- Miro Biondić
- 180 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Jelo sadrži meso
Pečeni rolani odojak sa francuskom salatom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni rolani odojak sa francuskom salatom. – svinjetina, origano, češnjak, ulje, krumpir, mrkva, senf, ružmarin, mažuran, grašak, kiseli krastavci, majoneza, Od odojka odvojimo kosti da nam ostane čisto meso te ga na stolu ili na radnoj dasci rasporedimo ispred sebe. Zatim deblje mesne dijelove stanjimo i stavimo na tanje dijelove mesa tako da kod rolanja dobijemo jednolično debelu roladu. ; Sada očišćeno i složeno meso s unutarnje strane začinimo sa solju, paprom, ploškama češnjaka, ružmarinom, mažuranom, origanom (i drugim začinskim biljem po želji). ; Tako pripremljeno i začinjeno meso zamotamo u roladu te povežemo čvrstim platnenim koncem da zadrži oblik kod pečenja. Zatim kožu odojka probušimo na više mjesta kako bi višak masnoće iscurio tijekom pečenja.
; Sada nauljimo posudu za pečenje, u nju položimo odojka, pouljimo ga, podlijemo s malo vode i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva na 2h i 30 minuta. ; Za to vrijeme krumpir koji smo prethodno skuhali u ljusci ogulimo i narežemo na kockice zajedno s krastavcima. ; Zatim narezano povrće stavimo u zdjelu te dodamo kuhani grašak i mrkvu, također narezanu na kockice. ; Sada u salatu dodamo senf, majonezu, malo soli i papra i promiješamo, a onda stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Nakon što je odojak pečen, stavimo ga u drugu posudu da se ohladi, nakon toga skinemo špagu, narežemo, a zatim poslužimo uz francusku salatu.; –
; Sada nauljimo posudu za pečenje, u nju položimo odojka, pouljimo ga, podlijemo s malo vode i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva na 2h i 30 minuta. ; Za to vrijeme krumpir koji smo prethodno skuhali u ljusci ogulimo i narežemo na kockice zajedno s krastavcima. ; Zatim narezano povrće stavimo u zdjelu te dodamo kuhani grašak i mrkvu, također narezanu na kockice. ; Sada u salatu dodamo senf, majonezu, malo soli i papra i promiješamo, a onda stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Nakon što je odojak pečen, stavimo ga u drugu posudu da se ohladi, nakon toga skinemo špagu, narežemo, a zatim poslužimo uz francusku salatu.; –