- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Poširana rolada od pilećih prsa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširanu roladu od pilećih prsa. – pileća prsa (bez kostiju), svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, krem sir (svježeg), brokula, majčina dušica, sol i papar, Prije svega iz pilećih prsa izvadimo manji filet i stavimo ga na stranu. ; Zatim pileća prsa po dužini prerežemo oštrim nožem (ne do kraja kako bi ih mogli rastvoriti na veću površinu), prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i vrlo nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. ; Potom foliju zajedno s mesom preokrenemo tako da meso bude s gornje strane folije, posolimo, prekrijemo papirom za pečenje (koji je površinom nešto veći od mesa), ponovo sve zajedno preokrenemo i odvojimo prozirnu kuhinjsku foliju. ; Zatim po mesu stavimo nekoliko grudica svježeg krem sira, trakica svježe crvene i žute paprike, prokuhanih cvjetova brokule, sve zajedno začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, te pomoću papira za pečenje zamotamo u roladu. ; Krajeve papira za pečenje zavrnemo kao kod bombona i dobiveni smotuljak umotamo u komad aluminijske folije čije krajeve također zavrnemo kao kod bombona. ; Ovako pripremljenu roladu stavimo kuhati u vrelu vodu 20-ak minuta. ; Gotovu roladu izvadimo iz folije i papira za pečenje, narežemo na ploške debljine nešto manje od jednog centimetra, te poslužimo na tanjure s prilogom od povrća.; – Evo ideje za ukusan niskokaloričan ručak koji Vam neće oduzeti puno vremena za pripremu. Sve su namirnice zdrave i lako dostupne pa ćete ovaj obrok zgotoviti u tili čas – idealna hrana za užurbane obroke tijekom tjedna.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Poširana rolada od pilećih prsa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširanu roladu od pilećih prsa. – pileća prsa (bez kostiju), svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, krem sir (svježeg), brokula, majčina dušica, sol i papar, Prije svega iz pilećih prsa izvadimo manji filet i stavimo ga na stranu. ; Zatim pileća prsa po dužini prerežemo oštrim nožem (ne do kraja kako bi ih mogli rastvoriti na veću površinu), prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i vrlo nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. ; Potom foliju zajedno s mesom preokrenemo tako da meso bude s gornje strane folije, posolimo, prekrijemo papirom za pečenje (koji je površinom nešto veći od mesa), ponovo sve zajedno preokrenemo i odvojimo prozirnu kuhinjsku foliju. ; Zatim po mesu stavimo nekoliko grudica svježeg krem sira, trakica svježe crvene i žute paprike, prokuhanih cvjetova brokule, sve zajedno začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, te pomoću papira za pečenje zamotamo u roladu. ; Krajeve papira za pečenje zavrnemo kao kod bombona i dobiveni smotuljak umotamo u komad aluminijske folije čije krajeve također zavrnemo kao kod bombona. ; Ovako pripremljenu roladu stavimo kuhati u vrelu vodu 20-ak minuta. ; Gotovu roladu izvadimo iz folije i papira za pečenje, narežemo na ploške debljine nešto manje od jednog centimetra, te poslužimo na tanjure s prilogom od povrća.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Poširana rolada od pilećih prsa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširanu roladu od pilećih prsa. – pileća prsa (bez kostiju), svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, krem sir (svježeg), brokula, majčina dušica, sol i papar, Prije svega iz pilećih prsa izvadimo manji filet i stavimo ga na stranu. ; Zatim pileća prsa po dužini prerežemo oštrim nožem (ne do kraja kako bi ih mogli rastvoriti na veću površinu), prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i vrlo nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. ; Potom foliju zajedno s mesom preokrenemo tako da meso bude s gornje strane folije, posolimo, prekrijemo papirom za pečenje (koji je površinom nešto veći od mesa), ponovo sve zajedno preokrenemo i odvojimo prozirnu kuhinjsku foliju. ; Zatim po mesu stavimo nekoliko grudica svježeg krem sira, trakica svježe crvene i žute paprike, prokuhanih cvjetova brokule, sve zajedno začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, te pomoću papira za pečenje zamotamo u roladu. ; Krajeve papira za pečenje zavrnemo kao kod bombona i dobiveni smotuljak umotamo u komad aluminijske folije čije krajeve također zavrnemo kao kod bombona. ; Ovako pripremljenu roladu stavimo kuhati u vrelu vodu 20-ak minuta. ; Gotovu roladu izvadimo iz folije i papira za pečenje, narežemo na ploške debljine nešto manje od jednog centimetra, te poslužimo na tanjure s prilogom od povrća.; -</div>