rajčica, tuna (komadići iz konzerve), vrhnje za kuhanje, suho bijelo vino, luk, parmezan (naribani ), zelene masline (otkostene), svježi peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo, uklonimo gornji dio i izdubimo ih.; U zagrijanu tavu ulijemo ulje na koje dodamo narezani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Zatim sitno nasjeckamo otkoštene zelene masline i dodamo ih u tavu. Kad je luk omekšao prelijemo ga suhim bijelim vinom i pričekamo da na pola ispari. ; Pirjani luk premjestimo u čistu zdjelu, prelijemo ga vrhnjem za kuhanje, dodamo tunu iz konzerve koju prethodno malo usitnimo, potom dodamo naribani sir parmezan, nasjeckani peršin i sve zajedno malo posolimo i začinimo sa svježe mljevenim paprom i izmiješamo sastojke.; Izdubljene rajčice nadijevamo pripremljenom smjesom te poklopim odrezanim gornjim dijelom. Ovako pripremljene stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 35 minuta.; Gotove rajčice poslužimo na posteljici od rukole i pokapamo s malo maslinovim uljem.; –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fažoli s gljivama i graškom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fažole s gljivama i graškom. – tjestenina (farfalle), grašak ((zamrznuti)), šampinjoni, šunka, luk, mesni temeljac, maslac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Gljive očistimo, luk nasjeckamo, a tjesteninu stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu. ; Sada na ugrijanu tavu iznad vatre stavimo na kockice narezan maslac, odmah zatim dodamo gljive i sjeckani luk i sastojke promiješamo. ; Zatim u tavu dodamo smrznuti grašak, sjeckani peršin, ulijemo malo povrtne juhe i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. ; Prije nego je tekućina isparila, u tavu dodamo kockice maslaca, umiješamo ga u sastojke i ugasimo vatru. ; Sada tjesteninu procijedimo, premjestimo ju u tavu s umakom, promiješamo i poslužimo.
; –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Aromatična piletina u indijskom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu piletinu u indijskom umaku. – pileća prsa, luk, češnjak, zeleni feferoni, kurkuma, kumin (sušeni), korijander (sušeni), koncentrat rajčice, curry pasta, vrhnje za kuhanje, ulje, sol, U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme očistimo ljute papričice tako da ih prerežemo po duljini, iz njih izrežemo mekani dio i koštice i čisti mesnati dio paprike narežemo na trakice. ; Sada u mužaru izmrvimo korijander i kim te ih dodamo u tavu s lukom, promiješamo i pričekamo da počnu puštati miris. ; Nakon poprilici pola minute, u tavu umiješamo koncentrat rajčice i miješamo dok se rajčica potpuno ne rastopi. ; Sada očišćena i oprana pileća prsa narežemo na kockice veličine zalogaja, a zatim ih dodamo u tavu s lukom i začinima te lagano pržimo, povremeno miješajući, dok meso ne pobijeli. ; Nakon desetak minuta prženja nasjeckamo češnjak, dodamo ga u tavu s mesom, zatim dodamo i ljutu zelenu papričicu, još kratko pržimo i čim češnjak počne puštati miris dodamo kurkumu i curry pastu. ; Kada se curry pasta ugrijala, u tavu ulijemo malo vrhnja za kuhanje. ; Nakon 1-2 minute kada je umak zgusnuo ugasimo vatru i poslužimo jelo.
; –
- Fina Malinić
- 28 min
- 12 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Ova zdrava varijanta muffina s mrkvom pripremljena je s integralnim brašnom, kokosovim uljem i javorovim sirupom. Iako se radi o laganijoj verziji okus je ostao fantastičan, stoga bi ovi muffini lako mogli postati vaš novi omiljeni doručak!
Muffini s mrkvom – U našem receptu pogledajte kako pripremiti zdrave i ukusne muffine s mrkvom. – integralno brašno, prašak za pecivo, cimet ((u prahu)), soda bikarbona, sol, đumbir ((u prahu)), muškatni oraščić ((mljeveni)), mrkva ((oguljena i naribana)), orasi ((mljeveni)), zlatne sušene grožđice, kokosovo ulje ((možemo zamijeniti ekstra djevičanskim maslinovim uljem)), javorov sirup, jaje, grčki jogurt, ekstrakt vanilije, šećer u prahu, Zagrijemo pećnicu na 220°C. Pripremimo 12 kalupa za muffine te ih premažemo maslacem.; U velikoj zdjeli dobro izmiješamo integralno brašno, prašak za pecivo, cimet, sodu bikarbonu, sol, đumbir u prahu i mljevene muškatne oraščiće.
; U drugu, malu zdjelu ubacimo sušene grožđice i dodamo im žličicu brašna kako se ne bi lijepile. Grožđice, naribane mrkve i mljevene orahe prebacimo u veliku zdjelu s ostalim sastojcima te ih dobro promiješamo.; U srednje veliku zdjelu ulijemo ulje i javorov sirup te ih dobro promiješamo. Potom u smjesu umutimo jaja, a zatim dodamo i jogurt te ekstrakt vanilije. Još jednom dobro promiješamo.; Ubacimo mokre sastojke u veliku zdjelu s preostalim sastojcima i miješamo velikom žlicom dok ne dobijemo glatku smjesu. Smjesu zatim ravnomjerno raspodijelimo u kalupe za muffine i po želji ukrasimo šećerom u prahu.; Pečemo 13 minuta odnosno dok muffini ne dobiju zlatnu boju na vrhu.; Prije posluživanja pričekamo da se muffini dobro ohlade.; –
- Kuzma Novak
- 90 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Monte torta je kolač za koji vam skoro i ne treba pećnica!
Monte torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti monte tortu. – Biskvit: bjelanjak, šećer, brašno, lješnjaci, Krema: mlijeko, šećer, puding (vanilija), gustin, žumanjak, maslac, šećer, lješnjak krema (ili čokolade), nutella, biskvit keksi, šlag, Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti šlag te dodajte brašno i lagano promiješajte. U tepsiju (26 cm promjer) stavite na sitno nasjeckane lješnjake i preko njih rasporedite pripremljenu smjesu. Sve poravnajte i pecite na 180 °C oko 15 minuta. ; Ostavite biskvit da se ohladi, a potom ga premažite kremom od lješnjaka i preko toga složite izlomljene kekse. ; Za kremu, stavite na vatru 800 ml mlijeka i 100 g šećera da provrije. U ostatak mlijeka umutite žumanjke, puding i gustin te sve uspipajte u smjesu s mlijekom i šećerom i miješajte na pari dok ne dobijete jednoličnu smjesu. ; Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom dodajte prethodno umućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte. ; Podijelite kremu na dva dijela, prvi ostavite da bude kakav je, a u drugi dodajte kremu od lješnjaka ili otopljenu čokoladu. ; Preko izlomljenog keksa rasporedite žutu kremu, a onda čokoladnu. Ukrasite kolač sa šlagom i ostavite da se ohladi u hladnjaku preko noći. ; –
- Fina Malinić
- 10 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Prepečenac s bananom i cimetom – U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusni prepečenac s bananom i cimetom. – jaje, mlijeko, slatko vrhnje, ekstrakt vanilije, šećer u prahu, cimet ((u prahu)), kruh ((jučerašnji)), maslac, banana ((prerezati na pola)), javorov sirup, U velikoj posudi izmiješamo jaja, mlijeko, slatko vrhnje, vaniliju, šećer u prahu i cimet u prahu. ; Smjesu izlijemo u plitku keramičku posudu.; Zagrijemo pečnicu na 180°C.; Umočimo dvije kriške kruha u smjesu na 30-60 sekundi. ; Na srednje jakoj vatri zagrijemo jednu žlicu maslaca i pržimo dok se ne pojave mjehurići. ; Dodamo namočene kriške kruha i pržimo ih 1-2 minute dok ne poprime zlatnu boju.; Kriške prebacimo u posudu za pečenje i zagrijemo u pećnici. Postupak ponovimo s preostalim maslacem i kruhom.; Pečeni kruh složimo na tanjure i prekrijemo bananama. Na kraju polijemo s malo javorovog sirupa i poslužimo.; –
- Kuzma Novak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileće rolice idealno su jelo za nenajavljene goste!
Pileće rolice – U našem receptu saznajte kako pripremiti pileće rolice. – pileća prsa, šunka, polutvrdi sir, ulje, brašno, mlijeko, sol, peršin, kiselo vrhnje, Pileća prsa narežite na tanke šnite i u šnite stavite sir i šunku. Zarolajte šnite umotane sirom i šunkom u rolice i posložite u vatrostalnu posudu ili u lim. ; Za bešamel na ulju lagano popržite brašno. Dodajte mlijeko, začine i kiselo vrhnje te sve dobro izmiješajte kako biste dobili gusti sos. ; Sos prelijte preko rolica i pecite na 200 ºC oko 30 minuta. ; –
- Kuzma Novak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Pripremite rižoto s piletinom i povrćem – jedno od onih jela koje često pripremamo i svi volimo. Poslužite ga za ručak ili večeru.
Rižoto s piletinom i povrćem – U našem receptu saznajte kako pripremiti rižoto s piletinom i povrćem. – riža, voda, pileća prsa, luk, mrkva, tikvica, grašak, paprika, pileća kocka, sol, papar, vegeta, kurkuma, Luk sitno nasjeckajte i dinstajte ga zajedno s naribanom mrkvom na laganoj vatri. Kada luk porumeni dodajte u posudu rižu i malo vode. ; U drugoj posudi dinstajte sitno narezanu piletinu. Dodajte papriku, a zatim tikvice i grašak. Dinstajte oko 10 minuta, tj. dok sastojci ne omekšaju. ; U posudu s rižom postepeno dodajte vodu i kocku za juhu. Dinstajte oko 10 minuta i potom dodajte piletinu i povrće te kuhajte sve zajedno dok se ne sjedini. Po želji možete dodati malo kurkume. ; –
- Almo Čatlak
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina sa širokim rezancima na kineski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu sa širokim rezancima na kineski način. – svinjska lopatica, široki rezanci, češnjak, ocat, kečap, smeđi šećer, mladi luk, ulje, sol, Meso očistimo od žilica i kožica te narežemo na kockice. ; U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. ; U vrući wok ulijemo ulje, dodamo narezanu svinjetinu i pržimo. Nakon 10-tak minuta svinjetina je pržena i izvadimo je sa strane.
; Na preostalu masnoću u wok dodamo na listiće narezan češnjak, kuhanu ocijeđenu tjesteninu i sve zajedno dobro izmiješamo. Preko rezanaca prelijemo sojin umak, smeđi šećer, kečap i ocat. Izmiješamo sastojke i ugasimo vatru. Za kraj u tavu dodamo na kolutiće narezan mladi luk; Na tanjure slažemo rezance u umaku, a preko pečene komadiće svinjetine. Tanjur ukrasimo sa zeleni dijelom mladog luka i klicama češnjaka.; –
- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Grah salata sa skušom i mozzarellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah salatu sa skušom i mozzarellom. – bijeli grah (iz konzerve), ljubičasti luk, skuša (iz konzerve u maslinovom ulju ), mini rajčica, crne masline (otkoštene), vinski ocat, sir mozzarella, chili s morskom soli, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), U čistu zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, dodamo vinski ocat, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i pjenjačom sve zajedno izmiješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Sada, u čistu zdjelu dodamo mini rajčice koje smo prerezali popola, ocijeđeni bijeli grah iz konzerve i ljubičasti luk koji narežemo na trakice. ; Zatim sastojke začinimo s malo čilija s morskom soli, dodamo nekoliko crnih maslina prerezanih popola, preko sastojaka pokapamo jedan dio pripremljenog dressinga i nježno izmiješamo sastojke. ; Salatu sada stavimo na tanjur za posluživanje, preko salate dodamo mozzarellu narezanu na kockice i preko svega stavimo filete skuše iz konzerve. ; Za kraj, sastojke pokapamo s još malo dressinga, dodamo još malo maslinovog ulja i sve zajedno ukrasimo s malo svježeg peršina.
; –
- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina s rezancima i pikantnim umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s rezancima i pikantnim umakom. – široki rezanci ((s jajima)), kokosovo ulje, svinjska pisanica, smeđi šećer, mladi luk, češnjak, sojin umak, kečap, korica limuna, ulje, sol, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica i narežemo na kockice. U ugrijani wok stavimo kokosovo ulje dodamo narezano meso, preko mesa posipamo malo smeđeg šećera. Sastojke pržimo dok se ne zatvore pore mesa potom ih izvadimo iz woka na stranu. ; Na preostalu masnoću od prženja dodamo malo ljutih papričica, sojin umak, kečap, sok od limuna, malo sušene limunove korice i pričekamo da umak zakuha.; U vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati tjesteninu al dente.; Gotov umak prelijemo u zdjelicu i stavimo sa strane. Mladi luk narežemo ukoso, režnjeve češnjaka nasjeckamo.; U wok ulijemo malo ulja, dodamo narezan češnjak i mladi luk. Čim počnu puštati miris preko luka i češnjaka stavimo kuhanu tjesteninu i sastojke promiješamo. U zdjelu stavimo tjesteninu kao podlogu, preko nje stavimo pečene komadiće svinjetine i sve prelijemo pripremljenim umakom.; –
- Kuzma Novak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Lagana i ukusna… voljet ćete ju više nego musaku od krumpira!
Musaka od tikvica – U našem receptu saznajte kako pripremiti Musaku od tikvica. – tikvice, jaje, brašno, kiselo vrhnje, crveni luk, mljeveno meso, biber, sol, peršin, Očistite tikvice i narežite ih na tanke komadiće. Umutite jaja, brašno i kiselo vrhnje. ; Luk narežite na sitno i prodinstajte na ulju, a potom dodajte mljeveno meso. Zapržite sve zajedno i začinite po želji. ; Svaki komad tikvice umačite u smjesu od jaja i u posudu za pečenje, koju ste prethodno namazali margarinom, sipajte dio mese, pa dio tikvica sve do vrha posude. Prelijte ostatak smjese preko svega. Stavite u pećnicu i pecite na 180 °C oko 30 minuta. ; –
- Fina Malinić
- 5 min
- 1 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
Jedan od najpopularnijih koktela današnjice kojeg možete vrlo jednostavno napraviti. Cuba Libre spada u “highball” koktele koji imaju u sebi veliki sadržaj bezalkoholnog pića. U ovom slučaju riječ je o Coca-Coli.
Cuba Libre koktel – U našem receptu saznajte kako pripremiti Cuba Libre koktel. – sok od limuna, Bacardi rum (može svijetli ili tamni rum.), coca cola, led, limeta (ili limun), Ubacite kockice leda u čašu.; Dodajte 10 ml soka od limuna. Zatim dodajte 50 ml bijelog ili tamnog ruma. Sastojke izmiješajte i dodajte Coca-Colu.; Koktel ukrasite kriškama limete ili limuna i slamkom.; –
- Kuzma Novak
- 90 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Banana kocke su nakremastije ljetno osvježenje! Ovaj kolač idealna je kombinacija čokolade i banane s kojom sigurno nećete pogriješiti…
Banana kocke – U našem receptu saznajte kako pripremiti banana kocke. – Biskvit: jaja, brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao, ulje, Krema: puding (vanilija), mlijeko, šećer, margarin, ekstrakt banane (ili izmiksana banana), Žumanje umutite sa šećerom, uljem, brašnom, praškom za pecivo i kakao prahom. ; Napravite snijeg od bjelanjaka i spojite ga sa smjesom od žumanjaka i pecite ga oko 25 minuta na 180 ºC. ; Kada je biskvit gotov prelijte ga s 150 g šećera i vode.; Za kremu skuhajte puding u 1/2l mlijeka s 4 žlice šećera. Ostavite ga da se ohladi, a za to vrijeme umutite margarin s 4 žlice šećera u prahu i 1/2 bočice ekstrakta od banane. ; Kremu premažite preko biskvita, a preko kreme prelijte čokoladnu glazuru od 100 g čokolade, 1 žlice šećera i 50 g margarina. ; –
- Kuzma Novak
- 60 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Brze i fine kiflice uvijek su dobrodošle na svakom stolu, a lako i brzo se naprave!
Kiflice – U našem receptu saznajte kako pripremiti kiflice. – brašno, šećer, sol, prašak za pecivo, vanilin šećer, kvasac (suhi ili svježi), mlijeko, voda (topla), jaje, žumanjak, ulje, Prvo ugrijte malo mlijeka (malo manje od pola šalice) da bude toplo i dodajte pola žličice šećera i kvasac. Miješajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne digne. ; U posudu stavite brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve pomiješajte i dodajte jaje, žumanjak, ulje, uzdignuti kvasac i ulijte mlijeko, a vodu dodajte po potrebi. ; Mijesite sve dok ne dobijete fino i meko tijesto. Brašno dodajte po potrebi. Ostavite tijesto da se diže oko pola sata na toplom mjestu. ; Kada se tijesto digne razdvojite ga na dva, tri dijela i razvaljajte u oblik kruga i režite u oblik trokuta. Te trokute motajte u kiflice. ; Premaz za kiflice pripremite na način da u zdjelici razbijete jaje s malo mlijeka i sve izmućkate zajedno. ; U tepsiju stavite papir za pečenje i kiflice stavljate u nju te premažite kiflice premazom pomoću gumenog kista. ; Stavite tepsiju u pećnicu na 180°C i pecite oko 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. ; –
- Kuzma Novak
- 90 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Jednostavna i lagana voćna torta kojoj ćete teško odoljeti!
Voćna torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti voćnu tortu. – Biskvit: brašno, šećer, maslac, jaje, limun, prašak za pecivo, mlijeko, Krema: puding (vanilija), mlijeko, maslac, šećer, voće, slatko vrhnje za šlag, Omekšati maslac na sobnoj temperaturi, a potom ga zajedno sa šećerom i jajima miksajte dok ne dobijete pjenastu teksturu. ; Dodajte smjesi brašno, sitno naribanu koricu od limuna, prašak za pecivo, sol i mlijeko. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Tu smjesu razdijelite na četiri dijela. ; Biskvit pecite u pećnici na 180 °C i tako za sva četiri dijela smjese. Ostavite biskvit da se ohladi, a u to vrijeme pripremite kremu. ; Za kremu, skuhajte dva pudinga od vanilije s 700 ml mlijeka i šećerom te ostavite sa strane da se ohladi. ; Omekšani maslac izmiksajte dok ne dobijete pjenastu teksturu, a potom žlicom dodavajte puding u maslac te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu. ; Kremu stavite u hladnjak da se ohladi. Voće operite i narežite na sitne komadiće. ; Kada se krema ohladila, umiješajte u nju voće i slažite ju na kore biskvita. Ukrasite tortu po želji. ; –
- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća prsa punjena svježim sirom u košuljici od peršina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa punjena svježim sirom u košuljici od peršina. – svježi sir, češnjak, krušne mrvice, peršin ((sjeckani)), provansalska mješavina začina, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), U sjekač stavimo krušne mrvice, dodamo svježe sjeckani peršin, protisnemo režnjeve češnjaka i sve zajedno izradimo u sjekaču. ; U zasebnu zdjelicu stavimo svježi sir, posolimo ga i lagano izmiješamo.; Pilećim prsima napravimo džepić, pazimo da ne napravimo veliki otvor da možemo nadijevati. Sir stavimo u vrećicu za nadijevanje pa punimo pileća prsa.; Nadijevana prsa uvaljamo u smjesu peršina i krušnih mrvica. ; Po dnu vatrostalne posude stavimo malo ulja, preko stavimo nadjevena pileća prsa koja prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta.; Vruću piletinu poslužimo na tanjure i pokapamo s malo umaka od pečenja.; –
- Kuzma Novak
- 20 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Jednostavni i brzi integralni keksi sa zobenim pahuljicama idealni su uz jutarnji čaj ili popodnevnu kavu.
Integralni keksi – U našem receptu saznajte kako pripremiti integralne kekse. – integralno brašno, brašno, zobene pahuljice, margarin, naranča, cimet, džem, prašak za pecivo, šećer, Sve sastojke izmiješajte i dodajte omekšani margarin. Izmiješajte sve skupa dok ne dobijete glatku smjesu. ; Smjesi naknadno dodajte naribanu koru od naranče, iscijeđeni sok od naranče i džem. Sve zajedno dobro pomiješajte. ; Od smjese uzimajte male dijelove i napravite od njih plosnate kuglice. Po njima pospite vanilin šećer i cimet. ; Pecite kekse oko 20 minuta na 170 ℃. ; –
- Kuzma Novak
- 90 min
- 10-12 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Sladoled tortu obožavat ćete u vrućim ljetnim danima… u slast!
Sladoled torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti Sladoled tortu. – Kore: bjelanjak, šećer, brašno, prašak za pecivo, mlijeko, Krema: žumanjak, šećer u prahu, maslac, margarin, vanilin šećer, Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i pet žlica šećera. Dodajte četiri žlice brašna i 1 žlicu praška za pecivo. Izmiješajte sve zajedno i stavite u peći 15 minuta na 180 ℃.; Kada je kora gotova, izvadite ju i prelijte preko nje sa 100 ml hladnog mlijeka. Tako ponovite s još dvije kore.; Žumanjke umutite s 150 g šećera u prahu i vanilin šećera te smjesu kuhajte na pari 20 minuta. Stalno miješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kada je gotovo, ostavite sa strane dok se ne ohladi. ; Dok čekate da se smjesa ohladi izmiksajte maslac, margarin i 100 g šećera u prahu. ; Preko prve kore stavite fil (otprilike 2/3), zatim na to stavite fil pa koru i tako do kraja. Na kraju, umutite šlag s mlijekom i ukrasite tortu. ; –
- Kuzma Novak
- 60 min
- 10-12 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Mađarica je jedan od onih kolača kojeg baš svi vole, a idealna je za posluživanje u svim prilikama…
Mađarica – U našem receptu saznajte kako pripremiti Mađaricu. – Kore: brašno, jaje, šećer, mast, kiselo vrhnje, prašak za pecivo, Krema: mlijeko, brašno, kakao, šećer u prahu, margarin, šećer, Glazura: čokolada, margarin, ulje, Umijesite tijesto od brašna pomiješano s praškom za pecivo, šećerom, jajima, masti i vrhnjem. ; Tijesto podijelite na pet dijelova, razvaljajte kore i pecite na obrnutoj strani lima za pečenje. ; Za kremu razmutite šećer, brašno i kakao u malo mlijeka i kuhajte u ostatku mlijeka dok se smjesa ne zgusne. ; Smjesu ostavite da se ohladi, a u to vrijeme razradite margarin sa šećerom u prahu. ; Razrađeni margarin dodajte u ohlađenu smjesu. ; Kremom premažite kore i na vrh stavite čokoladnu glazuru. ; –
- Kuzma Novak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Velikim zaljubljenicima u tjesteninu donosimo recept za paštašutu.
Paštašuta – U našem receptu saznajte kako pripremiti paštašutu. – peršin, mrkva, bosiljak, češnjak, luk, sol, šećer, papar, rajčica, tjestenina, mljeveno meso, voda, ulje, Ogulite rajčice na manje komadiće. Mrkvu i peršin naribajte, a luk i češnjak sitno nasjeckajte. ; Nakon toga luk i češnjak malo propirjate na zagrijanom ulju.; Kad luk dobije željenu zlatnu boju, dodajte mrkvu, šećer, sol, bosiljak i malo peršina. ; Sve malo pržite i zatim dodajte mljeveno meso te sve zajedno nastavite pržiti uz miješanje. ; Meso neka se prži dok ne primi svjetliju boju, a onda dodajte rajčicu, vodu, sol i papar po želji. ; Sve dobro izmiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok svi sastojci ne omekšaju. ; Skuhajte tjesteninu i potom ju prelijte napravljenim umakom. Po želji dodajte parmezan.; –