- Slavko Večerić
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Mesni nabujak s hrenom – Saznajte kako pripremiti mesni nabujak s hrenom u našem video receptu. – junetina (mljevene), krumpir, hren, žemlja, luk, žumanjak, bjelanjak, margarin, brašno, mlijeko, šećer, sok od limuna, sol i papar, Kuhani i oguljeni krumpir narežemo na tanke ploške. ; Od margarina, brašna i mlijeka pripravimo svijetlu zapršku. ; U zapršku umiješamo ostatak mlijeka, naribani hren, sol, limunov sok i šećer. ; Takav umak maknemo sa vatre i kada se malo ohladi umiješamo i žumanjak. ; Od mljevenog mesa, ižmikane žemlje, sitno nasjeckanog luka, jednog jaja, papra i soli umijesimo pikantno mesno tijesto. Na kraju rahlo umijesimo 2 tučena bjelanjka. ; U namašćenu posudu za pečenje stavimo sloj začinjenog mesnog tijesta i sloj narezanog kuhanog krumpira, solimo i paprimo, pa još jedan sloj mesnog tijesta i sloj krumpira, solimo i paprimo. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od hrena. ; Pečemo na donjoj razini, na 150°C oko 45 minuta.; – Ovo je jelo za jako gladne, za one koje teško fizički rade, za one koji se žele što brže udebljati, ali i za one koji su u stanju pojesti malo ako im je nešto baš jako ukusno. A ljubitelje hrena ne treba niti spominjati. Salata kao prilog više je nego dobrodošla.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Mesni nabujak s hrenom – Saznajte kako pripremiti mesni nabujak s hrenom u našem video receptu. – junetina (mljevene), krumpir, hren, žemlja, luk, žumanjak, bjelanjak, margarin, brašno, mlijeko, šećer, sok od limuna, sol i papar, Kuhani i oguljeni krumpir narežemo na tanke ploške. ; Od margarina, brašna i mlijeka pripravimo svijetlu zapršku. ; U zapršku umiješamo ostatak mlijeka, naribani hren, sol, limunov sok i šećer. ; Takav umak maknemo sa vatre i kada se malo ohladi umiješamo i žumanjak. ; Od mljevenog mesa, ižmikane žemlje, sitno nasjeckanog luka, jednog jaja, papra i soli umijesimo pikantno mesno tijesto. Na kraju rahlo umijesimo 2 tučena bjelanjka. ; U namašćenu posudu za pečenje stavimo sloj začinjenog mesnog tijesta i sloj narezanog kuhanog krumpira, solimo i paprimo, pa još jedan sloj mesnog tijesta i sloj krumpira, solimo i paprimo. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od hrena. ; Pečemo na donjoj razini, na 150°C oko 45 minuta.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Mesni nabujak s hrenom – Saznajte kako pripremiti mesni nabujak s hrenom u našem video receptu. – junetina (mljevene), krumpir, hren, žemlja, luk, žumanjak, bjelanjak, margarin, brašno, mlijeko, šećer, sok od limuna, sol i papar, Kuhani i oguljeni krumpir narežemo na tanke ploške. ; Od margarina, brašna i mlijeka pripravimo svijetlu zapršku. ; U zapršku umiješamo ostatak mlijeka, naribani hren, sol, limunov sok i šećer. ; Takav umak maknemo sa vatre i kada se malo ohladi umiješamo i žumanjak. ; Od mljevenog mesa, ižmikane žemlje, sitno nasjeckanog luka, jednog jaja, papra i soli umijesimo pikantno mesno tijesto. Na kraju rahlo umijesimo 2 tučena bjelanjka. ; U namašćenu posudu za pečenje stavimo sloj začinjenog mesnog tijesta i sloj narezanog kuhanog krumpira, solimo i paprimo, pa još jedan sloj mesnog tijesta i sloj krumpira, solimo i paprimo. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od hrena. ; Pečemo na donjoj razini, na 150°C oko 45 minuta.; -</div>