- Fina Malinić
- 60 min
- 8-10 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ovaj kolač ne nosi bez razloga ime “čudo”. Čudo je da se lako priprema, a još veće čudo kako brzo nestane iz frižidera.
Čudo od čokolade – U našem receptu saznajte kako pripremiti čudo od čokolade. – Za biskvit:: jaje, šećer, margarin, čokolada za kuhanje, brašno, prašak za pecivo, Za kremu:: slatko vrhnje, čokolada za kuhanje, šećer, U dvije čiste zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. ; Zatim žumanjcima dodamo otopljeni margarin, čokoladu i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sastojke dobro promiješamo, a bjelanjke istučemo u snijeg. ; Smjesi od žumanjaka dodamo snijeg i lagano umiješamo, a kada smo dobili jednoličnu smjesu, stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva, oko 30 minuta. ; Za to vrijeme napravimo kremu, tako da čokoladu, šećer i slatko vrhnje otopimo na pari, uz stalno miješanje. ; Kada je biskvit pečen, preko njega prelijemo pripremljenu kremu, ostavimo da odstoji na sobnoj temperaturi oko desetak minuta, a zatim smjestimo u hladnjak. Krema će u početku biti prilično rijetka, no u hladnjaku će se zgusnuti.; Kada se kolač potpuno stisne možemo ga po želji ukrasiti sjeckanim bademima, a zatim poslužiti.; –
- Fina Malinić
- 70 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ekleri – U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusne eklere. – maslac, voda, brašno, sol, jaje, Krema: mlijeko ((hladno)), puding ((od vanilije)), slatko vrhnje za šlag, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, Čokoladni preljev: čokolada, maslac, šećer u prahu, voda ((vruća)), U velikoj tavi izmiješamo maslac i vodu, te kuhamo na jakoj vatri dok se maslac ne otopi.; Smanjimo vatru te dodamo brašno i sol. Na laganoj vatri snažno miješamo dok se smjesa ne stvrdne.; Maknemo tavu s plamena i dodajemo jaja (jedno po jedno) snažno miješajući.; Koristeći žlicu ili tubu za kreme posložimo prugice tijesta na nauljeni papir za pečenje.; Pečemo 15 minuta na 320°C, a zatim smanjimo temperaturu na 160°C i pečemo još 20 minuta. Kada je gotovo ostavimo da se ohladi.; Krema: U velikoj posudi 2 minute mutimo mlijeko i smjesu za puding, a zatim ostavimo još 2 minute dok smjesa ne omekša. ; U drugoj velikoj posudi napravimo šlag, te dodamo šećer i ekstrakt vanilije. Pomiješamo s pudingom i napunimo eklere.; Čokoladni preljev: Na laganoj vatri otopimo čokoladu i maslac. Dodamo šećer, a zatim dodajemo vruću vodu sve dok smjesa ne postane glatka. Ostavimo da se malo ohladi.; Polijemo po eklerima, te držimo na hladnom do serviranja.
; –
- Fina Malinić
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brze polpete od tune – U našem receptu saznajte kako pripremiti brze polpete od tune. – jaje, limunov sok, parmezan ((naribani)), krušne mrvice, tuna iz konzerve, luk ((nasjeckan na kockice)), papar, biljno ulje, U zdjeli pomiješajte jaja i limunov sok, a zatim dodajte naribani parmezan i krušne mrvice.; Nakon toga dodajte ocijeđenu tunu iz konzerve i nasjeckani luk. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci povezali.; Na kraju dodajte i prstohvat crnog papra.; Koristeći dobivenu smjesu oblikujte 8 polpeta (debljine oko 2,5 centimetra).; Na srednje jakom plamenu zagrijte biljno ulje.; Svaku polpetu pržite oko 5 minuta sa svake strane, odnosno dok ne postignete zlatno-smeđu boju.; –
- Fina Malinić
- 35 min
- 24 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Muffini s jabukama i cimetom – U našem receptu saznajte kako pripremiti muffine s jabukama i cimetom. – brašno, šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo, cimet ((u prahu)), mlijeko, maslac ((omekšali)), jaje, jabuke ((sitno sjeckane)), Zagrijte pećnicu na 190°C.; U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo i cimet. Dobro promiješajte.; Dodajte preostale sastojke i miješajte dok ne dobijete vlažnu smjesu.; Tijesto prebacite u nauljene kalupe za muffine.; Pecite na 190°C oko 20-23 minute, odnosno dok muffini ne poprime svijetlo smeđu boju.; Pričekajte 5 minuta, a zatim muffine izvadite iz kalupa i servirajte.; –
- Fina Malinić
- 200 min
- 10 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Jelo sadrži meso
Mesne okruglice na talijanski način – U našem receptu saznajte kako pripremiti mesne okruglice na talijanski način. – mljevena govedina, jaje, mlijeko, krušne mrvice, sol, peršin ((svježe sjeckani)), češnjak u prahu, papar ((svježe mljeveni)), sir parmezan ((naribani)), U velikoj posudi ručno pomiješajte sve sastojke.; Od dobivene smjese formirajte kuglice veličine loptice za golf (za najbolji rezultat poslužite se mokrim rukama).; Dobivene kuglice ubacite u umak od rajčice, a zatim kuhajte na laganoj vatri oko 3 sata.; –
- Fina Malinić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ovaj ukusni francuski klasik brzo se priprema, a još brže nestaje s vašeg tanjura. Najmlađi članovi vaše obitelji sigurno će ga obožavati!
Pileći "Cordon Bleu" – U našem receptu saznajte kako pripremiti pileći "Cordon Bleu". – pileća prsa (bez kože i kostiju), sol, papar, sir ementaler, kuhana šunka, krušne mrvice, Zagrijte pećnicu na 175°C te pripremite masni papir za pečenje.; Polovice pilećih prsa istucite dok ne dobijete debljinu od otprilike pola centimetra.; Prsa začinite soli i paprom (s obje strane) a zatim na njih položite jednu krišku sira i jednu krišku kuhane šunke.; Zarolajte svaki komad te ga učvrstite čačkalicom. Posložite zarolane komade piletine na lim za pečenje i ravnomjerno ih pospite krušnim mrvicama.; Pecite 30-35 minuta, izvadite iz pećnice te na svaki komad položite pola kriške sira. Pecite još 3-5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.; Kada je jelo gotovo, izvadite čačkalice i odmah poslužite.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha od pečene cvjetače i poriluka – U našem receptu pogledajte kako pripremiti finu juhu od pečene cvjetače i poriluka. – cvjetača ((nasjeckana)), poriluk ((nasjeckani bijeli dijelovi)), češnjak, maslinovo ulje, indijski oraščići, miso, mažuran ((ili majčina dušica)), voda, dimljena mljevena crvena paprika, limunov sok, sol, Indijske oraščiće ostavimo da se namakaju preko noći.; Zagrijemo pećnicu na 200°C. ; Posložimo cvjetaču, poriluk i češnjak na papir za pečenje. Prelijemo maslinovim uljem i lagano začinimo (sol i papar).; Pečemo 20-30 minuta, dok povrće ne poprimi zlatnu boju (pazimo da poriluk ne pregori!).; Kada je povrće gotovo ubacimo ga u mikser i dodamo indijske oraščiće, nekoliko listova mažurana ili majčine dušice, miso, limunov sok te jednu i pol šalicu vode. ; Miksamo dok ne dobijemo kašastu smjesu, a zatim dodamo maslinovo ulje, dimljenu mljevenu crvenu papriku te još šalicu i pol vode.; Ponovno miksamo i dodatno začinimo po želji.; Izlijemo u srednje veliku tavu i grijemo dok ne postane toplo (ako je pregusto možemo dodati malo vode).
Serviramo uz kruh.; –
- Fina Malinić
- 70 min
- 8-10 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pikantne tikvice punjene mljevenim mesom – U našem receptu saznajte kako pripremiti pikantne tikvice punjene mljevenim mesom. – mljevena govedina, luk ((veliki, nasjeckani)), zelena paprika ((velika, nasjeckana)), ljuta papričica jalapeno ((nasjeckana)), krušne mrvice, jaje, peršin ((sušeni)), bosiljak ((sušeni)), talijanska mješavina začina, sol, papar, umak od rajčice, rajčica ((srednje velike, narezane)), tikvice ((srednje velike)), sir mozzarella ((naribanog)), U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu govedinu, luk, papriku, Jalapeño papričicu, krušne mrvice, jaje, peršin, bosiljak, talijansku mješavinu začina, sol, papar i 220 grama umaka od rajčice.; Dobro promiješajte, a zatim dodajte i grubo sjeckane rajčice.; Tikvice prepolovite i izdubite, a zatim ih napunite pripremljenom mješavinom. ; Posložite tikvice na lim za pečenje, a zatim po njima prelijte ostatak umaka od rajčice.; Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 45 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju.; Pred kraj pečenja tikvice pospite naribanom mozzarellom.; –
- Fina Malinić
- 80 min
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Umak za roštilj (BBQ sauce) – U našem receptu saznajte kako pripremiti umak za roštilj (BBQ sauce). – kečap, voda, jabučni ocat, smeđi šećer, šećer, papar ((svježe mljeveni)), luk u prahu, senf, limunov sok, worchester umak, U srednje velikoj tavi pomiješajte sve sastojke i kuhajte dok ne zavri.; Smanjite plamen i kuhajte još 60-70 minuta, uz redovito miješanje.; –
- Fina Malinić
- 55 min
- 10 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Kremasta krumpir salata s jajima i celerom – U našem receptu saznajte kako pripremiti kremastu krumpir salatu s jajima i celerom. – krumpir ((srednje velikih, oguljenih)), majoneza ((ili preljev za salate)), bijeli vinski ocat, senf, sol, papar, celer ((srednje velike, nasjeckane)), luk ((srednje velik, nasjeckan)), jaje ((tvrdo kuhana)), Skuhajte krumpire na laganoj vatri (oko 25-30 minuta), pričekajte da se ohlade, a zatim ih narežite na kockice.; U plastičnoj zdjeli pomiješajte majonezu, bijeli vinski ocat, sol i papar. Dodajte krumpire, nasjeckani celer i nasjeckani luk, a zatim dobro promiješajte.; Zatim dodajte narezana tvrdo kuhana jaja, dobro promiješajte, poklopite i ostavite u hladnjaku barem 4 sata (kako bi se svi sastojci povezali).; –
- Fina Malinić
- 55 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pire od batata – U našem receptu saznajte kako pripremiti pire od batata. – maslac, šlag, sol, šećer, batat ((oguljen i narezan na ploške)), sol, papar ((svježe mljeveni)), U velikom loncu pomiješajte maslac, šlag, sol, šećer i batat. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, dok se batat ne raspadne kada u njega zabodete vilicu (30-45 minuta).; Maknite s vatre i sve ugrubo ispasirajte.; Po želji dodajte još malo soli i svježe mljevenog papra.; Odmah poslužite.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Postoje mnoge varijacije ovog umaka i gotovo je nemoguće da on ispadne loše. Ako nemate ideju što danas pripremiti za ručak, okušajte se u ovom brzom i finom receptu.
Piletina u bijelom umaku s mladim lukom – U našem receptu saznajte kako pripremiti piletinu u bijelom umaku s mladim lukom. – pileći file, vrhnje za kuhanje, češnjak, mladi luk, senf, bijelo vino, svježi peršin, muškatni oraščić, curry, sol, papar, maslinovo ulje, Filete pilećih prsa začinimo solju i paprom, a zatim ih popečemo u tavi, na maslinovom ulju, oko 5 minuta, do zlatne boje. ; Zatim maknemo piletinu iz tave, a na preostalo ulje stavimo češnjak narezan na sitno. ; Kada češnjak počne puštati miris, u tavu ulijemo bijelo vino i dodamo sjeckani svježi peršin, stalno miješajući. ; Zatim u umak dodamo vrhnje i dvije žličice senfa te začinimo muškatnim oraščićem, curryem, paprom i posolimo. ; Kada umak lagano prokuha, u njega vratimo pileće filete, dodamo nasjeckani mladi luk i ostavimo kuhati još pet minuta. ; Nakon proteklog vremena ugasimo vatru i piletinu poslužimo uz kuhani krumpir.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 6-8 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Grah salata s kukuruzom, crvenom paprikom i avokadom – U našem receptu saznajte kako pripremiti grah salatu s kukuruzom, crvenom paprikom i avokadom. – crni grah ((iz konzerve)), kukuruz ((svježe skuhani)), crvena paprika ((nasjeckana)), češnjak ((nasjeckani)), vlasac ((nasjeckani)), sol, kajenski papar, šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, korica limete ((svježe naribana)), sok od limete ((svježe iscijeđeni)), korijander ((svježe nasjeckani)), avokado ((nasjeckani)), Kuhani kukuruz odvojite od klipova. Svježu crvenu papriku operite i narežite na kockice, a crni grah izvadite iz konzerve i dobro isperite. Korijander grubo narežite.; U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim avokada. Dobro promiješajte, a zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati (ili preko noći).; Prije serviranja dodajte avokado i lagano promiješajte (pazite da avokado ne postane gnjecav).; Po želji možete ukrasiti s još malo nasjeckanog korijandera. Servirajte na sobnoj temperaturi.; –
- Fina Malinić
- 40 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Volite Ferrero Rocher? Onda se okušajte u ovom receptu i napravite svoje domaće Ferrero kuglice. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat fantastičan!
Ferrero Rocher kuglice – U našem receptu saznajte kako pripremiti Ferrero Rocher kuglice. – Za kuglice:: lješnjaci, napolitanke (sa lješnjacima), čokolada, nutella, margarin, Za glazuru:: čokolada, ulje, Na pari rastopimo čokoladu, nutellu i margarin, a u velikoj posudi izmrvimo napolitanke. ; Sada napolitankama dodamo pržene, sjeckane lješnjake, a zatim preko njih prelijemo prethodno rastopljene sastojke i dobro promiješamo žlicom. ; Kada smo dobili jednoličnu smjesu, stavljamo ju u frižider na hlađenje, oko sat vremena. ; Za to vrijeme na pari otopimo čokoladu s uljem, za glazuru. ; Kada se smjesa ohladila, od nje možemo oblikovati Ferrero kuglice. ; Kada smo oblikovali sve kuglice, umačemo ih u otopljenu čokoladu i slažemo na protvan obložen papirom za pečenje. ; Zatim kuglice vratimo natrag u frižider na hlađenje, a kada se stvrdnu, možemo ih poslužiti.; –
- Fina Malinić
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od mrkve, kurkume i đumbira – U našem receptu pogledajte kako napraviti proljetnu krem juhu od mrkve, kurkume i đumbira. – kokosovo ulje, mladi luk ((narezati bijeli dio)), češnjak, đumbir ((očišćen i nariban)), mljevena crvena paprika, baby mrkva, sol, cimet ((u prahu)), korijen kurkume ((očiščen i nariban)), paprika, voda, jogurt, svježi peršin ((narezan)), U loncu za pirjanje otopimo kokosovo mlijeko na srednje jakom plamenu.; Zatim pržimo mladi luk, češnjak, naribani đumbir i mljevenu crvenu papriku oko 1-2 minute, odnosno dok ne dobije lagani sjaj.; Dodamo mrkvice, sol, cimet i kurkumu i kuhamo još 1-2 minute uz povremeno miješanje. Zatim dodamo vodu i pustimo da zavrije.; Smanjimo jačinu plamena i krčkamo dok mrkvice potpuno ne omekšaju, oko 20-25 minuta.; Koristeći štapni mikser (na maksimalnoj brzini) dobro izmiksamo dok ne dobijemo pire.; Podijelimo juhu na 4-6 tanjura, svaki polijemo žlicom jogurta i dodamo nasjeckani peršin. Dodatno začinimo po želji.; Ako juhu poslužujemo hladnu, ostavimo da se ohladi najmanje 3-4 sata.; –
- Fina Malinić
- 50 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bijeli rižoto s kozicama – U našem receptu saznajte kako pripremiti bijeli rižoto s kozicama. – pileći temeljac, bijelo vino ((suho)), maslac, češnjak ((nasjeckani)), mljevena crvena paprika, kozice, luk ((sitno sjeckani)), Arborio riža, peršin ((nasjeckani)), Na srednje jakom plamenu zakuhajte temeljac i 1/4 šalice suhog bijelog vina, a zatim smanjite plamen.; Otopite 2 žlice maslaca na srednje jakom plamenu. Dodajte žličicu nasjeckanog češnjaka i 1/4 žličice mljevene crvene paprike, a zatim dodajte i kozice.; Kuhajte oko 2 minute, odnosno dok kozice ne poprime ružičastu boju. Dodajte preostalo bijelo vino i kuhajte još 2 minute, odnosno dok kozice lagano ne omekšaju. Ocijedite, a tekućinu sačuvajte.; Otopite preostale 4 žlice maslaca u velikoj posudi za kuhanje. Dodajte nasjeckani luk i preostali češnjak, a zatim kuhajte dok luk ne dobije zlatnu boju (oko 4 minute).; Dodajte rižu i miješajte oko 2 minute. Nakon toga dodajte 2 šalice smjese od temeljca i vina. Kuhajte dok se tekućina ne apsorbira, uz redovito miješanje. ; Nastavite dodavati mješavinu temeljca i vina (šalicu po šalicu) uz često miješanje (nemojte dodavati još dok se tekućina ne apsorbira), oko 20-ak minuta.; Na kraju dodajte i tekućinu u kojoj su se kuhale kozice. Nastavite kuhati dok riža ne omekša, a smjesa ne postane kremasta, još otprilike 5 minuta.; Na kraju u rižoto dodajte kozice i 2 žlice nasjeckanog peršina. Po želji začinite s malo soli i papra.; Servirajte i pospite s još malo nasjeckanog peršina.; –
- Fina Malinić
- 50 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Marokanska torta od naranče – U našem receptu saznajte kako pripremiti marokansku tortu od naranče. – jaje, šećer, biljno ulje, brašno, prašak za pecivo, sol, sok od naranče ((svježe cijeđeni)), narančina kora, aroma vanilije, Zagrijte pećnicu na 180°C. Nauljite i pobrašnite lim za pečenje.; Električnim mikserom pomiješajte šećer i jaja dok ne dobijete gustu smjesu. Nakon toga postepeno dodajte i ulje.; Zatim umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a na kraju dodajte i narančin sok. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodajte narančinu koricu i aromu vanilije.; Tijesto prelijte u pripremljeni lim za pečenje i pecite 40-ak minuta.; Kada je torta pečena pričekajte 7-10 minuta, a zatim ju izvadite iz lima i potpuno ohladite.; –
- Fina Malinić
- 120 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ako tražite savršen recept za posebnu priliku, s Milka tortom ne možete pogriješiti. Mekani biskvit i dvije vrste čokoladne kreme zadovoljit će i one najzahtjevnije goste, a vi se možete opustiti i uživati u proslavi.
Milka torta – U našem receptu pogledajte kako pripremiti finu Milka tortu. – Biskvit: šećer, bjelanjak, lješnjaci, oštro brašno, Krema: žumanjak, puding ((od vanilije)), oštro brašno, mlijeko, šećer, maslac, šlag pjena, mlijeko ((potrebno za šlag)), čokolada ((Milka)), bijela čokolada ((Milka)), Biskvit: Odvojimo 7 bjelanjaka te ih istučemo dok ne dobijemo čvrsti snijeg. Postepeno umiješamo i 150 grama šećera.; Sameljemo 100 grama lješnjaka te im dodamo 1 žlicu brašna. Ubacimo u prethodno pripremljene bjelanjke i dobro promiješamo.; Na kalup za torte stavimo papir za pečenje. Smjesu izlijemo u kalup i pečemo na 180°C oko 20 minuta.; Ponovimo postupak s preostalim bjelanjcima, šećerom, brašnom i lješnjacima tako da na kraju imamo 3 kore biskvita.; Krema: Pomiješamo žumanjke, brašno i puding, a po potrebi možete dodati i malo mlijeka.; Zakuhamo mlijeko i šećer te umiješamo smjesu od žumanjaka. Vratimo na vatru i još malo prokuhamo.; Ostavimo kremu da se ohladi (po potrebi možemo povremeno promiješati). Kada se potpuno ohladila umiješamo maslac.; U 100 ml mlijeka dodamo smjesu za šlag pjenu i mikserom miješamo dok ne dobijemo čvrsti šlag.; Šlag i kremu pomiješamo, a zatim smjesu podijelimo na dva dijela. ; Na pari otopimo tamnu čokoladu i umiješamo u prvu polovicu smjese, a u drugu dodamo bijelu čokoladu. Kremu zatim dobro ohladimo.; Na prvu koru biskvita stavimo smjesu s bijelom čokoladom. Položimo drugu koru biskvita i premažemo polovicom kreme s tamnom čokoladom.; Na kraju stavimo i treću koru pa tortu premažemo ostatkom smjese s tamnom čokoladom. Po želji možemo ukrasiti lješnjacima.; Prije posluživanja tortu dobro ohladimo.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Pohani štapići od mozzarelle jednostavni su za pripremu i još jednostavniji za konzumaciju. Možete ih grickati same ili im dodati svoj omiljeni umak.
Pohani štapići od mozzarelle – U našem receptu saznajte kako pripremiti pohane štapiće od mozzarelle. – jaje, voda, krušne mrvice, sol, brašno, ulje za duboko prženje, sir mozzarella (narezana na štapiće), U maloj zdjeli pomiješajte jaja i vodu.; U drugoj zdjelici pomiješajte sol i krušne mrvice.; U posljednjoj zdjelici pripremite brašno.; U velikoj tavi zagrijte ulje za prženje (oko 185°C). Svaki komad mozzarelle najprije uvaljajte u brašno, zatim u smjesu s jajima te na kraju u smjesu s krušnim mrvicama.; Ubacite u vruće ulje i pržite dok ne postignete zlatno smeđu boju, oko 30-ak sekundi.; Maknite s plamena i ocijedite na papirnatim ubrusima.; –
- Fina Malinić
- 160 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Kroketi od krumpira – U našem receptu pogledajte kako pripremiti ukusne krokete od krumpira. – žumanjak, pire krumpir, parmezan ((naribani)), vlasac ((sjeckani)), brašno, jaje, krušne mrvice, ulje (za prženje), Izmiješamo žumanjke, pire krumpir, parmezan, vlasac i brašno u srednje velikoj zdjeli.; Od smjese napravimo kuglice veličine oraha, te ih ostavimo da se dobro ohlade (barem 2 sata).; U jednoj zdjelici razmutimo jaja, a u drugu ubacimo krušne mrvice.; U srednje veliku tavu za prženje ulijemo ulje i grijemo na srednje jakoj vatri dok nije spremno za prženje.; Kuglicu od krumpira najprije uvaljamo u jaja, a zatim u krušne mrvice.; Pržimo 3-4 minute dok ne dobije zlatnu boju. Kada je gotovo ocijedimo na papirnatim ručnicima.; –
- Fina Malinić
- 20 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ovaj kolač je savršen za jednostavne osobe. Ipak, ako želite malo zakomplicirati stvari, ukrasite ga medom ili čokoladnim preljevom.
Kolač od banane – U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od banane. – brašno za dizana tijesta, mlijeko, aroma vanilije, šećer u prahu, jaje, maslac (omekšali), banana, Brašno prosijemo u zdjelu, dodamo mu mlijeko, aromu vanilije, šećer u prahu i umućena jaja. ; Sve sastojke dobro izmiješamo mikserom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Zatim u smjesu dodamo omekšali maslac i dvije zgnječene banane i ponovno miksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Smjesu ulijemo u kalup obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na 70 minuta. ; Nakon proteklog vremena, kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim poslužimo i po želji dodamo malo meda ili čokoladnog preljeva.; –
- Fina Malinić
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Za iduće druženje promijenite strategiju i umjesto mesnih sendviča poslužite riblje. Ako uz to još dodamo domaći tartar umak, uspjeh je zajamčen!
Sendviči s lososom i tartar umakom – U našem receptu saznajte kako pripremiti sendviče s lososom i tartar umakom. – Za burgere:: losos ((u filetima)), pecivo, brašno, kajenski papar, ekstra djevičansko maslinovo ulje, maslac, rajčica, zelena salata, Za tartar:: majoneza, grčki jogurt, kiseli krastavci (sjeckani), kapare (sjeckane), luk (sjeckani), kopar (sjeckani), vlasac (sjeckani), sok od limuna, Filete lososa osušimo kuhinjskim papirom.
; Pomiješamo brašno i kajenski papar i osušene filete lososa umačemo s obje strane u smjesu.
; U zagrijanu tavu stavimo ulje i maslac, a kada se otope i zagriju na njih stavljamo pripremljene filete lososa, koje pržimo 1 do 2 minute sa svake strane.
; Za tartar umak pomiješamo majonezu, grčki jogurt, sjeckane kisele krastavce, kapare, luk, kopar, vlasac i malo soka od limuna.
; Peciva za sendviče prerežemo te u njih stavljamo filete lososa, malo tartar umaka, kriške rajčice i list zelene salate te poslužimo uz kriške limuna.; –
- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Jabuke i lisnato tijesto tako se divno slažu i jednostavno pripremaju, a kada im još dodamo slatku karamelu, s pravom to možemo nazvati finim kolačem od jabuka.
Kolač od jabuka – U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od jabuka. – maslac, šećer u prahu, vanilin štapić, jabuke, lisnato tijesto, Maslac i šećer u prahu rastopimo na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje.
; U lonac dodamo vanilin štapić te stalno miješamo dok ne dobijemo zlatnu karamelu.
; Jabuke ogulimo, operemo i narežemo na četvrtine, a zatim stavimo u lonac s karamelom i dalje kuhamo na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
; Nakon 8 do 10 minuta, ugasimo vatru, uklonimo štapić vanilije i ostavimo da se ohladi oko 5 minuta.
; Lisnato tijesto smjestimo u kalup, preko njega prelijemo karamelu s jabukama, a zatim stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na 20-25 minuta.
; Nakon proteklog vremena kolač izvadimo iz pećnice te ga poslužimo toplog, uz sladoled od vanilije.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pohani kruh (French Toast) – U našem receptu saznajte kako pripremiti pohani kruh. – cimet ((u prahu)), muškatni oraščić ((mljeveni)), šećer, maslac, jaje, mlijeko, ekstrakt vanilije, bijeli kruh, javorov sirup ((zagrijani)), U maloj zdjeli pomiješajte cimet, muškatni oraščić i šećer.; U tavi (promjera oko 25-30 cm) otopite maslac na srednje jakom plamenu. ; Smjesi s cimetom dodajte jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije, dobro promiješajte, a zatim sve prelijte u plitku posudu.; Kriške kruha umočite u dobivenu smjesu, a zatim pržite dok ne postignete zlatno-smeđu boju. Preokrenite i pržite dok i druga strana ne bude pečena.; Prelijte javorovim sirupom i servirajte.; –