- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Kosani odresci od divljači – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kosane odreske od divljači. – divljač, kruh (bijelog, starog jedan dan), šampinjoni, mesni temeljac, maslac, luk, jabuke, mješavina mediteranskih trava, vrhnje za kuhanje, jaje, krušne mrvice, lovački umak u prahu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Bijelu sredinu kruha narežemo na kockice, očišćeni luk nasjeckamo, oguljenu jabuku naribamo, a meso sameljemo. ; U tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog ulja, dodamo luk i jabuku, posolimo ih i pržimo na laganoj vatri četiri, pet minuta. Zatim dodamo kockice kruha, posipamo ih mješavinom mediteranskih začina i pržimo još minutu, dvije. ; Pržene kockice kruha, luk i jabuku premjestimo u zdjelu, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mljeveno meso, umućeno jaje, krušne mrvice, popaprimo, promiješamo sastojke i izradimo rukom. ; Od dobivene smjese oblikujemo okruglice, malo ih spljoštimo i stavimo pržiti u tavu, na zagrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca. Nakon po prilici 5 minuta odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Za to vrijeme očišćene šampinjone narežemo na četvrtine. ; Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; U zasebnu tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo lovački umak u prahu i dobro izmiješamo. ; Dobivenu mješavinu prelijemo preko šampinjona i povremeno miješajuću kuhamo dok umak ne zgusne. ; Na tanjure stavimo odreske, pored njih umak sa šampinjonima i poslužimo.; – „Faširanci“ od divljači, pa gdje toga ima? Ima, ima kod nas, a ako želite da ima i kod vas pogledajte video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kosani odresci od divljači – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kosane odreske od divljači. – divljač, kruh (bijelog, starog jedan dan), šampinjoni, mesni temeljac, maslac, luk, jabuke, mješavina mediteranskih trava, vrhnje za kuhanje, jaje, krušne mrvice, lovački umak u prahu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Bijelu sredinu kruha narežemo na kockice, očišćeni luk nasjeckamo, oguljenu jabuku naribamo, a meso sameljemo. ; U tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog ulja, dodamo luk i jabuku, posolimo ih i pržimo na laganoj vatri četiri, pet minuta. Zatim dodamo kockice kruha, posipamo ih mješavinom mediteranskih začina i pržimo još minutu, dvije. ; Pržene kockice kruha, luk i jabuku premjestimo u zdjelu, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mljeveno meso, umućeno jaje, krušne mrvice, popaprimo, promiješamo sastojke i izradimo rukom. ; Od dobivene smjese oblikujemo okruglice, malo ih spljoštimo i stavimo pržiti u tavu, na zagrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca. Nakon po prilici 5 minuta odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Za to vrijeme očišćene šampinjone narežemo na četvrtine. ; Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; U zasebnu tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo lovački umak u prahu i dobro izmiješamo. ; Dobivenu mješavinu prelijemo preko šampinjona i povremeno miješajuću kuhamo dok umak ne zgusne. ; Na tanjure stavimo odreske, pored njih umak sa šampinjonima i poslužimo.; -</div>