- Francuski začin
- 10 min
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Vinaigrette se najčešće koristi kao preljev za salate, no može se koristiti i za mariniranje.
Vinaigrette – U našem receptu saznajte kako pripremiti Vinaigrette. – senf, estragon, maslinovo ulje, balzamični ocat ((ili sok limuna)), sol, papar, U posudu stavite sve sastojke i sve dobro promiješajte.; –
- Francuski začin
- 15 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Salade de chevre chaud je vrlo poznato francusko jelo koje se poslužuje kao lagani ručak, predjelo ili večera. Kao hrvatsku verziju, mi smo ga poslužili s kulenom. Morate probati!
Salade de Chèvre chaud s kulenom – U našem receptu saznajte kako pripremiti Salade de Chèvre chaud s kulenom. – kozji sir, kulen, tost, pinjoli, lanene sjemenke, vinaigrette umak, rukola, Tostirajte kruh ili tost.; Stavite na njega krišku sira i kratko zapecite na 180°C.; U međuvremenu na tanjuru pripremite posteljicu od rikule.; Na tavi lagano popržite pinjole (bez ulja) te ih stavite na posteljicu od rikule.; Kulen narežite na trakice i posložite na salatu, a zatim posložite i tost s kozjim sirom.; Pospite sjemenke lana i poškropite vinaigrettom.; –
- Francuski začin
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ovo tradicionalno francusko jelo po mnogima je najbolji način za pripremu patke.
Confit od patke (Confit de canard) – U našem receptu saznajte kako pripremiti Confit od patke. – pačji batak sa zabatkom, češnjak, timijan, guščja mast, sol i papar, Pripremljene batke stavite u tavu i pecite do hrskavosti. Meso okrećite da ne zagori.; Ogulite krumpir koji ste prethodno skuhali u kori te ga narežite na kolutiće.; Krumpir posolite i malo prepecite na ostatku masti.; Servirajte uz salatu.; –
- Francuski začin
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tarte au citron – U našem receptu saznajte kako pripremiti Tarte au citron. – prhko tijesto ((za pitu)), limun, jaje, šećer, gustin, slatko vrhnje, Kalupiće za pečenje tarta premažite maslacem.; Razvaljajte prhko tijesto za pitu i obložite kalupiće za pečenje tarta. Izbodite ga na par mjesta prije nego ga zapečete da se ne napuhne.; Pecite oko 10 min na 200°C.; Iscijedite sok limuna, razmutite dva jaja, pomiješajte ih sa šećerom gustinom i limunom.; Stavite na vatru da lagano zavrije. Kremu izlijte u kalupe i kratko zapecite 5-6 min, na 200°C.; Kad se ohladi prekrijte ga tučenim slatkim vrhnjem u koji ste dodali jedan vanilin šećer. Dobro ohladite prije serviranja.; –
- Francuski začin
- 120 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Zahtjevna priprema
- Pogodno za Vegane
Podrijetlom iz Francuske Provanse, ovo posebno jelo radi se od patlidžana, paprike i tikvica. Sličan je našem satarašu, ali samo izgledom. Služi se samostalno, uz palentu ili uz meso.
Ratatouille – U našem receptu saznajte kako pripremiti Ratatouille. – patlidžan, tikvice, crvena paprika, žuta ili zelena paprika, pelati rajčice, crveni luk, češnjak, maslinovo ulje, timijan, lovorov list, balzamični ocat, sol i papar, Patlidžan, tikvice i luk narežite na kolutiće. Paprike narežite na trakice.; U tavi za pečenje ugrijte 2 žlice maslinovog ulja te pirjajte luk i papriku. Kad povrće uvene dodajte narezani pelat.; Protisnite češnjak i dodajte ga povrću uz sol, papar, timijan i lovor. Ostavite da se poklopljeno kuha na laganoj vatri 40 minuta.; Patlidžan i tikvice odvojeno pirjajte na dvije žlice maslinovog ulja. Prvo pirjajte patlidžan, a kad omekša dodajte ga ostalom povrću. Nakon toga pirjajte tikvice te ih dodajte ostalom povrću.; Ulijte žlicu balsamica i sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta.; –
- Fina Malinić
- 90 min
- 5 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Pire od bundeve – U našem receptu saznajte kako pripremiti pire od bundeve. – bundeva, Zagrijte pećnicu na 165°C.; Bundevu prerežite na pola te uklonite sjemenke i pulpu. Svaku polovicu prekrijte aluminijskom folijom.; Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko sat vremena, odnosno dok bundeva ne omekša.; Odvojite meso od kore i ubacite u mikser. Kada je gotov, pire jednostavno spremite u hladnjak.; –
- Francuski začin
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Quiche je zapravo otvorena pita i dolazi iz francuske kuhinje, te je proširena svugdje u svijetu. Quiche se radi s povrćem, mesom, morskim plodovima, sirom te se može služiti topao ili hladan.
Quiche s porilukom – U našem receptu saznajte kako pripremiti quiche s porilukom – tijesto za quiche, poriluk ((narezati samo bijeli dio)), luk ((manji)), špinat ((opran i narezan)), jaje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Gruyere sir ((naribani)), sušena panceta, muškatni oraščić ((mljeveni )), Pancetu pecite na 200°C dok ne postane hrskava.; Pripremite tijesto.; Iz pećnice izvadite pancetu i stavite kalup s tijestom. Pecite manje od 5 minuta.; Narežite luk i poriluk. Poriluk blanširajte, a zatim mu dodajte špinat.; Luk pirjajte, a zatim mu dodajte ocijeđeni poriluk i špinat.; Kratko prodinstajte dok se ne sjedine, a potom dodajte i malo soli i papra.; Pancetu posložite po tijestu.; Izmiješajte jaja, sol, papar i muškatni oraščić. U jaja dodajte naribani sir i vrhnje.; Ocijedite povrće i dodajte ga u smjesu s jajima.; U kalup oprezno ulijte mješavinu jaja i povrća.; Pecite 25-35 minuta na 180°C.; Kada je gotovo, pustite jelo da miruje 10-ak minuta. Servirajte uz svježu salatu prelivenu vinaigrette umakom.; –
- Fina Malinić
- 15 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Indijski Masala Chai kombinacija je crnog čaja i aromatičnih indijskih začina, idealan za hladne dane koji su pred nama.
Indijski Masala Chai – U našem receptu saznajte kako pripremiti indijski Masala Chai. – klinčić, kardamom, štapić cimeta (razbijen na manje dijelove), voda, đumbir u prahu, papar (svježe mljeveni), mlijeko, šećer u granulama, crni čaj, U mužar ubacite klinčiće, kardamom i cimet te ih dobro sameljite.; Začine prebacite u malu tavu i dodajte im vodu, đumbir i papar te kuhajte dok ne zavri.; Maknite s plamena, poklopite i pustite da odstoji oko 5 minuta.; Dodajte mlijeko i šećer i pustite da opet zavri.; Maknite s plamena i dodajte crni čaj. Poklopite i pustite da odstoji oko 3 minute.; Dobro promiješajte i servirajte u čajniku ili direktno u šalicama.; –
- Fina Malinić
- 15 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Maslac od indijskih oraščića – U našem receptu saznajte kako pripremiti maslac od indijskih oraščića. – indijski oraščići, biljno ulje, sol, Ubacite jednu šalicu indijskih oraščića u sjeckalicu za hranu i počnite ih usitnjavati istovremeno dodajući biljno ulje. Zatim dodajte još jednu šalicu indijskih oraščića i ponovite postupak, a nakon toga i preostale indijske oraščiće.; Nakon što dodate i posljednju šalicu indijskih oraščića u smjesu ubacite sol i miješajte dok ne dobijete željenu teksturu (oko 10-15 minuta).; Servirajte s tostiranim kruhom.; –
- Francuski začin
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Za pripremu izvrsnog deserta ne morate uvijek potrošiti puno vremena, a najbolji primjer je ovaj brzi cheesecake zbog kojeg uopće ne morate paliti pećnicu!
Brzi cheesecake od maline – U našem receptu saznajte kako pripremiti brzi cheesecake od maline. – petit beurre keksi, sir mascarpone, maline, maslac ((omekšali)), slatko vrhnje ((tučeno)), šećer, Kekse izmrvite i pomiješajte s maslacem.; Mješavinu raspodijelite u čašice za serviranje i ohladite u hladnjaku.; Pomiješajte mascarpone sir i šećer, a zatim dodajte maline.; U kremu umiješajte tučeno slatko vrhnje.; Čašice napunite kremom.; Dodajte tučeno slatko vrhnje, malinu i listić mente.; –
- Fina Malinić
- 240 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Iako se ovaj popularni turski kruh tradicionalno priprema na otvorenom, nema razloga da ga ne pripremite i u svojoj kuhinji. Ako možete, servirajte ga toplog!
Bazlama (turske lepinje) – U našem receptu saznajte kako pripremiti turske lepinje. – svježi kvasac, šećer, sol, voda ((topla)), grčki jogurt, brašno, Otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Dodajte brašno, vodu i grčki jogurt te dobro promiješajte. Tijesto bi trebalo biti mekano ali ne ljepljivo.; Ravnu površinu pospite brašnom i oblikujte tijesto u kuglu. Prekrijte ga vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 3 sata.; Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte ga u okrugle lepinje. Lepinje opet prekrijte vlažnom krpom i pričekajte još 15 minuta.; Zagrijte tavu na srednje jakom plamenu. Stavite jednu lepinju u tavu i pecite dok se na dnu ne pojave smeđe točkice (oko 1 minute). Okrenite i ponovite postupak (još 1 minutu). ; Maknite s plamena i zamotajte u kuhinjsku krpu kako bi lepinja ostala topla.; Postupak ponovite s preostalim komadima tijesta.; –
- Francuski začin
- 40 min
- 1 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Ako mislite da su krastavci dobri jedino za salate, pravo je vrijeme da probate ovu osvježavajuću juhu.
Hladna juha od krastavaca – U našem receptu saznajte kako pripremiti hladnu juhu od krastavaca. – krastavac, celer, sok od limuna, menta, sol i papar, Krastavac ogulite, narežite i odstranite sjemenke. Celer operite i tanko narežite, te sve dobro osušite.; Sve stavite u blender, a zatim dodajte sok od limuna, sol i papar.; Sve sastojke dobro izmiksajte.; Kad je gotovo stavite u hladnjak na 30-ak minuta, a zatim servirajte u čašama.; –
- Fina Malinić
- 140 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Jelo sadrži meso
Za pripremu ovog talijanskog klasika potrebni su pravi sastojci i malo strpljenja koje će se sigurno isplatiti!
Talijanski umak za špagete s mesnim okruglicama – U našem receptu saznajte kako pripremiti talijanski umak za špagete s mesnim okruglicama. – Mesne okruglice: mljevena govedina, krušne mrvice, peršin ((suhi)), parmezan ((naribani)), papar, češnjak u prahu, jaje, Umak: luk ((nasjeckani)), češnjak ((nasjeckani)), maslinovo ulje, pelati rajčice, sol, šećer, lovorov list, koncentrat rajčice, bosiljak ((suhi)), papar, U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu govedinu, krušne mrvice, peršin, parmezan, četvrtinu žličice crnog papra, češnjak u prahu i razmućeno jaje.; Dobro promiješajte i napravite 12 kuglica. Prekrijte i držite u hladnjaku dok vam ne budu potrebne.; U velikoj tavi na srednje jakom plamenu pržite luk i češnjak u maslinovom ulju sve dok luk ne postane proziran. Umiješajte rajčice, sol, šećer i lovorov list. ; Prekrijte, smanjite jačinu plamena i pustite da krčka 90 minuta.; Dodajte koncentrat rajčice, bosiljak, pola žličice papra i mesne okruglice, i ostavite da krčka još pola sata. Poslužite s tjesteninom.; –
- Francuski začin
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Jelo sadrži meso
Mekano janjeće meso, slatki pire od batata i shitake gljive garantiraju odličan ručak i zadovoljne ukućane!
Janjeći kotleti s pireom od batata i shitake gljivama – U našem receptu saznajte kako pripremiti janjeće kotlete s pireom od batata i shitake gljivama – janjeći kotleti, batat, krumpir, shiitake gljive, med, kokosovo ulje, vrhnje za kuhanje, maslac, mlijeko, ružmarin ((nekoliko grančica)), Batat i krumpir ogulite i skuhajte.; Shitake operite, osušite i narežite na trakice. Pirjajte ih na žlici maslaca, a kad uvenu dodajte žlicu meda.; Posolite i popaprite (po želji dodajte vrhnje).; Batat i krumpir ocijedite, dodajte im žlicu maslaca, mlijeko i sol, a zatim napravite pire.; Kotlete nauljite kokosovim uljem i posolite.; Ugrijte tavu za pečenje i dodajte ostatak kokosovog ulja. Stavite kotlete u tavu i pecite kratko s jedne i druge strane pazeći da se ne prepeku. Zatim stavite grančice ružmarina.; Na tanjur stavite pire, malo shitaka u umaku i kotlete.; –
- Fina Malinić
- 15 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Palačinke od banana zabavna su inačica klasičnih američkih palačinki, idealne kao doručak ili desert.
Palačinke od banana – U našem receptu saznajte kako pripremiti palačinke od banana. – brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, jaje, mlijeko, biljno ulje, banana (zgnječene), U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. ; U drugoj zdjeli pomiješajte jaje, mlijeko, ulje i zgnječene banane.; Dodajte smjesu od brašna u zdjelu s bananama (tijesto bi trebalo imati male grudice).; Lagano nauljite tavu za palačinke i zagrijte ju na srednje jakom plamenu. Izlijte tijesto na tavu (koristite oko pola šalice tijesta za jednu palačinku) i pecite dok palačinke s obje strane ne dobiju zlatno-smeđu boju.; Palačinke poslužite tople, a po želji ih ukrasite komadićima banane, orašastim plodovima i javorovim sirupom.; –
- Francuski začin
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Pogodno za Vegane
Kada ju pripremite na ovaj način, ovu zdravu namirnicu obožavat će čak i vaša djeca!
Namaz od patlidžana – U našem receptu saznajte kako pripremiti namaz od patlidžana. – patlidžan, češnjak, pinjoli, maslinovo ulje, limunov sok, sojin umak, sol i papar, Patlidžane prerežite na pola, a zatim ih prerežite vodoravno i okomito tako da ne zarežete koru.; Posolite patlidžane i ostavite ih na pola sata, a zatim ih dobro ocijedite.; Posušene patlidžane dobro nauljite i stavite peći na 180°C oko 30-45 minuta, ovisno o njihovoj veličini.; Kad su patlidžani pečeni odvojite koru te dodajte češnjak, sok od limuna, umak od soje i papar.; Pinjole prepržite, sameljite i dodajte u smjesu.; Izmiksajte smjesu pomalo dodajući ulje.; –
- Fina Malinić
- 60 min
- 18 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Muffini od jabuke i bundeve – U našem receptu saznajte kako pripremiti muffine od jabuke i bundeve – jabuke ((oguljene i narezane)), brašno, šećer, začin za pitu od bundeve (pumpkin pie spice), prašak za pecivo, sol, jaje, biljno ulje, pire od bundeve, brašno, šećer, cimet ((u prahu)), maslac, Zagrijte pećnicu za 175°C. Lagano nauljite kalup za muffine.; U velikoj zdjeli pomiješajte dvije i pol šalice brašna, 2 šalice šećera, začine, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli umutite jaja, a zatim dodajte pire od bundeve i ulje.; Mješavinu od bundeve ubacite u zdjelu s brašnom i miješajte dok ne dobijete vlažnu smjesu. Na kraju dodajte nasjeckane jabuke i sve prelijte u kalup za muffine.; U maloj zdjeli pomiješajte 2 žlice brašna, četvrtinu šalice šećera i pola žličice cimeta u prahu. Dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete grube mrvice. Ravnomjerno pospite preko tijesta za muffine.; Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.; –
- Fina Malinić
- 15 min
- 10 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Umak od brusnica – U našem receptu saznajte kako pripremiti umak od brusnica. – brusnice, šećer, sok od naranče, U srednje velikoj tavi na srednje jakom plamenu otopite šećer u soku od naranče. Umiješajte brusnice i kuhajte 10-ak minuta.; Kada je umak gotov, maknite ga s plamena i prebacite u zdjelu za serviranje. Umak će se zgusnuti dok se bude hladio.; –
- Francuski začin
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
.
Galette bretonne – slane palačinke sa šunkom, sirom i jajima – U našem receptu saznajte kako pripremiti Galette bretonne. – heljdino brašno, jaje, voda ((hladna)), šunka ((ili pršut)), sir ((naribani)), sol, ulje za prženje, Pomiješajte brašno i sok, a zatim dodajte jedno jaje i vodu. Za prozračnost, u smjesu dodajte mineralnu vodu.; Od dobivene smjese ispecite palačinke.; Zatim ispecite jedno jaje i po želji ga posolite.; Na vruću palačinku stavite malo sira i krišku šunke.; Dodajte jaje i preklopite sa svih strana.; Postupak ponovite s preostalim sastojcima i servirajte uz salatu.; – Više o ovom, i ostalim francuskim receptima koje možete pripremiti saznajte na linku: <a href="https://www.facebook.com/francuskizacin/" target="_blank">https://www.facebook.com/francuskizacin/</a>
- Fina Malinić
- 50 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži jaja i mlijeko
Ovaj bijeli kolač pripremit ćete za svega nekoliko minuta, no njegov fini okus odavat će dojam da ste ga pripremali cijeli dan. Kuglica sladoleda odličan je dodatak ovoj slastici.
Bijeli kolač s jabukama i cimetom – U našem receptu saznajte kako pripremiti bijeli kolač s jabukama i cimetom. – smeđi šećer, cimet ((u prahu)), šećer, maslac ((omekšali)), jaje, ekstrakt vanilije, brašno, prašak za pecivo, mlijeko, jabuke ((narezana)), Zagrijte pećnicu na 175°C. Nauljite lim za pečenje i pospite ga brašnom.; U zdjeli pomiješajte smeđi šećer i cimet u prahu.; Koristeći električni mikser u drugoj zdjeli pomiješajte bijeli šećer i maslac, dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Umiješajte jaja (jedno po jedno) dok se svi sastojci ne povežu, a zatim dodajte ekstrakt vanilije.; U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim ih dodajte kremastoj mješavini s maslacem. Dodajte mlijeko i miješajte dok smjesa ne postane kremasta.; Polovicu smjese izlijte u pripremljeni lim za pečenje, zatim dodajte polovicu narezanih jabuka (lagano ih pritisnite) i polovicu smjese od smeđeg šećera i cimeta.; Zatim dodajte ostatak tijesta, ostatak jabuka (opet ih lagano pritisnite) te na kraju ostatak smjese od smeđeg šećera i cimeta.; Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta.; –
- Fina Malinić
- 80 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Ovaj kruh mekan je i ukusan, i sigurno će ga obožavati svi ljubitelji banana!
Kruh od banane – U našem receptu saznajte kako pripremiti kruh od banane. – brašno, prašak za pecivo, sol, maslac, smeđi šećer, jaje, banana (zrele, zgnječenje), Zagrijte pećnicu na 175°C. Lagano nauljite lim za pečenje.; U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.; U drugoj zdjeli pomiješajte maslac i smeđi šećer. Dodajte jaja i zgnječenje banane, a zatim miješajte dok se svi sastojci ne povežu.; Dodajte mješavinu s bananama u mješavinu s brašnom i miješajte dok smjesa ne postane vlažna. Izlijte smjesu na lim na pečenje.; Pecite 60-65 minuta, a zatim provjerite je li kruh gotov tako da u sredinu zabodete čačkalicu. Ako izvađena čačkalica bude potpuno čista, kruh od banane je gotov.; Kruh ostavite da se ohladi (10 minuta), a zatim ga izvadite iz lima za pečenje, narežite i poslužite.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Bešamel je mliječni umak koji se najviše koristi u talijanskoj kuhinji. Poznat je još kao bijeli umak ili „sauce blanche”. Ovaj umak nezaobilazan je dio pripremanja lazanja, cannellona i musaka.
Domaći bešamel umak – U našem receptu saznajte kako pripremiti bešamel umak. – brašno, maslac, mlijeko, bijeli papar, sir ribanac, muškatni oraščić ((mljeveni)), Na zagrijanom maslacu popržite kratko brašno uz neprestano miješanje.; U smjesu polako dodajte zagrijano mlijeko jako miješajući kako bi izbjegli grudice.; U umak dodajte sol i papar po želji i mutite pjenjačom ili kuhačom do ne dobijete gust i gladak umak.; –
- Fina Malinić
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fish and Chips – U našem receptu saznajte kako pripremiti popularni Fish and Chips. – Krumpirići: suncokretovo ulje, krumpir, sol, Tijesto za prženje: brašno, prašak za pecivo, sol, crvena paprika, tamno pivo, bijela riba (narezna na trakice), kukuruzni škrob (za paniranje), U fritezi ili velikoj tavi za prženje zagrijte suncokretovo ulje dok ne postigne temperaturu od 160°C. Za to vrijeme narežite krumpire na komade za pomfrit te ih ubacite u veliku posudu s hladnom vodom.; U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i crvenu papriku. Zatim dodajte tamno pivo i miješajte sve dok tijesto ne postane potpuno glatko, bez grudica. Ohladite u hladnjaku barem 15 minuta.; Dobro osušite krumpire i ubacite ih u vruće ulje. Pržite 2-3 minute. Izvadite iz ulja, ocijedite višak masnoće i ohladite na sobnoj temperaturi.; Povećajte temperaturu ulja na 190°C. Krumpiriće opet ubacite u ulje i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minute). Ocijedite višak masnoće i dodajte sol.; Uvaljajte ribu u kukuruzni škrob, umočite u tijesto i stavite u vruće ulje. Za vrijeme prženja okrećite dok ne postignete zlatno-smeđu boju (oko 2 minute). Ocijedite višak masnoće i servirajte s krumpirićima.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Ne jedete meso? Nema problema, jer s ovim jednostavnim receptom opet možete uživati u popularnoj Carbonari.
Vegetarijanska carbonara – U našem receptu saznajte kako pripremiti vegetarijansku carbonaru. – špageti, jaje, sir ricotta, limun, grašak (svježi ili zamrznuti), špinat (mladi), Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.; Za to vrijeme zamutite jaja u maloj posudi, začinite s malo papra, umiješajte ricotta sir te na kraju naribajte limunovu koricu.; Prije nego je tjestenina skuhana (3 minute ranije) dodajte joj grašak. Sačuvajte malo vode od kuhanja, ocijedite tjesteninu i grašak te ih prebacite u tavu.; Umiješajte jaja i špinat i pustite da se sami skuhaju u preostaloj toplini. Ako želite razrijediti jelo možete dodati i malo vode od kuhanja.; –